De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van dinsdag, 11 september 2012.

Cultuurdinsdag, 11 september 2012

Veertien orkesten op eerste Sneeker Dweildag

Sneek | De binnenstad van Sneek is op zaterdag 6 oktober het decor voor de eerste Sneeker Dweildag. Het muziekevenement voor dweilorkesten telt veertien deelnemers uit heel Nederland mee, zo heeft organisator Fokko Dam bekendgemaakt. Er doen onder meer orkesten uit Den Haag, Amersfoort en Ameland mee. Op vijf locaties in de stad wordt ’s middags opgetreden. De deelnemende kapellen strijden om de zogenoemde Gouden Sneeker Dweil.

Cultuurdinsdag, 11 september 2012

Deinumer Sil van Dijk speelt in musical ‘Anastasia’

Deinum | De achttienjarige Sil van Dijk uit Deinum speelt 21 keer in de musical Anastasia van Fanwork, een landelijke kweekvijver voor jong musicaltalent. Van Dijk is ensemblelid in de musical, wat inhoudt dat hij in meerdere nummers meedanst en -zingt. 450 jongeren uit heel Nederland deden auditie voor de musical; dertig hiervan kregen uiteindelijk een rol. Sil van Dijk is net aan de opleiding van Fanwork begonnen. Anastasia gaat zaterdag in IJsselstein premičre.

Economiedinsdag, 11 september 2012

Albert Heijn wil meer korting van leveranciers

Rijswijk | Albert Heijn heeft in een brief aan zijn leveranciers extra korting geëist. De korting moet per volgende week maandag ingaan. Albert Heijn krijgt al korting omdat het een grote afnemer van producten is. Omdat het bedrijf de afgelopen maanden is gegroeid, onder meer door de overname van tientallen C1000-winkels, claimt het de extra korting van 2 procentpunt.

Hoofdartikeldinsdag, 11 september 2012

De betrekkelijkheid van de verkiezingsdag

De meeste aandacht van mensen gaat vandaag niet uit naar die gebeurtenis op 11 september 2001: de aanslag op het Wereldhandelscentrum in New York en het Pentagon in Washington; de verkiezingen van morgen leven veel sterker. Eigenlijk is dat merkwaardig. De betekenis van de aanslag van moslim-terroristen is veel groter dan de uitslag van de verkiezingen, morgen. Over een jaar is de dag van morgen een van de zovele verkiezingsdagen; volgend jaar is 11 september 2001 nog steeds van grote betekenis.

Regiodinsdag, 11 september 2012

Personeel vaak buitenspel bij koopzondag

Sneek | Gemeenten moeten de belangen van werknemers nadrukkelijker meewegen bij beslissingen over koopzondagen. Dat heeft de Vereniging Nederlandse Gemeenten gisteren afgesproken met de vakorganisaties in de detailhandel.

Regiodinsdag, 11 september 2012

Van bramen plukken word je soms best hebberig

Emmer mee, goed stekje opzoeken en plukken maar. Overal in Fryslân zijn de afgelopen dagen mensen op pad geweest om bramen te zoeken. Het resultaat: vele liters zelfgemaakte bramenjam.

Regiodinsdag, 11 september 2012

Consumentenbeurs Expansie werkt aanstekelijk

Jubbega | De vijfjaarlijkse consumentenbeurs Expansie in Jubbega heeft de elfde editie meer standhouders dan ooit. Meer dan honderd bedrijven komen tussen 13 en 17 september hun waren aanprijzen. Daarnaast zijn er over zes dagen meer dan veertig acts gecontracteerd van Imca Marina tot Jan Smit en van shantykoor de Odd Swallows tot rockband De Hűnekop. En tot slot beginnen steeds meer dorpelingen spontaan hun straat te versieren.

Regiodinsdag, 11 september 2012

Weidevogel wordt zeldzaam in Nederland

Lippenhuizen | Het aantal broedparen van weidevogels in Nederland is de afgelopen vijftig jaar met ruim 61 procent gedaald. Dit blijkt uit tellingen van SOVON onder 27 soorten.

Geloof & Kerkdinsdag, 11 september 2012

Nederland Zingt tour naar Drachten

Drachten | Nederland zingt dichtbij van de Evangelische Omroep doet dit najaar Drachten aan. Op donderdag 27 september is er samenzang, een overdenking van ds. Arie van der Veer, en ontmoeting in kerkgebouw de Oase. Het team van het bekende televisieprogramma trekt dit najaar het land door onder het motto ‘Licht’. Naast Drachten gaat de tour naar Nijkerk, Heemse en Monster. Er is koorzang, samenzang en er spelen musici uit de regio. De avond begint om 20.00 uur. Kaarten reserveren kan via www.eo.nl.

Geloof & Kerkdinsdag, 11 september 2012

Kerk in sloppenwijk als licht van de wereld

Joel en Magdaline Gitahi zijn opgegroeid in de grootste sloppenwijk van Kenia: Kibera. Nu is Joel voorganger van de Redeemed Gospel Church in zijn ‘oude wijk’ en zijn vrouw is directeur van het ontwikkkelingsprogramma van de kerk.

Geloof & Kerkdinsdag, 11 september 2012

Situatie Nadarkhani blijft onzeker

Ermelo | De situatie van de vrijgelaten Yousef Nadarkhani is allerminst zeker. De Iraanse voorganger is net als het Pakistaanse meisje Rimsha onlangs op borgtocht vrijgelaten. ,,Het op borgtocht vrijlaten is vaak een manier om iemand in de gaten te blijven houden en op een moment dat het uitkomt, opnieuw op te pakken”, aldus een woordvoerder van Open Doors. ,,Er wordt op deze manier onzekerheid gecreëerd. Echt vrij voel je je zo niet.” De borgsommen die worden geëist zijn ,,enorm hoog”.

Sportdinsdag, 11 september 2012

Eeuwige debutanten van Oranje allemaal het ‘haasje’

Ze weten niet goed of ze er nu blij mee moeten zijn of juist niet, maar een feit is dat ze allemaal het ‘haasje’ zijn. Alle 171 internationals die slechts één keer het oranjeshirt hebben gedragen van het Nederlands elftal, de eeuwige debutanten. Het leverde ze allemaal, een uitzondering daargelaten, het ‘haasje’ op, het speldje in de vorm van een ‘konijntje’ dat ze ontvangen van de KNVB na hun eerste interland. In het boek Eenmaal Oranje worden ze uit de vergetelheid getrokken.

Sportdinsdag, 11 september 2012

Kamminga en De Vries naast podium op WK inline-skaten

Ascoli Piceno | Op de slotdag van het pistegedeelte van het WK inline-skaten hebben de Nederlandse dames in het Italiaanse Ascoli Piceno op de 3000 meter aflossingskoers net naast een medaille gegrepen.

Sportdinsdag, 11 september 2012

De verkiezingen laten Friese sporters koud

Leeuwarden | De promotiecampagnes van de politieke partijen ten spijt; uit een rondje langs de velden blijkt dat de Friese (top)sporters niet warmlopen voor de verkiezingen morgen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties