De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 22 april

Archief

De artikelen van donderdag, 11 september 2014.

Economiedonderdag, 11 september 2014

Grote opbrengst bij bietencampagne

Leeuwarden - Suikerbietenverwerker Cosun, met fabrieken van dochteronderdeel Suiker Unie in Vierverlaten (Groningen) en Dinteloord (Noord-Brabant), verwacht dit jaar een topopbrengst. Het bedrijf baseert dit op taxaties van de eigen agrarische dienst. Dat heeft het bedrijf deze week laten weten bij de start van de nieuwe suikerbietencampagne.

Hoofdartikeldonderdag, 11 september 2014

En toch gaat landelijke politiek voor regionale

Het wordt steeds moeilijker om burgers te betrekken bij het lokale en regionale bestuur. En als het al lukt, zit er vaak een particulier belang achter. Als dat belang niet meer aan de orde is - op positieve of op negatieve wijze - dan is de belangstelling vaak weg. De praktijk van het lokale en regionale bestuur is reden tot actie: de Steatemerk op provinciaal niveau en een 'politiek podium' in de gemeente Leeuwarden.

Regiodonderdag, 11 september 2014

Sinterklaascommissies worstelen ongewild met Zwarte Piet

Leeuwarden - Het liefst hadden ze er niet over hoeven discussiëren, maar de Sinterklaascomissies in Fryslân ontkomen er niet aan: wat doen we met Zwarte Piet. De twee jaar geleden in Amsterdam begonnen discussie over de rol van Zwarte Piet is tegen wil en dank over heel het land uitgewaaierd. ,,We wachten op de richtlijnen van minister Asscher, die zullen we volgen", zegt Edwin de Groot, voorzitter van Ondernemersvereniging St. Anna Vooruit.

Regiodonderdag, 11 september 2014

Veenweidegebied in

Nij Beets - Het veen rond Nij Beets, Tjalleberd, Tijnje en boven Heerenveen blijkt grotendeels al te zijn verdwenen. Tot deze ontdekking is eerder dit jaar kennisinstituut Alterra uit Wageningen gekomen. Dat heeft in opdracht van het ministerie van Economische Zaken het hele veenweidegebied in kaart gebracht, inclusief diepe en ondiepe lagen.

Regiodonderdag, 11 september 2014

Fryslân loopt warm voor klimaatmars

Leeuwarden - Als het aan de Friese duurzaamheidsvoortrekkers ligt, gaan er 21 september busladingen Friezen naar de People's Climate March in Amsterdam. De mars is onderdeel van een wereldwijde klimaatmars aan de vooravond van de internationale klimaattop in New York. Naast Amsterdam zijn er ook klimaatmarsen in New York, Berlijn, Seoul, Parijs, Melbourne en Londen.

Regiodonderdag, 11 september 2014

Preventie van suïcide moet nog veel beter

Leeuwarden - Er moet meer worden gedaan aan het voorkomen van suïcide. Er zijn sinds de jaren tachtig tal van richtlijnen en rapporten hierover geschreven, maar de maatregelen die daarin staan worden te weinig toegepast in de praktijk. Mede hierom wordt de doelstelling om het aantal suïcides in Nederland jaarlijks met 1 procent te laten dalen, niet gehaald.

Sportdonderdag, 11 september 2014

Ook Flyers wacht op beslissing Eindhoven

Heerenveen - De Nederlandse ijshockeywereld verkeert in grote onzekerheid. Gaat de eredivisie komend seizoen wel óf niet door. De sleutel naar een toekomst voor de vaderlandse competitie ligt in Eindhoven. In afwachting van duidelijkheid zijn bij UNIS Flyers eergisteren alsnog de trainingen begonnen. Voor wie wil komen. Op vrijwillige basis.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties