De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 21 mei

Archief

De artikelen van zaterdag, 11 oktober 2014.

Economiezaterdag, 11 oktober 2014

Het helpen van reizigers in de

Tjitze Schilstra (53) uit Stiens werkt al 26 jaar in het openbaar vervoer: eerst als buschauffeur, tegenwoordig is hij steward in de treinen van Arriva. Veertien jaar is Schilstra nu steward. Elke dag helpt hij reizigers. Hij beantwoordt vragen over de ov-chipkaart, controleert of reizigers goed zijn ingecheckt en wijst hen op de Arriva-huisregels.

Hoofdartikelzaterdag, 11 oktober 2014

Onwil en onvermogen in strijd tegen IS

De beelden en verhalen van vluchtende mensen voor de oprukkende Islamitische Staat (IS) zijn gruwelijk. Het is niet goed voorstelbaar wat er allemaal gebeurt tijdens de massale vlucht van mensen voor de barbaarse strijders van IS. Het lot van mensen, Koerdische SyriŽrs die niet kunnen of willen vluchten uit de grensstad Kobani, is gruwelijk zeker: ze zullen worden gedood.

Regiozaterdag, 11 oktober 2014

BFVW: spreek boeren aan op weidevogelbeheer

Wommels - De Bond van Friese Vogelwachten (BFVW) wil dat alle boeren 5 procent van hun land beschikbaar stellen voor weidevogels. De organisatie roept daarom leden en inwoners van Frysl‚n op om de boeren te stimuleren om meer te doen aan 'maatschappelijk verantwoord boeren' (mvb). Dat maakte voorzitter Rendert Algra gisteravond bekend op de ledenvergadering van de BFVW in Wommels.

Regiozaterdag, 11 oktober 2014

Extra mensen op indicatie voor WMO

Leeuwarden - Friese gemeenten hebben extra ambtenaren ingehuurd om in zes weken tijd indicatiegesprekken te voeren in het kader van de vernieuwde WMO. Het gaat om mensen van wie de indicatie op 1 januari afloopt.

Regiozaterdag, 11 oktober 2014

Twaalf dozen Lego is nog niet genoeg

Dokkum - Op christelijke basisschool De Bron in Dokkum liggen de tafels bezaaid met gekleurde Legosteentjes. Vier leerlingen van groep 7 hebben een prijsvraag van LegoWorld gewonnen en mogen hun bouwwerk vanaf volgende week aan heel Nederland laten zien in de Jaarbeurs Utrecht.

Regiozaterdag, 11 oktober 2014

Psychiatrisch patiŽnt is veel meer dan zijn ziekte

Leeuwarden - ,,Geloof je echt dat er iemand ter wereld is gekomen met de speciale opdracht om jou en jou alleen het leven zuur te maken? In de kern is dat niet zo. En dan besef je: alleen jij zelf bent verantwoordelijk voor je leven."

Geloof & Kerkzaterdag, 11 oktober 2014

Debatten over toekomst Anglicaanse Kerk

Lancaster - De Anglicaanse Kerk in Groot-BrittanniŽ loopt op zijn laatste benen. Om een toekomst te hebben, zijn onder meer ingrijpende beslissingen nodig in de parochiestructuur. Dat stelt de Britse religiewetenschapper Linda Woodhead van de Lancaster Universiteit.

Geloof & Kerkzaterdag, 11 oktober 2014

Na dertig jaar 45 meter katholiek archief in Bolsward

Bolsward - 40.000 bidprentjes, 6800 boeken en 5500 dossiers van religieuzen die in Frysl‚n geboren zijn of gewerkt hebben. Het is een greep uit de verzameling van het Archief- en Documentatiecentrum voor R.-K. Friesland (ADRKF) in Bolsward.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties