De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 21 mei

Archief

De artikelen van woensdag, 11 oktober 2017.

Economiewoensdag, 11 oktober 2017

Fryslân kan in dertig jaar van 7 naar 100 procent duurzame energie

Leeuwarden - In iets meer dan dertig jaar tijd moet Fryslân van 7 procent duurzaam energieverbruik op 100 procent komen. Hoe dat kan worden gehaald staat in het rapport de Friese Energiestrategie dat gisteren in het WTC Expo is gepresenteerd.

Economiewoensdag, 11 oktober 2017

Fryslân bij provincies met meeste startende bedrijven

Leeuwarden - In de eerste drie kwartalen van dit jaar zijn er in de provincie Fryslân, vergeleken met die periode van 2016, 4 procent meer bedrijven gestart. Het gaat volgens cijfers uit de KvK-Bedrijvendynamiek van de Kamer van Koophandel om nu bijna 3900 bedrijven. Andere stijgende provincies die in de top uitkomen zijn Zuid-Holland (5 procent), en Utrecht (3 procent).

Hoofdartikelwoensdag, 11 oktober 2017

Zoek ruimte voor een tegengeluid

De houdbaarheid van Rutte III is afhankelijk van een ijzeren fractiediscipline van de coalitiepartijen. Afwijkende meningen van hun Kamerleden kunnen komende jaren niet worden geduld. Dat geldt zowel in de Tweede als Eerste Kamer. Dat zal de herkenbaarheid van de individuele partijen in de coalitie niet groot maken. Het succes zal afstralen op de partij van de premier. Vandaar dat de drie andere lijsttrekkers in de Kamer blijven en geen minister worden. Zo kunnen ze in ieder geval het afgesproken beleid met eigen overtuiging uitdragen.

Regiowoensdag, 11 oktober 2017

Bommelding doet afbreuk veilig gevoel

Leeuwarden - Bij verschillende scholen in Nederland zijn gistermiddag bommeldingen binnengekomen. Het betrof loos alarm. Ook de Willem Alexanderschool aan de Keizerskroon en het Gomarus College aan de Plataanstraat in Leeuwarden waren slachtoffer van de valse meldingen.

Regiowoensdag, 11 oktober 2017

Geen biovergister Burgum

Noardburgum - Het Franse energiebedrijf Engie ziet af van de plannen voor het bouwen van een biovergister bij Noardburgum/Burgum. Woordvoerder Michael Verheul heeft laten weten dat het energiebedrijf de vergunningsaanvraag bij de Fumo (Fryske Utfieringstsjinst Miljeu en Omjouwing) heeft ingetrokken.

Regiowoensdag, 11 oktober 2017

Gaswinning in Fryslân gaat op slot

Leeuwarden - De winning van aardgas onder land wordt voor het eerst ook in Fryslân beperkt. Het nieuwe kabinet zal niet langer proefboringen toestaan naar nieuwe velden op land, blijkt uit het gisteren gepresenteerde coalitieakkoord. Verder gaat er extra geld naar onder meer krimpregio’s en kleine basisscholen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties