De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van vrijdag, 12 januari 2018.

Economievrijdag, 12 januari 2018

Woningverkoop nog niet omlaag in Fryslân

Leeuwarden - Voor het eerst sinds het dieptepunt van de crisis in 2013 is het aantal verkochte woningen in Nederland afgelopen kwartaal gedaald ten opzichte van een jaar eerder, blijkt uit gegevens van makelaarsorganisatie NVM. Fryslân heeft dat keerpunt nog niet bereikt: de verkopen stegen nog met 0,2 procent in de laatste maanden van 2017.

Economievrijdag, 12 januari 2018

De Florahoek overkapt nieuw stukje park

Hurdegaryp - Tuincentrum De Florahoek in Hurdegaryp groeit explosief in klanten en omzet. Ook de opening van de Sintrale As draagt daaraan bij. Dat meldt ondernemer Klaas Piekstra. Reden voor hem en echtgenote Hilda om het winkeloppervlak met een derde uit te breiden. ,,We denken met deze uitbreiding de klant meer te kunnen bieden. We overkappen een stuk grond waarop nu ook al groen staat”, zegt Klaas Piekstra.

Hoofdartikelvrijdag, 12 januari 2018

Omslag naar groen handelen is nodig

Nog steeds zijn er ‘klimaatontkenners’ of 'klimaat-sceptici’ die beweren dat het niet steeds of nauwelijks warmer wordt op aarde. Maar dat standpunt is steeds moeilijker vol te houden. De gevolgen van klimaatverandering zijn al volop waar te nemen.

Regiovrijdag, 12 januari 2018

Personeel: De Friesland misleidde ons

Leeuwarden - De directie van zorgverzekeraar De Friesland heeft ten onrechte de indruk gewekt dat de fusie met Zilveren Kruis een eis was van toezichthouder De Nederlandsche Bank. De ondernemingsraad en het personeel zijn daarmee op het verkeerde been gezet. Dat zei advocaat van de ondernemingsraad Paul Bosch gisteren in Amsterdam bij de rechtszaak over het fusieplan.

Regiovrijdag, 12 januari 2018

Stan Laurel-vondst bij Fries Film Archief

Leeuwarden - Dankzij een ontdekking in het Fries Film Archief is een Stan Laurel-film uit 1924 weer zo goed als compleet. Scčnes die in latere versies uit de film waren geknipt bleken in het depot in Leeuwarden te liggen.

Regiovrijdag, 12 januari 2018

Politiek over vervoersproblemen: dit moat net te lang duorje

Dokkum - Kennismakingsgesprekken werden gecanceld, kinderen werden niet opgehaald of moesten lang wachten en de klantenservice kan pas na negen uur ‘s ochtends worden bereikt.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties