De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van zaterdag, 12 februari 2011.

Cultuurzaterdag, 12 februari 2011

Vilten jurk van Claudy Jongstra in New York

Leeuwarden - Een vilten bruidsjurk met zijde gemaakt door Claudy Jongstra uit de collectie van het Fries Museum is een van de topstukken op een expositie in New York. De jurk is samen met wandtapijten en andere objecten van de ontwerpster uit Spannum, te zien in het hoofdkwartier van de Verenigde Naties (VN). Hier is een tentoonstelling ingericht in het kader van het themajaar ‘biodiversiteit’ van de VN.

Cultuurzaterdag, 12 februari 2011

Filmhuis in Leeuwarden toont internetvideo’s

Leeuwarden - Het Filmhuis in Leeuwarden lanceert binnenkort Upload Cinema, een initiatief waarbij maandelijks een compilatie van YouTube-filmpjes wordt gepresenteerd. Het internationale programma won al diverse prijzen voor deze cross-over van filmtheater en internet, waaronder een Zilveren Leeuw in Cannes en de Van Speijk Innovatieprijs.

Cultuurzaterdag, 12 februari 2011

Bezoeker Bolwerk in Sneek mag zelf entreeprijs bepalen

Sneek - Bezoekers van Het Bolwerk mogen vanaf volgende week zelf de entreeprijs bepalen voor twee vaste muziekavonden van het poppodium. Dat heeft het Sneker popcentrum gisteren bekendgemaakt. Het zogenoemde Pay what you want-principe wordt toegepast bij de maandelijks concerten Rock The Spot en Zalige Zondag.

Hoofdartikelzaterdag, 12 februari 2011

Natuur, discussies...

Discussies over natuur en milieu verlopen vaak in alle hevigheid. Dat komt mede doordat beide onderwerpen vaak ideologisch geladen zijn. En zodra het over ideologie gaat, worden de gezichten rood en de stemmen luider. Een andere achtergrond wordt gevormd door de enorme belangen die in natuur en milieu zijn verscholen. Denk aan de landbouw, maar ook aan de voorwaarden voor leven zoals die in natuur en milieu zijn gegeven.

Regiozaterdag, 12 februari 2011

Watercampus moet in 5 jaar zelf draaien

Leeuwarden - Het Centre of Expertise Watertechnologie van de hogescholen NHL en Van Hall Larenstein moet een soort Wetsus worden op hbo-niveau. Een toegankelijk onderzoeksinstituut dat niet alleen voor Willie Wortels is. Voor de eerste vijf jaar is tien miljoen beschikbaar, daarna moet het centrum zelf geld binnenhalen.

Regiozaterdag, 12 februari 2011

Op de Groene Wensboot kan iedereen meevaren

Leeuwarden - De vooruitzichten zijn goed voor de gisteren geopende watersporttentoonstelling Boot Holland.

Regiozaterdag, 12 februari 2011

Een mooie weg is er om te koesteren

Joure - Voor landschapsarchitect Els van der Laan van bureau Noordpeil is een mooie weg iets om te koesteren. Bij het aanleggen van nieuwe wegen is oog voor de beleving van de automobilist nog zeldzaam. Willen we belevingsaders in het landschap, of een anonieme reeks rotondes?

Regiozaterdag, 12 februari 2011

Lerarentekort dreigt door vergrijzing

Leeuwarden - De grote vergrijzing in het onderwijs is ingezet. Meer leraren dan ooit naderen de pensioenleeftijd. In het hele land dreigt straks een tekort aan goed opgeleide docenten. Friese scholen stellen al aanvalsplannen op.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties