De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 27 april

Archief

De artikelen van woensdag, 12 februari 2014.

Hoofdartikelwoensdag, 12 februari 2014

‘Lara is verhuisd’ teken van nieuw beleid

Het aantal luisteraars van programma’s op de publieke omroep - bijvoorbeeld Radio 1 - staat onder druk. Dat is mede de achtergrond van wijzigingen per 1 januari 2014 in de programmering en in de bemensing, de presentatoren. Helemaal zonder pijn zijn die veranderingen niet gegaan. Denk aan de rimpelingen naar aanleiding van het verdwijnen van EO-presentatrice Elsbeth Gruteke op Radio 1. En aan de teleurstelling en woede van Clairy Polak die op Radio 4 een programma had en een korte verlenging van haar contract kreeg aangeboden, mede in verband met dalende luistercijfers.

Regiowoensdag, 12 februari 2014

Later besluit Europaplein Leeuwarden

Leeuwarden | De Vereniging Monument Europaplein heeft het eigen ontwerp voor het verkeersknooppunt niet op tijd af. De vereniging heeft daarom twee maanden uitstel gevraagd aan het college van B en W. Die besloot niet twee maar één maand extra tijd te geven.

Regiowoensdag, 12 februari 2014

Ravestein wil dichter bij haar familie zijn

Beetsterzwaag | Ze vertrekt met pijn in het hart uit de gemeente Opsterland. Dat zegt scheidend burgemeester Francisca Ravestein (61), nadat maandagavond bekend is geworden dat de raad van het Zuid-Hollandse Pijnacker-Nootdorp haar voordraagt als burgemeester.

Geloof & Kerkwoensdag, 12 februari 2014

Historische jeugdthriller over de reformatie op komst

Berlijn | Er komt een film over de beginjaren van de reformatie. Regisseur Dennis Bots, scenariste Karen van Holst Pellekaan en producent Bijker Film & TV hebben de handen ineen geslagen voor het produceren van de historische jeugdthriller Falko - Letters van vuur.

Geloof & Kerkwoensdag, 12 februari 2014

Russen keren terug naar religie, niet naar kerk

Moskou/Washington | Beelden van president Vladimir Poetin naast de hoogste geestelijke leiders van de Russisch-Orthodoxe Kerk waren de afgelopen jaren steeds vaker te zien. Er was geen leider van Rusland die de opdracht gaf om zoveel nieuwe orthodoxe kerken te (her)bouwen als hij. Ook buiten Rusland valt die innige band tussen kerk en staat op. Het Pew Research Center’s on Religion and Public Life in de Verenigde Staten heeft in kaart gebracht hoe in Rusland ‘de terugkeer naar religie’ heeft plaatsgevonden na 1991. Dat was het jaar dat de Sovjet-Unie uiteen viel.

Sportwoensdag, 12 februari 2014

Bert Hollander bekert twee keer door op één avond

Leeuwarden | ONS Sneek, FVC en Heerenveense Boys hebben zich gisteravond bij de laatste zestien clubs in de noordelijke districtsbeker geschaard. Dat ging opvallend genoeg niet zonder slag of stoot voor de Sneker topklasser, die lange tijd grote moeite had met derdeklasser Asser Boys (2-5). Hoofdklasser FVC rekende dankzij een 4-1 zege dan weer eenvoudig af met Drachten, dat twee treden lager acteert. Heerenveense Boys knokte zich op haar beurt naar de achtste finales door een 6-2 overwinning in een tweede klasse-onderonsje met het Drentse TEVV.

Sportwoensdag, 12 februari 2014

Training van de ‘Van Basten’ van het korfbal

Korfbal heeft een tekort aan jongens en daar moet snel verandering in komen als het aan Erwin Zwart ligt. Daarom heeft de 23-jarige topspeler van LDODK uit Gorredijk Korfbalschool Noord opgericht.

Sportwoensdag, 12 februari 2014

Column: Wie zegt dat sport altijd eerlijk is?


Sportwoensdag, 12 februari 2014

Boer inspireert huisgenote Nauta

Sotsji | Ze zat het hele jaar al op de eerste rij bij de olympische voorbereidingen van Margot Boer. Yvonne Nauta deelt niet alleen haar ploeg (Liga) maar ook een huis (in Goïngarijp) met de sprintster. Gisteren zat de lange afstandsschaatsster opnieuw met haar neus bovenop de prestaties van Boer. Aan de rand van het ijs in Sotsji schreeuwde ze haar ploeggenote naar het brons op de 500 meter. ,,Fantastisch. Dit heeft ze zó verdiend.”

Sportwoensdag, 12 februari 2014

Thialf-tijd had nachtmerrie van Smeekens voorkomen

Leeuwarden | Meer dan een rondje waande Jan Smeekens zich maandag olympisch kampioen. Juichend nam hij de ovatie van het publiek in ontvangst toen er na de afsluitende rit op de 500 meter een 1 achter zijn naam stond. Die veranderde even later in een 2 omdat de tijd van de uiteindelijke winnaar Michel Mulder met vier honderdsten werd gecorrigeerd. Smeekens belandde van een gouden droom in een zilveren nachtmerrie. Dat had niet gehoeven. Als de tijdmeetapparatuur uit Thialf op de Spelen was gebruikt.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties