De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 21 mei

Archief

De artikelen van woensdag, 12 november 2003.

Bijschriftwoensdag, 12 november 2003

Zonde

U hebt het vast wel eens meegemaakt. Iemand is bezig in de kamer. Per ongeluk wordt er tegen een vaasje aangestoten.

Economiewoensdag, 12 november 2003

Sociaal plan Bijlsma nog niet in zicht

Warten – De onderhandelingen tussen scheepswerf Bijlsma, de Ondernemingsraad (OR) en de vakbonden voor het sociaal plan voor 17 ontslagen medewerkers zijn opgeschort voor een periode van 4 tot 6 weken.

Economiewoensdag, 12 november 2003

Redding Ahold met juiste topmensen

De financiële positie van het internationale supermarktconcern Ahold is met een opgelopen verlies van 11 miljard euro bedroevend slecht. De banken van het concern zijn te hulp gesneld met een aandelenemissie, die 2,5 miljard euro in de lege of nagenoeg lege kassen moet brengen.

Hoofdartikelwoensdag, 12 november 2003

Integratie…

De integratie, of beter: de niet-integratie van Nederlanders van buitenlandse afkomst is een van de grootste maatschappelijke problemen. Ook nadat de stofwolken van Pim Fortuyn waren neergedaald over de zijns inziens belachelijke manier waarop Nederland met buitenlanders omging, duikt het onderwerp in allerlei gedaanten op. Of het nu is om de hoofddoekjes in de klas, het al dan niet spreiden van allochtonen, het godsdienstonderwijs op moslimscholen, eerwraak, de criminaliteit onder allochtone jongeren of het al dan niet krijgen van meer scholen; steeds gaat het om de wijze waarop de minderheidsgroepen zich verhouden tot wat heet de Nederlandse cultuur met haar waarden en normen. En die verhouding is vreselijk lastig, vinden we met z’n allen.

Geloof & Kerkwoensdag, 12 november 2003

Kerkendag voor Friese Samen-op-Wegkerken

Leeuwarden – Het Regionaal Dienstencentrum Fryslân (RDC) van de Samen-op-Wegkerken houdt 22 november een Kerkendag voor de leden van de Friese SoW-kerken. Met de dag hoopt het RDC ,,impulsen van nieuw elan” door te geven, ,,die er her en der zijn en die het waard zijn om doorverteld te worden’’, aldus Ben Hogeterp, hoofd van het RDC dinsdag op een persconferentie.

Geloof & Kerkwoensdag, 12 november 2003

Een verwaarloosbare minderheid

Friesch Dagblad -redacteur Berber Bijma verblijft drie maanden in India om daar haar afstudeerscriptie culturele antropologie te maken. Het onderwerp is de groei van de pinksterkerken. Vanuit de Zuid-Indiase stad Bangalore doet ze regelmatig verslag. Deel 4.

Geloof & Kerkwoensdag, 12 november 2003

Geschiedschrijving van de Burgumer pater

Burgum - Een dorpspater waar je wel een boek over kan schrijven. Het is een uitspraak die bijna nergens zo goed van toepassing is als op pater Edward Doesburg OFM (1913-1999) van Burgum. De Minderbroeder die de grondlegger en, daar-opvolgend, 50 jaar het gezicht van de Sint Martinusparochie in Burgum was. Dinsdag verscheen een boek over hem en meer dan vijftig jaar Sint Martinusparochie Burgum en omstreken.

Sportwoensdag, 12 november 2003

Wolter Jan Boonstra maakt met half dozijn treffers dozijn vol

Waskemeer – Wolter Jan Boonstra had afgelopen zaterdag een half dozijn treffers nodig om het dozijn vol te maken. Dat leek een onmogelijke opgave, maar de 22-jarige spits van vijfdeklasser Waskemeer, alias Bullie, scoorde zes keer tegen De Wilper Boys.

Sportwoensdag, 12 november 2003

Heerenveen oefent tegen Werder Bremen

Heerenveen – Sportclub Heerenveen speelt vrijdagavond in het eigen Abe Lenstra-stadion een oefenwedstrijd tegen de Duitse Bundesligaclub Werder Bremen.

Weerwoensdag, 12 november 2003

Regen op komst

We hebben vanmiddag perioden met zon en het blijft nog droog, maar er is wel regen op komst. Het wordt vandaag ongeveer 8 graden, bij een matige tot krachtige zuidoostenwind. Morgen ligt het kwik rond 10 graden .


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties