De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 21 mei

Archief

De artikelen van vrijdag, 12 november 2004.

Bijschriftvrijdag, 12 november 2004

Een God van leven

In de bijbel gaat het er lang niet altijd zachtzinnig aan toe. God kan hard uitvallen naar Zijn tegenstanders en naar de tegenstanders van Zijn volk.

Hoofdartikelvrijdag, 12 november 2004

Burgers in verwarring…

Er gebeurt dezer dagen nogal wat in Nederland. Zoveel dat buitenlandse media er massaal op afkomen en buitenlandse kranten schrijven ‘dat ons land zijn onschuld verloren heeft’. Veel burgers zijn in verwarring.

Regiovrijdag, 12 november 2004

Gemeenten beraden zich op integratie

Heerenveen/Leeuwarden – Verschillende gemeenten beraden zich op maatregelen en acties naar aanleiding van de maatschappelijke onrust die is ontstaan na de moord op Theo van Gogh. Heerenveen organiseert later deze maand een discussiebijeenkomst. In Leeuwarden gaan stemmen op om bezuinigingen op het integratiebeleid te heroverwegen.

Regiovrijdag, 12 november 2004

‘Grou’ ontvangt 800 wensen voor profiel van burgemeester

Grou – Achthonderd inwoners van Boarnsterhim hebben gebruik gemaakt van de mogelijkheid hun wensen kenbaar te maken over het profiel van de nieuw aan te stellen burgemeester. Voorzitter van de vertrouwenscommissie A. de Vries spreekt van ,,een overweldigende hoeveelheid’’ ingevulde enquêteformulieren. ,,Dat is meer dan we verwacht hadden, en meer dan in andere gemeenten waar zo’n enquête heeft plaatsgevonden.’’

Regiovrijdag, 12 november 2004

Sportvisserij is ‘big business’ in Fryslân

Grou - Dat Fryslân het ‘bêste lân fan ierde’ is, weten de Friezen al lang. Dat ze ook de mooiste visstekken van het land hebben, is minder bekend. Zeker in de rest van het land. Sinds gisteren staan de beste visstekken allemaal bij elkaar in de Hengelsport en Recreatiegids Fryslân . De gids in A4-formaat is gemaakt door twee hengelsporters pur sang . Haaye Hoekstra uit Berlikum schreef de tekst, terwijl de fraaie foto’s van de hand zijn van Anne van der Woude uit Leeuwarden.

Regiovrijdag, 12 november 2004

Zorgopleiding wil managers kweken

Leeuwarden - Al twintig jaar is de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden de belangrijkste leverancier van hoogopgeleide verpleegkundigen. De opleiding hbo-V werd destijds opgezet om de Friese zorg van managers voorzien. Dat mislukte: ervaren zorgverleners pikten het niet als een net-afgestudeerde de lakens kwam uitdelen. Met nieuwe leermethoden probeert het hbo-V de oude doelstelling alsnog te halen. Studenten zitten niet meer in de collegebanken, maar vergaderen, plannen en doen onderzoek.

Geloof & Kerkvrijdag, 12 november 2004

Luisteren naar Naardense bijbel

Sneek – De tweede druk van de Naardense Bijbel , die over twee weken uitkomt, is nu al weer bijna uitverkocht. Dat vertelde vertaler ds Pieter Oussoren donderdagavond in de wandelgangen van het Leerhuis in Sneek, waar hij vragen

Sportvrijdag, 12 november 2004

Lachende gezichten keren terug bij Cambuur Leeuwarden

Leeuwarden - Met zeges tegen AGOVV en Go Ahead Eagles op zak en een overvolle ziekenboeg die langzaam leegloopt, heerst er bij Cambuur Leeuwarden op dit moment een juichstemming. De ploeg van Dick de Boer heeft een moeilijke periode achter de rug en haalde zes punten uit de laatste drie duels. Vrijdag hoopt Cambuur daar opnieuw drie aan te voegen als het op bezoek gaat bij Fortuna Sittard.

Sportvrijdag, 12 november 2004

Woon!Aris is tegen Zwolle weer scherp

Leeuwarden - Alle aandacht rondom het geweldige debuut van Woon!Aris speelde de ploeg de laatste twee wedstrijden parten. Niet iedereen was meer 100 procent bezig met basketbal. Het lukte coach Tom Simpson de neuzen weer dezelfde kant op te krijgen met een zwaar bevochten thuiszege tegen Zwolle donderdag als resultaat.

Weervrijdag, 12 november 2004

Guur herfstweer

Het gaat vanmiddag regenen en harder waaien. Het kwik schommelt vanmiddag rond 9 graden. Vannacht kan er aan zee een stormachtige noordwestenwind komen te staan. Morgen is het guur herfstweer met hagelbuien.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties