De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 21 mei

Archief

De artikelen van zaterdag, 12 november 2005.

Economiezaterdag, 12 november 2005

Nieuw centrum DHL levert tweehonderd banen in Drachten

Drachten – Logistiek bedrijf DHL zet zijn plannen door voor de bouw van een distributiecentrum in Drachten. Het bedrijf kocht deze week een terrein van veertigduizend vierkante meter op het bedrijventerrein Azeven Zuid bij Drachten. Dat maakte burgemeester Van der Zaag van Smallingerland gisteren bekend. Het nieuwe centrum biedt werk voor tweehonderd medewerkers.

Geloof & Kerkzaterdag, 12 november 2005

De morgenster is opgegaan

2 Petrus 1: 16-19

Geloof & Kerkzaterdag, 12 november 2005

‘Oargelspyljen ferfeelt my never noait’

Drachten - Officieel zit hij al 53 jaar achter het orgel, maar zondag viert kerk-musicus Gerben Bergstra (1934) het feit dat hij veertig jaar het orgel in de doopsgezinde kerk in Leeuwarden bespeelt.

Geloof & Kerkzaterdag, 12 november 2005

De predikant in een nieuwe jas

Kampen - De ‘ThUK’ in Kampen. Voor veel theologie-studenten uit het Noorden was het lange tijd min of meer een vanzelfsprekendheid dat je daar ging studeren als je predikant wilde worden. Zeker als je gereformeerd was: het was veelal de Vrije Universiteit of Kampen. ,,De landelijke kerk zou meer de veelzijdigheid moeten laten zien van het dominee-zijn’’, vindt dr. H.C. van der Sar. Zijn visie op de toekomst van de ThuK in het veranderende theologielandschap.

Sportzaterdag, 12 november 2005

Veendam legt Cambuur op de pijnbank

Veendam - Bij Cambuur kon hij vaak niet eens op een basisplaats rekenen, bij Veendam is hij de ster. Vrijdagavond wonnen de Groningers onder meer dankzij een aantal flitsende acties van Ruben Schaken van een zwalkend en gehandicapt Cambuur Leeuwarden. Sportieve wraak heet zoiets. ,,Dit was een hele speciale wedstrijd voor mij.”

Weerzaterdag, 12 november 2005

Het waait flink uit het zuiden tot zuidwesten en daarmee werd gisteren zachte lucht aangevoerd. Deze ochtend is het al rustiger, maar we zouden nog te maken kunnen krijgen met wat regen. Dat is tijdens de intocht van Sinterklaas vanmiddag in Sneek wel weer voorbij, want dan blijft het overwegend droog en de zon kan er al van tijd tot tijd even bijkomen. Het kwik schommelt daarbij rond 12 graden en doordat de wind wat is afgenomen, hoeft Sint niet bang te zijn dat zijn mijter afwaait.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties