De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 21 maart

Archief

De artikelen van woensdag, 12 november 2008.

Cultuurwoensdag, 12 november 2008

Poppodium Romein komt met gratis magazine

Leeuwarden - Poppodium Romein brengt een tweemaandelijkse magazine uit. Met het blad wil het Leeuwarder poppodium de bezoekers op de hoogte brengen van het muziekaanbod in Romein. Het eerste nummer van Romein Magazine verschijnt volgende maand en is gratis verkrijgbaar op onder meer scholen en bij uitgaansgelegenheden, zo heeft het poppodium bekendgemaakt.

Cultuurwoensdag, 12 november 2008

Strawelte is gewoon gebleven

De terugkeer van ‘willepunkers’ Strawelte zal slechts weinigen ontgaan zijn. In no time waren de drie concerten die de band de komende weken geeft uitverkocht, ook het extra concert in Drachten. Dat kan menig gearriveerd artiest deze wâldpiken niet navertellen.

Cultuurwoensdag, 12 november 2008

Friezen zingen ‘Poverty Requiem’ in Carré

Leeuwarden - Twaalf Friese zangers maken deel uit van het koor dat op 9 december het Poverty Requiem gaat uitvoeren in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Dat heeft Ate de Jong van Centrum Tûmba in Leeuwarden gisteren gemeld. Het landelijke koor van 35 mensen zingt een lied tegen de armoede tijdens het programma Vlammen voor de vrijheid van Amnesty International. Het programma wordt gehouden ter gelegenheid van het zestigjarig bestaan van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens en wordt op 10 december door de Vara uitgezonden op televisie.

Economiewoensdag, 12 november 2008

VDL krijgt miljoenenorder van Dubai

Eindhoven Het Eindhovense VDL Groep, fabrikant van halffabrikaten en eindproducten, heeft een order van 150 miljoen euro in de wacht gesleept. VDL gaat 518 stads- en streekbussen leveren aan Dubai. Een woordvoerster van het concern bevestigde berichtgeving hierover in het Eindhovens Dagblad. VDL-bedrijven in Eindhoven, Valkenswaard en Heerenveen gaan de bussen maken.

Economiewoensdag, 12 november 2008

IFKS-schipper verkoopt bed & breakfast

Terherne IFKS-skûtsjeschipper Eelke Dijkstra en zijn vrouw Agnes hebben hun Bed & Breakfast aan het water d’Oude Herbergh in Terherne verkocht aan Annelies en Gertjan Tissink uit de Overijsselse plaats Gorssel. De Dijkstra’s doen om privéredenen de verblijfsaccommodatie van de hand en richten zich op www.vaarevents.nl en www.klippergrotebeer.nl. De familie Tissink, die al twintig jaar vakanties vierde in Sloten, was al jaren op zoek naar een hotelletje aan het water.

Economiewoensdag, 12 november 2008

Skarsterlân op het podium bij mkb-verkiezing

Joure - De gemeente Skarsterlân is als derde geëindigd bij de verkiezing van MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland. Koggenland kwam als beste gemeente uit de bus. De landelijke prijs werd dit jaar voor het eerst uitgereikt tijdens het MKB jaarcongres in Den Haag. Voor het onderzoek werden vijftienduizend ondernemers ondervraagd door HanzeConnect.

Hoofdartikelwoensdag, 12 november 2008

Machtsoverdracht...

Over de Amerikaanse president Bush wordt niet positief gedacht. Volgens opiniepeilingen is hij de minst populaire president ooit. Zelfs Truman en Nixon werden bij hun afscheid meer gewaardeerd.

Regiowoensdag, 12 november 2008

Stellingwerfs wordt mogelijk officiële taal

Wolvega - ,,De kans is groot dat het Stellingwerfs officieel als taal erkend wordt,” zegt burgemeester Van Klaveren van Weststellingwerf. Tijdens de raadsvergadering eerder deze week maakte hij bekend dat hij zich inzet voor de erkenning van de taal. Lukt hem dit, dan krijgt het Stellingwerfs dezelfde status als het Fries.

Regiowoensdag, 12 november 2008

Dokkum moet Rondweg-west

Dokkum - De aanleg van een westelijke rondweg is cruciaal voor de ontwikkeling van Dokkum. Als die weg er niet komt, kan de aanleg van de autoweg Centrale As zelfs nadelig uitpakken voor de stad. Dat zei wethouder Boersma gisteren bij de presentatie van de toekomstvisie op Dokkum en het omliggende platteland.

Regiowoensdag, 12 november 2008

‘Werpsterhoek doodsteek voor winkels in de regio’

Leeuwarden - Friese winkeliers zijn in ‘doodsgevaar’ door de ontwikkeling van een ‘superwinkelgebied’ bij de Werpsterhoek bij Leeuwarden. Dat schrijft Kees Veldhoen in een brandbrief aan regionale ondernemers. Veldhoen is ondernemer in Leeuwarden en voorzitter van de Commissie Veilig Ondernemen.

Regiowoensdag, 12 november 2008

Ziekenhuis Dokkum heeft groot tekort

Dokkum - Zorggroep Pasana, vooral bekend van ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum, moet structureel zes miljoen euro bezuinigen om het hoofd boven water te houden. De geldnood zal uiteindelijk tot banenverlies leiden. Hoeveel personeel eruit moet, is nog onduidelijk.

Geloof & Kerkwoensdag, 12 november 2008

VU-centrum onderzoekt historie christendom

Amsterdam - De Vrije Universiteit in Amsterdam heeft een centrum voor de geschiedenis van het christendom opgericht.

Geloof & Kerkwoensdag, 12 november 2008

Peter Pot nieuw in staf noordelijk bisdom

Groningen - Bisschop Gerard de Korte van Groningen-Leeuwarden heeft drs. Peter Pot benoemd tot secretaris-kanselier en personeelsfunctionaris van het noordelijke bisdom. Pot was van april 2002 tot oktober 2007 wethouder in Zwolle, daarvoor was hij acht jaar gemeenteraadslid in Zwolle. Op dit moment is hij projectleider kerk en samenleving van de parochie De Wijngaard in Arnhem en maakt deel uit van het pastorale team van Arnhem.

Geloof & Kerkwoensdag, 12 november 2008

Christelijke identiteit scoort goed bij zorginstelling

Huis ter Heide - Laat de christelijke identiteit niet los, ook niet als er een pluriforme samenstelling van cliënten en personeel is ontstaan. Daarvoor pleitte prof. dr. Jan Hoogland gisteren tijdens het symposium ‘Kansen voor christelijke identiteit’ van zorginstellingen Stichting Abrona en Reliëf.

Geloof & Kerkwoensdag, 12 november 2008

‘Centraal Weekblad’ krijgt nieuwe naam

Leeuwarden - Het Centraal Weekblad (CW), een kerkelijk opinieblad binnen de Protestantse Kerk in Nederland (PKN), krijgt een nieuwe naam: Christelijk Weekblad. ,,We willen niet meer denken in kerkmuren”, aldus Theo Klein, hoofdredacteur van CW.

Geloof & Kerkwoensdag, 12 november 2008

‘Europese Taizé-ontmoeting snel in Nederland’

Van 29 december tot en met 2 januari worden tienduizenden jongeren uit heel Europa verwacht voor de Europese Taizé-ontmoeting in Brussel. Dat is een treffen dat elk jaar rond de jaarwisseling wordt gehouden in een Europese stad. Steden die gastheer waren in de afgelopen jaren, waren onder meer Milaan, Zagreb en vorig jaar Genève.

Sportwoensdag, 12 november 2008

Metgod vertrekt naar Portsmouth

Rotterdam John Metgod heeft zijn baan als scout van Feyenoord opgegeven voor een avontuur in Engeland. De Amsterdammer gaat bij Portsmouth aan de slag als assistent van hoofdtrainer Tony Adams.

Sportwoensdag, 12 november 2008

Sollied beschikt over fitte selectie

Heerenveen Heerenveen-trainer Sollied kan vanavond over een nagenoeg fitte selectie beschikken voor het bekerduel tegen de amateurs van Haaglandia. Alleen Michael Dingsdag, hij liep zondag in Den Haag een schouderblessure op, ontbreekt. Roy Beerens trainde gisteren weer volop mee.

Sportwoensdag, 12 november 2008

Kaatsers in finale op het onderdeel Llargues

Ibbira Op het WK kaatsen in Ecuador heeft Nederland zich gisteren op het onderdeel Llargues voor de finale weten te plaatsen. In de poulewedstrijden werd zowel Uruguay als Mexico met 6-0 verslagen. Spanje, Ecuador en België wisten zich eveneens voor de eindronde te plaatsen. De halve finales en de finale worden vandaag afgewerkt.

Sportwoensdag, 12 november 2008

Mark de Vries heeft eindelijk ‘rust aan zijn hoofd’

Leeuwarden - De laatste drie seizoenen waren absoluut niet de fijnste voetbaljaren voor Mark de Vries. De kopsterke spits verkaste vaker van club dan hem lief was. Van Engeland naar Nederland en terug. Nu zit hij bij Cambuur. Ook al wil hij graag wat meer speelminuten, hij is blij met de vastigheid die een tweejarig contract in Leeuwarden hem biedt. ,,Dit is wat ik zocht. Ik wilde rust aan mijn hoofd.”

Sportwoensdag, 12 november 2008

Bij Haaglandia stuurt de trainer de voorzitter weg

Rijswijk - Zondaghoofdklasser Haaglandia/Sir Winston hoopt vanavond in het Abe Lenstra stadion ten koste van sc Heerenveen een gooi te doen naar een plaats bij de laatste zestien van het KNVB bekertoernooi. Het bereiken van de derde ronde is een hoogtepunt in de kortstondige historie van de fusieclub uit Rijswijk, die op 1 juli 2005 het levenslicht zag. De club kwam de afgelopen drie jaar vaak negatief in het nieuws en iedereen bij Haaglandia is blij dat de club op een positieve manier aan de weg timmert.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties