De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 21 maart

Archief

De artikelen van dinsdag, 12 november 2013.

Hoofdartikeldinsdag, 12 november 2013

Gematigden in Europa laten zich wegdrukken

Met zijn opmerking dat alleen een politieke unie de euro nog kan redden, legde Alan Greenspan dit weekeind de vinger op de zere plek. Volgens de voormalige president van de Amerikaanse Federal Reserve is de euro geen lang leven beschoren als de eurozone blijft bestaan uit zeventien landen met zeventien verschillende sociale systemen. Alleen als nationale staten meer bevoegdheden overdragen aan Brussel, kan het wat worden met de euro.

Regiodinsdag, 12 november 2013

Stormschade legt onderduikruimte bloot

Harlingen | De grote schade die de storm van 28 oktober aanrichtte bij het oude Harmoniegebouw in Harlingen aan de Schritsen, kent een opmerkelijk gevolg. Tijdens het herstel van het gebouw werd een ruimte onder het dak gevonden die tijdens de Tweede Wereldoorlog dienst deed als onderduikplek.

Regiodinsdag, 12 november 2013

Alle gegevens per basisschool op een rijtje

Leeuwarden | Alle eindtoets- en inspectiegegevens en verschillende andere cijfers per basisschool worden sinds gisteren op een nieuwe website gepubliceerd. De site, scholenopdekaart.nl, vormt een antwoord van de PO-Raad op de publicatie van alle Cito-scores per school.

Regiodinsdag, 12 november 2013

Gangbare zorg altijd in eigen ziekenhuis

Leeuwarden | De 42 streekziekenhuizen in Nederland, waaronder vier Friese, komen met een eigen zorgverzekering. De BeterDichtbij-polis biedt verzekerden de garantie dat ze voor veelvoorkomende zorg altijd in hun eigen regio terechtkunnen.

Sportdinsdag, 12 november 2013

RECENSIE: Ergens achter de actualiteit schuilt de mooie ontdekking

Hoe heette jouw ijsclub? Hoe scherp is een schaats? Waar liggen je schaatsen waarop je nu schaatst? Wat is jouw eerste herinnering aan ijs? Het zijn in eerste instantie niet het soort vragen die je verwacht bij een diepte-interview. Nando Boers gelooft echter heilig in de methode van de ‘simpele’ vraagstelling. ‘Want als je actualiteit van tafel veegt, kunnen de soms wat voor de hand liggende vragen ervoor zorgen dat de sporter zich opent en soms ook zelf tot mooie ontdekkingen komt’, zo zegt de auteur in het voorwoord van De schaatser.

Sportdinsdag, 12 november 2013

Testspeler Ingason scoort voor Jong Heerenveen

Heerenveen | De IJslandse verdediger Sverrir Ingason (20), die twee weken op proef is bij sc Heerenveen, heeft gisteren in zijn eerste duel meteen een visitekaartje afgegeven. De speler van Breidablik scoorde in het met 4-2 gewonnen oefenduel van Jong sc Heerenveen tegen Jong FC Utrecht de openingstreffer. De andere goals kwamen op naam van De Kamps (tweemaal) en Fazli. Of Ingason bij Heerenveen blijft, is nog niet duidelijk. Het Noorse Viking Stavanger heeft hem ook op ’t oog.

Sportdinsdag, 12 november 2013

Barto viermaal trefzeker in oefenzege Cambuur

Leeuwarden | De reserves van SC Cambuur hebben gisteravond een oefenwedstrijd tegen FC Emmen met ruime cijfers weten te winnen. In Leeuwarden werd het na een 4-1 ruststand maar liefst 6-1 voor de eredivisieclub. Aanvaller Martijn Barto was de grote man bij Cambuur: hij scoorde vier van de zes doelpunten. Twee daarvan vielen voor rust, de andere twee daarna. Oebele Schokker en Mart Dijkstra waren eveneens trefzeker voor de Leeuwarders.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties