De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 25 april

Archief

De artikelen van woensdag, 12 november 2014.

Economiewoensdag, 12 november 2014

Vlielandse zeewierkaas smaakt naar zilte zee

Vlieland - ,,Als je naar het strand gaat, en je stapt uit de auto, dan ruik je de zee. Dat zilte zeegevoel zit ook in de kaas. Je proeft de zee." Koster probeert de smaak van zijn nieuwe kaas te omschrijven. De kaas, met zeewier van het Vlielandse strand, is volgens de kaasmaker niet te vergelijken met andere kaasjes. ,,Het is een verrassend lekker kaasje. Mensen die het proeven zijn eerst argwanend, maar zijn dan verrast door de lekkere smaak."

Hoofdartikelwoensdag, 12 november 2014

Arm en rijk en lager en hoger opgeleid

De discussie over arm en rijk in ons land kreeg vorige week een impuls door het bezoek van de Franse econoom Piketty. Hij is vooral in linksige kringen populair omdat zijn opvattingen voedsel zijn voor het ideologische idee dat de rijken rijker worden door hun vermogen, veel rijker dan mensen die uit arbeid hun geld moeten krijgen.

Regiowoensdag, 12 november 2014

Westergoawerkgroep rekent op steun van Provinciale Staten

Wommels - ,,It moat no wêze. Je moatte geduld hawwe, mar we ha noch nea earder sa fier west." Jehannes Herder uit Waaksens, voorzitter van de werkgroep Westergoawei, gaat ervan uit dat Provinciale Staten vandaag tijdens de begrotingsvergadering kiezen voor een snelle aanpak van vier kruisingen in de N359 tussen Bolsward en Wommels.

Regiowoensdag, 12 november 2014

Beoogd Azc in Gaasterland zit vol met asbest

Rijs - Het is niet verantwoord om asielzoekers onder te brengen in de panden van Mooi Gaasterland in Rijs. In de gebouwen bevindt zich zoveel asbest dat de vluchtelingen in de toekomst grote gezondheidsrisico's lopen. Dat stelt commercieel directeur Nis Baar van Van Gunst Asbestsanering uit Bolsward.

Regiowoensdag, 12 november 2014

De Lawei wil brandwachten inzetten voor snelle opening

Drachten - De Drachtster schouwburg De Lawei wil brandwachten inzetten om de vernieuwde grote zaal zo snel mogelijk te kunnen gebruiken. Omdat het gebouw voorlopig niet aan de brandveiligheidseisen voldoet, zullen er tijdens de eerste voorstellingen hoogstwaarschijnlijk toezichthouders in het gebouw aanwezig zijn die in de gaten houden of er geen calamiteiten ontstaan.

Sportwoensdag, 12 november 2014

Column Jillert Anema: Dj's kunnen tien kilometer redden

Soms moet je ergens noodgedwongen afscheid van nemen. Het leven is meer dan strijd op een sportveld. Emotie bijvoorbeeld, plezier, je ergens verbonden mee voelen. Zelf heb ik in meer dan twintig jaar een innige band opgebouwd met mijn motor, de BMW K100RS. Deze week hebben we echter onze laatste kilometers gemaakt. Er waren teveel mankementen aan het apparaat en omdat ik niet technisch ben, betekende dat dat ik hem moest verkopen. Jammer genoeg het einde van een tijdperk.

Sportwoensdag, 12 november 2014

Ziekte brengt WK inline-skaten in gevaar voor Manon Kamminga

Door Daan Rieken -

Sportwoensdag, 12 november 2014

Steenbergen mag op zwem-WK aan echte werk ruiken

Door Daan Rieken -

Sportwoensdag, 12 november 2014

Vader Hans was vast trots geweest op dochter Roos

Door Gerard Bos -


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties