De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van donderdag, 12 december 2002.

Achtergronddonderdag, 12 december 2002

Wie durft faillissement Thialf aan te vragen?

De rottigheid die de nieuwe interim-directeur van Thialf aantrof, was vele malen groter dan hem was verteld door het voormalig management. Oud-interim directeur Joop van Bekkum liet stapels onbetaalde rekeningen achter. Precies één week is Lourens Slagter (48) bezig puin te ruimen op het ijsstadion. ,,Een gewoon bedrijf was allang failliet verklaard.”

Bijschriftdonderdag, 12 december 2002

Nieuwe kracht

Oude mensen zeggen vaak: ‘Ik ben ook geen twintig meer’, als een verontschuldiging voor dingen, die zij niet meer kunnen doen.

Economiedonderdag, 12 december 2002

Friese bedrijven beperkt in ethisch ondernemen

Leeuwarden – De vijftig grootste Friese bedrijven zijn maar beperkt bezig met maatschappelijk verantwoord ondernemen. Als ze er al concreet iets mee doen, blijft het beperkt tot de omgang met aandeelhouders, klanten en personeel (arbeidsomstandigheden).

Economiedonderdag, 12 december 2002

Nieuwe Bedrijvigheid Friesland

Leeuwarden - De Stichting Business Development Friesland start op 1 januari 2003 met het project Nieuwe Bedrijvigheid Friesland. Het project draagt bij aan de stimulering van de Friese economie met het creëren van minimaal 125 arbeidsplaatsen.

Economiedonderdag, 12 december 2002

CDA’er Kaper: ‘NOM moet naar Fryslân verhuizen’

Leeuwarden - De Noordelijke Ontwikkelingsmaatschappij (NOM) zou, na ruim een kwart eeuw in Groningen te zijn gevestigd, naar Leeuwarden of Drachten moeten verhuizen. Dan krijgen de medewerkers volgens CDA-statenlid A. Kaper vanzelf een beter ‘netwerk’ in Fryslân, zodat ze meer projecten in deze provincie gaan ontwikkelen.

Hoofdartikeldonderdag, 12 december 2002

Afrekenen

Irak is er van overtuigd dat het door Amerika militair wordt aangepakt of het zich nu houdt aan de VN-resoluties of niet. Daar kon Bagdad wel eens gelijk aan hebben. De dreiging die Irak vormt, acht Washington te groot.

Hoofdartikeldonderdag, 12 december 2002

Gemiste kans

Arafat heeft een streep gehaald door de verkiezingen volgende maand op de Westelijke Jordaanoever en in de Gazastrook. De Israëlische bezetting van delen van het Palestijnse gebied maakt volgens de Palestijnse leider een stembusgang onmogelijk. Arafat zegt het niet, maar de angst niet herkozen te worden heeft er waarschijnlijk meer mee te maken.

Regiodonderdag, 12 december 2002

Nieuwe uitvinding maakt water schoon

Leeuwarden – Afvalwater uit de gootsteen en de badkuip hoeft straks niet meer rechtstreeks in de sloot geloosd te worden. Met een nieuwe uitvinding kan het water belucht en gezuiverd worden. Het slib, dat dan bezinkt, kan gebruikt worden om te composteren.

Regiodonderdag, 12 december 2002

Leeuwarden wil betere bereikbaarheid

Leeuwarden – De invalswegen en de kruispunten in de stadsring van Leeuwarden moeten worden uitgebreid om de groeiende verkeersstroom aan te kunnen. Onduidelijk is nog of de rondweg helemaal wordt verdubbeld.

Regiodonderdag, 12 december 2002

Oma’s ijselijke gil was alleszeggend

Joure – De schreeuw van buurvrouw was ijselijk. Cees de Putter uit Joure kan de paniek die uit de schreeuw klonk amper onder woorden brengen. Hij ziet zijn buurvrouw nog staan, met haar kleindochter Bibi bewegingloos in haar armen.

Regiodonderdag, 12 december 2002

Ruimtegebrek ‘Zorgschool’

Drachten - De Leerweg Zorgschool aan het Schuttersveld in Drachten kampt met groot ruimtegebrek. De school is bedoeld voor gehandicapte leerlingen tussen de twaalf en twintig jaar. De school schikt zich in het voorstel van de gemeente Smallingerland een dislocatie aan de Stationsweg te openen, maar is hier niet blij mee. Ze dringt aan op nieuwbouw.

Regiodonderdag, 12 december 2002

Wonen op een eiland met slotgracht

Leeuwarden – Wonen op een eiland, omringd door een slotgracht. Drie stadsvilla’s en twee vrijstaande woningen aan de rand. Een tuinkas en guesthouse in het midden. Een eigen lift en plek voor drie auto’s.

Regiodonderdag, 12 december 2002

Jachthaven en zanddepot bij PM-kanaal

Drogeham - Het gebied tussen de brug over het Prinses Margrietkanaal tussen Kootstertille en Drogeham en industrieterrein Skűlenboarch onder Jistrum wacht een ingrijpende verandering. Naast een zanddepot zullen er waarschijnlijk een jachthaven en een nieuwe ontsluitingsweg voor het bedrijventerrein worden aangelegd.

Regiodonderdag, 12 december 2002

Nog geen toertochten, wel arresleeën

Drachten – Liefhebbers van toertochten moeten geduld betrachten: organisatoren vinden het ijs nog te dun om de tochten te organiseren. Overal in de provincie liggen nog veel wakken in meren, vaarten en kanalen. Door de straffe oostenwind groeit de ijsdikte langzaam. Het ijs moet minimaal 8 tot 10 centimeter dik zijn voordat er een toertocht op kan worden geschaatst.

Geloof & Kerkdonderdag, 12 december 2002

Grote conferentie over christelijk jeugdwerk

Leeuwarden – In het doopsgezind broederschaphuis in Schoorl vindt van 13 tot en met 15 januari een grote conferentie plaats over christelijk jeugdwerk. De conferentie ‘Password’ is bestemd voor iedereen die professioneel met christelijk jeugdwerk bezig is.

Geloof & Kerkdonderdag, 12 december 2002

‘Vermaanhuis’ Dokkum bestaat 150 jaar

Dokkum - Het begon in 1640 als een huis met tuin en pomp waar ze in kleine groepen de vermaningen van hun voormannen aanhoorden.

Geloof & Kerkdonderdag, 12 december 2002

Bondgenoot in het rouwen

Leeuwarden - De SoW-gemeente Leeuwarden-Camminghaburen heeft het initiatief genomen om een gespreksgroep te starten voor jonge weduwen en weduwnaars. In groepsverband wordt een opstap gegeven voor het rouwverwerkingsproces. Aan de gespreksgroep kunnen mensen uit Leeuwarden en omstreken deelnemen.

Sportdonderdag, 12 december 2002

Heerenveen en Cambuur voetballen

Leeuwarden – Sportclub Heerenveen en Cambuur Leeuwarden zullen dit weekeinde gewoon in actie komen.

Sportdonderdag, 12 december 2002

Eerste klap van Onclin was een daalder waard

Leeuwarden – De eerste klap in de trainerstip was dit seizoen een daalder waard. In het openingsweekeinde deed André Onclin – trainer van Heerenveense Boys – dertig goede voorspellingen en daarmee mag hij zich ‘herfstkampioen’ noemen.

Sportdonderdag, 12 december 2002

Peloton maakt diepe buiging voor Michaud

Heerenveen - Cédric Michaud heeft woensdagavond in Heerenveen ook de tweede etappe van de Greenery zesdaagse gewonnen.

Sportdonderdag, 12 december 2002

IJsvereniging Nijelamer tast flink in buidel

Nijelamer – Het belooft zaterdag een spannende aangelegenheid te worden op de ijsbaan in Dronrijp waar het FK voor vrouwen zal worden afgewerkt.

Weerdonderdag, 12 december 2002

Dooiaanval

Komende nacht vriest het nog matig met minimumtemperaturen die liggen rond -5 ŕ -6 graden. Morgen krijgen we een dooiaanval en verder is het bewolkt met kans op ijzel en sneeuw. De temperaturen stijgen overdag langzaam tot rond -1 of nul graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties