De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van maandag, 12 december 2005.

Bijschriftmaandag, 12 december 2005

Zijn duisternis is licht

Jezus zelf dicteert aan de oude apostel Johannes een brief.

Cultuurmaandag, 12 december 2005

Taalsocioloog Jehannes Ytsma (48) overleden

Leeuwarden - Dr. Jehannes Ytsma (48), taalsocioloog aan de Fryske Akademy, is afgelopen vrijdag geheel onverwacht overleden.

Dossiermaandag, 12 december 2005

Kom maar naar beneden en sla je slag


Dossiermaandag, 12 december 2005

Interessant


Economiemaandag, 12 december 2005

Wilde staking bij Vos logistics Surhuisterveen

Surhuisterveen – Chauffeurs van transportbedrijf Vos Logistics in Surhuisterveen zijn gisteren met een wilde staking begonnen. Ze voeren actie, omdat hun werkgever goedkope Oost-Europese rijders inzet, terwijl vaste medewerkers van het bedrijf hun baan kwijt dreigen te raken. De staking breidde zich vandaag uit naar onder meer Veendam.

Hoofdartikelmaandag, 12 december 2005

Het niveau van Peter R.

Peter R. de Vries heeft laten zien wat Nederland aan hem heeft als politicus – als hij ooit zo ver komt. Hij had de beschikking gekregen over computerschijfjes met vertrouwelijke informatie van de inlichtingendienst en heeft delen van de inhoud gisteravond op televisie bekendgemaakt.

Regiomaandag, 12 december 2005

‘Privé-kliniek uit schemering’

Heerenveen – Een privé-kliniek is er niet alleen voor de rijken der aarde, maar voor iedereen die met extra aandacht en in een kleinschalige omgeving geholpen wil worden aan een medisch probleem. Om dat duidelijk te maken hield de Privékliniek in Heerenveen zaterdag open huis. Ook het SEC Centrum voor Incontinentie en Bekkenzorg deed mee.

Regiomaandag, 12 december 2005

‘Nooit stoppen met het slaan van de maat’

Drachten - ,,Och man, zoals zo’n professional dat doet, dat zou ik ook graag kunnen hoor. Dan is wat ik doe toch echt niet veel soeps.”

Regiomaandag, 12 december 2005

Germ ‘mooiste kerel van school’

Drachten - ,,Oh, dat is gewoon de mooiste kerel van de school! Echt hoor, geweldig! Machtig mooi, wat zou onze school zonder hem moeten.’’ Was getekend: Marrit Jansma (A3a). En Suus de Jonge (H5b) vindt: ,,Van der Sluis is een leuke nuchtere man en doet bijna nooit moeilijk en ik mag vaak zijn pasje lenen voor de snoepautomaat.’’

Regiomaandag, 12 december 2005

De eerste zeven dagen van een ‘reade boargemaster’

Op vrijdag 1 december werd Bert Middel geďnstalleerd als nieuwe burgemeester van Smallingerland. Hoe beviel zijn eerste week? Voor het Friesch Dagblad hield hij een dagboek bij.

Regiomaandag, 12 december 2005

Kamer loopt warm voor fly-over Joure

Den Haag – Om de grootste problemen rond het verkeersplein bij Joure op te lossen is zeker 11 miljoen euro extra nodig. De Kamer bespreekt vandaag de begroting van V en W. Een CDA-motie kan op de sympathie van PvdA en VVD rekenen.

Geloof & Kerkmaandag, 12 december 2005

Family7 in digitaal pluspakket UPC

Leeuwarden – De nieuwe christelijke zender Family7 komt ook in het pluspakket van UPC. Dat zegt directeur Dolf van de Vegte van Family7. Vrijdag kreeg hij daarover uitsluitsel.

Geloof & Kerkmaandag, 12 december 2005

Conferentie over inspirerende diensten

Drachten – ‘Een uur op zondag’. Dat is het thema van een conferentie die de Bethelgemeente in Drachten eind februari in samenwerking met Willow Creek Nederland houdt, voor meer inspirerende kerkdiensten in ons land.

Geloof & Kerkmaandag, 12 december 2005

Kiezen tussen God en Darwin

Utrecht - Het maatschappelijke debat over de plek van ID (Intelligent Design) in het onderwijs is inmiddels weer wat geluwd. De vraag naar de relatie tussen levensbeschouwing en wetenschap in het Nederlandse onderwijs is nog volop actueel. Daarom hield de Nederlandse Katholieke Schoolraad (NKSR) zaterdag de themabijeenkomst ‘Tussen God en Darwin’.

Sportmaandag, 12 december 2005

VC Sneek dramatisch slecht

Sneek - Dankzij clemente tegenstanders die in de laatste set nog drie jonge meiden aan het grote werk lieten ruiken werd het net niet een partij die binnen een uur was afgelopen. De zege van Pollux op VC Sneek was er niet minder eclatant om. ,,Er waren geen lichtpuntjes vandaag’’, concludeerde Sneek-trainer Olof van der Meulen zuur.

Sportmaandag, 12 december 2005

Yousef is overzee de sterkste

Nes - Met een kleine woordspeling werd duidelijk gemaakt dat de Advent-ure Run op Ameland twee weken voor Kerst een traditie wordt en dat slaat aan. Bijna 1500 atleten meldden zich zaterdag voor de tweede editie en de strijd om de Friese titels op de halve marathon. De overwinning was net als een jaar eerder voor Saher Yousef en Mariska Kramer-Postma.

Sportmaandag, 12 december 2005

Sledgehockey in Fryslân is nog een utopie

Leeuwarden - Sledgehockey, vrij vertaald ijssleehockey, is een spectaculaire sport voor mensen met een lichamelijke beperking. Zaterdag werd er in de ijshal een wedstrijd gespeeld tussen Amsterdam Huskies en Bremen Pirates (Duitsland). Om de sport te promoten bij mensen met een lichamelijke beperking. Die kwamen echter nauwelijks opdagen. De doelstelling om een sledgehockey team in Fryslân te vormen lijkt vooralsnog een utopie.

Sportmaandag, 12 december 2005

Aris kan klus niet afmaken

Leeuwarden - Woon!Aris begint met de week beter te basketballen. En wat zou die opgaande lijn beter onderstrepen dan thuis winnen van rivaal MPC Capitals. De Leeuwarders waren er dichtbij, heel dichtbij. Maar onder grote druk ging het mis. Het waren de Groningers die in de laatste twee minuten koel bleven en het beslissende gaatje sloegen.

Sportmaandag, 12 december 2005

Heerenveen is verdedigend nog kwetsbaar

Heerenveen – SC Heerenveen beleefde zaterdagavond een slechte generale voor het UEFA Cup treffen tegen Levski Sofia. In het duel tegen laagvlieger Willem II keken de Friezen binnen een half uur tegen een 0-3 achterstand aan. Heerenveen kwam met een gelijkspel met de schrik vrij, maar de verdedigende kwetsbaarheid werd pijnlijk blootgelegd.

Weermaandag, 12 december 2005

Zacht


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties