De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van vrijdag, 12 december 2014.

Economievrijdag, 12 december 2014

Een likje verf met een snufje peper en zout

Terwispel - Naast de strak afgelakte donkerblauwe ophaalbrug over de Nieuwe Vaart in Terwispel staat de crème-witte voormalige melkfabriek van Frico, waarin familiebedrijf Anker Stuy is gevestigd. Binnen huist een modern kantoor. In de productieruimtes staan ketels tot tweeduizend liter waarin verven en coatings voor industrie, schildersbranche en meubelmakers worden gemengd, geroerd en gemodificeerd tot ze klaar zijn voor (internationaal) transport.

Hoofdartikelvrijdag, 12 december 2014

Politici, bestuurders en macht van media

Veel politici en bestuurders kunnen erover meepraten: de macht van media. Recentelijk hebben PvdA-leider Samsom en de burgemeester van Maastricht, Onno Hoes, die macht ervaren. En niet tot genoegen.

Regiovrijdag, 12 december 2014

COA wil klein én groot azc in Friese Meren

Joure - Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft het college van De Friese Meren voorgesteld om een klein asielzoekerscentrum in Rijs te vestigen en een groter asielzoekerscentrum in Joure, Balk of Lemmer. In Rijs zouden 250 vluchtelingen moeten worden opgevangen, in het andere azc minimaal vijfhonderd.

Regiovrijdag, 12 december 2014

Eigen wintereik voor oud-boswachters

Oudemirdum - ,,We waren aangenaam verrast, ik had het pas door toen ik de twee jonge wintereiken zag liggen. Toen wist ik genoeg", lacht Sjoerd Bakker. De boswachter van Staatsbosbeheer is sinds augustus met pensioen, zijn collega Goasse Hylkema verliet dezelfde werkgever drie jaar eerder om te mogen genieten van de welverdiende rust.

Regiovrijdag, 12 december 2014

Overbruggingsfinanciering is nodig om tijd te winnen voor Sionsberg

Dokkum - De SP in de Tweeede Kamer bereidt een motie voor om te komen tot een financiële overbrugging voor het geval de doorstart van De Sionsberg niet al over twee weken goed van de grond kan komen. Burgemeester Marga Waanders van Dongeradeel heeft goede hoop dat andere partijen zich bij het initiatief aansluiten. Zij ziet deze steun als een belangrijke voorwaarde om te komen tot een goede zorgstructuur in de regio.

Regiovrijdag, 12 december 2014

Huizen van stro, de toekomst in Fryslân

Grou Fryslân krijgt een expertisecentrum voor bouwen met stro. Het centrum is een initiatief van het strobouwteam van stichting De Imme (i.o.).


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties