De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 25 april

Archief

De artikelen van woensdag, 12 maart 2014.

Economiewoensdag, 12 maart 2014

Nieuw centrum voor het verwerken van Friese vis

Leeuwarden | De Friese zoetwatervissers willen een nieuw centrum opzetten voor de verwerking van hun vangst, dat bovendien ook toeristen moet informeren over de Friese visserijsector. Dat is een van de drie visserij-gerelateerde projecten die de provincie Fryslân financieel gaat ondersteunen, zo is gisteren bekendgemaakt. Ook het toeristische plan Fiskpaad Fryslân en een geautomatiseerde verwerkingslijn voor Visveiling Insula in Harlingen krijgen subsidie.

Economiewoensdag, 12 maart 2014

Pilot met een betaalpas die meteen de leeftijd controleert

Twee Heerenveense bedrijven denken de horeca de oplossing te kunnen bieden voor leeftijdcontrole op alcoholverkoop zonder gedoe. Met de Gouden-plakpas starten ze een proef in Heerenveen. Door Goos Bies

Hoofdartikelwoensdag, 12 maart 2014

Privacygarantie kan niet groot genoeg zijn

Van verschillende kanten is kritiek geuit op het plan van ING om klantgegevens te verhandelen. De bank wil – met toestemming van de klanten – betaalgegevens verstrekken aan bedrijven die dan op maat gesneden advertenties kunnen aanbieden. De klantgegevens van ING, de bank met de meeste klanten in Nederland, zijn goud waard. De bank weet precies wie wat wanneer koopt. Bedrijven die deze informatie ook bezitten, kunnen precies inspelen op de wensen en behoeften van de klanten.

Regiowoensdag, 12 maart 2014

Melkfabriek Oudega krijgt een laatste kans

Oudega | Het zou de laatste redding kunnen zijn voor zuivelfabriek De Hoop in Oudega (S): het plan van ontwerper Jentje Steegstra om de melkfabriek om te toveren tot een moderne werk- en woonlocatie. De projectontwikkelaars zien er wel heil in, nu alleen de investeerders nog.

Regiowoensdag, 12 maart 2014

Scherp debat over het Fries op gemeentehuis

Leeuwarden | ,,Wy sjitte troch mei it Frysk taalbelied. Under lieding fan in pear Fryske yntellektuelen jitte wy it Frysk yn beton. Dêr moatte wy mei ophâlde”. Die opmerking kwam Romke Postma, raadslid en lijsttrekker voor Dantumadeel’82, gisteravond op hoongelach te staan tijdens het verkiezingsdebat dat werd georganiseerd door het Friesch Dagblad, Leeuwarder Courant en Omrop Fryslân.

Regiowoensdag, 12 maart 2014

Tien dorpen willen een eigen windmolen

Oosterwolde | Tien Friese dorpen hebben de handen ineen geslagen om te komen tot een eigen dorpswindmolen. De opbrengst van die windturbine moet naar Reduzums voorbeeld weer ten goede komen aan het eigen dorp. De initiatiefnemers, verenigd in de werkgroep Gemeenschappelijke Duurzame Energie, onderzoeken de komende tijd of er voldoende draagvlak is voor hun plan.

Geloof & Kerkwoensdag, 12 maart 2014

Bazaar Surhuisterveen levert ruim 15.000 euro op

Surhuisterveen | De jubileumeditie van de Bazaar van de PKN-gemeente van Surhuisterveen heeft 15.471 euro opgeleverd. Niet eerder in de 25 jaar dat het Feanster evenement bestaat, was de opbrengst zo hoog.

Geloof & Kerkwoensdag, 12 maart 2014

Archieven Noordmans en Graafland naar VU

Amsterdam | Het Historisch Documentatiecentrum voor het Nederlands Protestantisme (HDC) aan de Vrije Universiteit heeft de persoonlijke archieven verworven van de hervormde theologen Oepke Noordmans en Cees Graafland. Dat maakte het centrum gisteren bekend.

Sportwoensdag, 12 maart 2014

Flyers gaat opnieuw onderuit in Den Haag

Den Haag | De ijshockeyers van UNIS Flyers zijn er weer niet in geslaagd de finale om het landskampioenschap te bereiken. Na verlenging verloren ze gisteravond voor de derde maal van Den Haag (3-2). Lange tijd zag het ernaar uit dat Flyers met 0-2 eindelijk de voor de finale benodigde vierde zege binnen zou halen, maar in de slotfase lieten de Friezen zich wederom de kaas van het brood eten. Een zevende en laatste duel tussen beide ploegen beslist wie de finale tegen Tilburg speelt.

Sportwoensdag, 12 maart 2014

Korfbalbolwerk met Fries bloed

Met vier zaalkampioenschappen is DOS’46 uit Nijeveen de meest succesvolle Noordelijke korfbalvereniging aller tijden. De roemruchte geschiedenis maakt de club populair onder de Friese spelers, ook nu de club sportief een terugval kent.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties