De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van maandag, 12 maart 2018.

Achtergrondmaandag, 12 maart 2018

De preek van Pasen? Ga er nu alvast over nadenken

Het duurt nog enkele weken: Pasen. Hoe zorg je er als predikant voor dat je dan iets betekenisvol te melden hebt? Een goede voorbereiding helpt, bleek deze week op een studiedag.

Hoofdartikelmaandag, 12 maart 2018

Smartphone in auto verdient harde aanpak

Triest, noemt het team Verkeer Noord-Nederland van de politie het feit dat vorige week 393 automobilisten een bekeuring kregen omdat ze al rijdend een smartphone vasthielden. Dat is haast te beschaafd voor wat er aan de hand is. De stompzinnige zelfoverschatting van bestuurders is ronduit onbetamelijk.

Regiomaandag, 12 maart 2018

Friese stemwijzers staan vol met fouten

Drachten De Friestalige stemwijzers voor de gemeenteraadsverkiezingen bevatten veel fouten. Een kleine inventarisatie van verschillende stemwijzers levert tientallen missers op.

Regiomaandag, 12 maart 2018

Heel Wijckel komt aan de muur van het dorpshuis

Wijckel - ,,Ik hoop dat ze wil lachen voor de foto”, zegt Aukje Spoelstra. Zij en haar dochter Noa laten zich fotograferen voor de ‘smoelenmuorre’ die in het dorpshuis Irene in Wijckel komt te hangen. Of de acht maanden oude Noa de jongste telg uit Wijckel is die op de foto gaat, weet haar moeder niet. Wel is zeker dat ze met haar gezin als nieuwste dorpsbewoner op de foto komt. ,,We wonen nu nog in Balk maar verhuizen komende woensdag naar Wijckel. Ik kom er ook oorspronkelijk vandaan.” Ze is erg enthousiast over het project, waarbij een muur wordt betegeld met foto’s van alle 650 inwoners.

Regiomaandag, 12 maart 2018

In politiek Dantumadiel worden de krachten gebundeld

Damwâld - Waar in andere gemeenten steeds meer partijen een gooi doen naar een raadszetel, wordt in Dantumadiel juist samengewerkt. En tussen de zeven resterende partijen zijn de verschillen klein, bleek zaterdag bij de verkiezingsmarkt in Damwâld.

Geloof & Kerkmaandag, 12 maart 2018

Saskia van Meggelen leidt synode PKN

Doorn - Ds. Saskia van Meggelen is de nieuwe voorzitter van de generale synode (landelijke vergadering) van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN). Zij volgt ds. Karin van den Broeke op die de afgelopen vijf jaar die post bekleedde.

Geloof & Kerkmaandag, 12 maart 2018

Het Kompas begon als winkel ooit met een eenvoudige vensterbank

Hoe vergaat het de Friese christelijke boekhandels? Het Friesch Dagblad zoekt ze op. Het Kompas is al decennialang verbonden aan Sneek. Een winkel waar de ontmoeting met de ander belangrijk is.

Geloof & Kerkmaandag, 12 maart 2018

Gevraagd voor ‘Wykein’: Wat is uw verhaal bij kruis of Christusbeeld?

Op zondag 1 april is het Pasen, en dan wordt dit belangrijke christelijke feest wereldwijd gevierd. Voor de Friesch Dagblad-bijlage Wykein zijn we als redactie op zoek naar mensen die willen vertellen over hun band met een christelijk symbool dat ze in huis hebben.

Geloof & Kerkmaandag, 12 maart 2018

Maleisische premier paait islamisten in verkiezingscampagne

Kuala Lumpur - Christenen in Maleisië zijn bezorgd over de naderende parlementsverkiezingen. Formeel is het een seculiere staat, maar islamitische partijen bestrijden dat winnen aan invloed.

Sportmaandag, 12 maart 2018

De tijd begint te dringen voor Heerenveen

Amsterdam - Met slechts zeven speelronden te gaan zijn de play-offs voor sc Heerenveen nog altijd haalbaar. Maar het zal wel beter moeten dan gistermiddag in de ArenA tegen Ajax (4-1). ,,Want dit was aan de bal onze slechtste wedstrijd van het seizoen.”


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties