De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 21 mei

Archief

De artikelen van dinsdag, 12 april 2005.

Bijschriftdinsdag, 12 april 2005

Ik ben het

Deze drie woorden maken de Man van Nazareth tot een Man van Smarten.

Hoofdartikeldinsdag, 12 april 2005

Een geschiedenisboek…

Als Japan en China, de twee grootste economische machten in Azië, met elkaar in aanvaring komen, zijn de gevolgen wereldwijd te merken. Zo ver komt het misschien niet, maar de jongste diplomatieke ruzie tussen beide landen kan gemakkelijk uit de hand lopen.

Regiodinsdag, 12 april 2005

Pad in Appelscha voor mensen die slecht zien en horen

Appelscha – In het Nationaal Park Drents-Friese Wold bij Appelscha is een familiepad aangelegd dat ook goed toegankelijk is voor slechthorenden en –zienden en mensen in een rolstoel, scootmobiel of met een rollator.

Regiodinsdag, 12 april 2005

Avondhuwelijk

Vlieland – Trouwparen op Vlieland kunnen deze zomer ook ’s avonds trouwen bij de vuurtoren op het eiland. De vuurtoren is sinds december al een officiële trouwlocatie van de gemeente Vlieland. Vanwege de populariteit van deze plek kwam ambtenaar Peter Tijdeman op het idee om de vuurtoren in de zomermaanden één avond in de week beschikbaar te stellen voor huwelijksvoltrekkingen. Volgens Tijdeman liggen er inmiddels een paar aanvragen voor een echtverbinding op woensdagavond. Die kosten zo’n vijfhonderd euro.

Regiodinsdag, 12 april 2005

Balkenende hekelt op Franeker CDA-avond zelfverrijking topmensen

Franeker - ,,Exorbitante zelfverrijking'' in de top van het bedrijfsleven is funest voor het kabinetsbeleid en moet worden bestreden met zoveel mogelijk openbaarheid over die hoge directiesalarissen. Verder zullen aandeelhouders krachtiger moeten optreden tegen inhalige directeuren. Dat betoogde minister- president Balkenende gisteren tijdens een partijbijeenkomst in Franeker.

Regiodinsdag, 12 april 2005

Geen glas meer in Noorden

Leeuwarden - De Raad voor het Landelijk Gebied blijft erbij om het Noorden te schrappen als geschikte locatie voor glastuinbouw. Het adviesorgaan van de regering vindt dat het rijk niet meer geld moet stoppen in de uitbreiding van de locaties Berlikum, Luttelgeest, Emmen en IJsselmuiden. Dat staat in de gisteren gepresenteerde nota Plankgas voor glas .

Regiodinsdag, 12 april 2005

Extra banen amper voor Friese jeugd

Heerenveen – Jongeren op het platteland profiteren nauwelijks van de inspanningen van het landelijke Taskforce Jeugdwerkloosheid meer jongeren aan werk te helpen. Fryslân kent relatief de meeste werkloze jongeren van Nederland.

Geloof & Kerkdinsdag, 12 april 2005

‘Pioniers in anders kerk-zijn in Vinex-wijken’

Utrecht – Geloofsgemeenschappen in nieuwbouw- en Vinexwijken zijn volop missionair actief. Dat blijkt uit een inventarisatie die maandag in Utrecht is gepresenteerd. In Vinexwijken vindt veelal pionierswerk plaats met initiatieven die je vaak later in ‘gewone kerken’ terugvindt. ,,Het is kerk-zijn opnieuw, met nieuwe, jonge mensen’’, aldus Otto Grievink.

Geloof & Kerkdinsdag, 12 april 2005

‘Burendiensten’ trekken gelovigen uit Vinexwijk Zuiderburen

Utrecht/Goutum – Hoe kun je een zichtbare geloofsgemeenschap zijn in een Vinexwijk zonder eigen kerk? Een kerkelijke gemeente in Fryslân die zich bezighoudt met die thematiek, is de Protestantse Gemeente te Goutum c.a. Ds Reinder Reitsma was maandag in Utrecht op een werkdag over missionair werk in Vinexwijken. ,,Om ideeën op te doen en te horen hoe collega’s het aanpakken.’’

Geloof & Kerkdinsdag, 12 april 2005

Ledenregistratie PKN via nieuw systeem

Utrecht - De Protestantse Kerk in Nederland (PKN) gaat een nieuw computersysteem aanschaffen voor de landelijke registratie van leden. Dat heeft de synode zaterdag besloten.

Geloof & Kerkdinsdag, 12 april 2005

Nieuwe bundel met Fryske bernelieten

Leeuwarden – Het Kristlik Frysk Selskip (KFS) is bezig met het samenstellen van een nieuwe bundel met ‘oansprekkende Fryske bernelieten’. Deze kan straks worden gebruikt in kerken, op scholen, maar ook om thuis met kinderen liederen te zingen. Zaterdag wordt in Wirdum een eerste selectie gepresenteerd op de ledenvergadering van het KFS. ,,Ciel Huitema, Doutzen Ouderkerken, Greetje Waringa, Jant van der Weg en ik sels hawwe in grut tal besteande bernelieten, Fryske en Nederlânske, hifke op kwaliteit, oansprekkendheid en ‘hâldberens’.’’, aldus voorzitter Liuwe H. Westra.

Geloof & Kerkdinsdag, 12 april 2005

Troostdekentje voor de kinderen van Hetty

Ds Toos Reichman-Scheffer, predikante van de Lutherse Gemeente te Leeuwarden, is drie maanden in Zuid-Afrika geweest. Ze gebruikte haar studieverlof om te helpen bij diaconale projecten voor straatkinderen en aids-wezen. Deel 6 (slot).

Weerdinsdag, 12 april 2005

Meer bewolking

Vanmiddag schijnt de zon en is het nog aangenaam voorjaarsweer. Vanavond en vannacht is het bewolkt en zakt het kwik tot rond 5 graden. Morgen krijgen we meer bewolking en ook enkele buien. Het wordt morgen 12 ŕ 13 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties