De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Archief

De artikelen van woensdag, 12 april 2017.

Economiewoensdag, 12 april 2017

Bod op fietsbedrijf Accell is een verrassing

Heerenveen - De top van het Heerenveense fietsenbedrijf Accell Group had geen rekening gehouden met een overnamebod. De raad van bestuur is druk bezig met de opvolging van topman René Takens, die deze maand na achttien jaar afzwaait, en de plannen om het bedrijf van één naar 1,5 miljard euro omzet te tillen.

Economiewoensdag, 12 april 2017

Regionale subsidie voor studie jachtbouwers

Sneek/Makkum - De plannen voor een speciale mbo-opleiding voor jachtbouwen is een stap dichterbij. De provincie Fryslân en de gemeenten Súdwest-Fryslân en De Fryske Marren subsidiëren de plannen met 280.000 euro.

Hoofdartikelwoensdag, 12 april 2017

Is niet-leven oplossing voor een slecht leven?

De gemeente Rotterdam voert beleid om echtparen die 'kwetsbaar´ zijn, te bewegen om anti-conceptie te gebruiken. Het doel daarvan is: het voorkomen dat er kinderen worden geboren die in dat gezin hele slechte kansen hebben. Het gaat om een proef met 116 vrouwen. In gesprekken probeert de gemeente de vrouwen te laten inzien dat het niet verstandig is om kinderen te krijgen. En dat dus het gebruik van anti-conceptie middelen als het spiraaltje nodig is.

Regiowoensdag, 12 april 2017

Provincie heeft meevaller van acht miljoen

Leeuwarden - De provincie Fryslân heeft 2016 afgesloten met een overschot van 20,9 miljoen euro. Dat is ruim acht miljoen meer dan verwacht. Dat meldde gedeputeerde Sander de Rouwe gisteren bij de presentatie van de jaarstukken. Het bedrag wordt in de algemene reserves gestort, Provinciale Staten kan later dit jaar voorstellen doen voor extra uitgaven. De provincie begroot ieder jaar zo dat er geld overblijft om in 2019 een spaarpot te hebben van ruim 95 miljoen euro. Deze spaarpot wordt aangelegd voor onder meer grotere investeringen nu de pot met Nuongelden leger raakt. De extra meevaller komt door vrijvallende budgetten en eenmalige meevallers.

Regiowoensdag, 12 april 2017

Helpen van dak- en thuislozen vergt lange adem

Sneek - Het aantal dak- en thuislozen neem toe, ondanks de inspanningen van betrokken partijen. Bemoeizorg kan helpen, maar dan moet er wel voldoende specialisme in huis zijn om met de doelgroep te werken. Bovendien moeten hulpverleners uit de wijkteams het lang kunnen volhouden, zo bleek tijdens het symposium dat Zienn gisteren organiseerde naar aanleiding van hun tienjarig bestaan.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties