De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van donderdag, 12 april 2018.

Cultuurdonderdag, 12 april 2018

Henk Helmantel praat Passage-dames bij

De meeste Passage-dames uit de drie noordelijke provincies zijn al eens bij hem geweest in Westeremden. Gistermorgen was kunstenaar Henk Helmantel bij hen op bezoek, in Drachten.

Economiedonderdag, 12 april 2018

Scheepswerf De Vries bouwt tweede ‘Kathedraal’


Economiedonderdag, 12 april 2018

Accell mag contract met fietsenwinkel.nl opzeggen

Heerenveen - Fietsenbouwer Accell Group in Heerenveen heeft terecht een contract met fietsenwinkel.nl opgezegd. Nadat de online fietsverkoper met het eigen merk Brinckers op de markt kwam, is het bedrijf niet langer alleen een doorverkoper voor Accell, maar ook een concurrent. Daarmee is de relatie zo veranderd, dat een zogeheten ‘raamovereenkomst’ voor distributie en service mag worden beëindigd.

Hoofdartikeldonderdag, 12 april 2018

Het Westen heeft het nakijken in Syrië

De Verenigde Staten met de westerse bondgenoten staan lijnrecht tegenover Rusland als het gaat om de vraag wie er achter de inzet van chemische wapens zit in het Syrische Douma, een verwoeste en omsingelde voorstad van Damascus. Bij die aanval kwamen tientallen mensen om het leven en vielen honderden gewonden. Rusland zegt dat de Syrische jihadisten en rebellen een internationale reactie proberen uit te lokken door chemische wapens in te zetten. De rebellen raken steeds meer in het nauw en zij kunnen hun positie iets minder uitzichtloos maken door een westerse interventie af te dwingen tegen het regime van president Assad als het Westen denkt dat die achter de aanval zit.

Regiodonderdag, 12 april 2018

Meer begrip voor Frisian Flag, al blijft de kritiek

Leeuwarden - ,,Blauw is het goede land, en rood zijn de opstandelingen. Die zijn gemeen en slecht en moeten wij verslaan.” Commandant Arnoud Stallmann van Vliegbasis Leeuwarden geeft uitleg bij een grote kaart van Noord-Europa, over het scenario dat de deelnemers van luchtmachtoefening Frisian Flag gisteren uitvoerden. Zijn publiek bestond voornamelijk uit omwonenden van de vliegbasis, die een kijkje achter de schermen kregen.

Regiodonderdag, 12 april 2018

Koepels: onderwijs moet flexibeler worden


Regiodonderdag, 12 april 2018

Verrassing over vertrek directeur De Friesland

Leeuwarden - In Fryslân wordt verrast gereageerd op het vertrek van Bert van der Hoek bij De Friesland Zorgverzekeraar. Het bedrijf kondigde gisteren aan dat de directievoorzitter per 1 oktober zijn werkzaamheden neerlegt. Van der Hoek trad in oktober 2015 aan als opvolger van Diana Monissen. Onder zijn leiding leverde het bedrijf zijn autonome positie in binnen het Achmea-concern. Dat leidde tot de integratie bij Achmea-onderdeel Zilveren Kruis, die per 1 april werd doorgevoerd.

Regiodonderdag, 12 april 2018

Deinum: geen mondelinge toezegging over parkeren

Leeuwarden - Er zijn geen toezeggingen gedaan aan de ontwikkelaars van het nieuwe Cambuurstadion dat het parkeren gratis zou worden. Dat zei wethouder Henk Deinum gisteren na vragen van Otto van der Galiën van Lijst058. De gemeenteraad sprak gisteravond met Deinum over het stopgezette proces om een nieuw Cambuurstadion te bouwen en het WTC-gebied te herontwikkelen. Het parkeren is een van de twee voornaamste redenen waarom de ontwikkelaars de plannen voorlopig hebben stilgelegd. De andere belangrijke reden is de komst van een Bauhaus-bouwmarkt die concurrentie oplevert voor de geplande komst van een Karwei naar het WTC-terrein.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties