De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van zaterdag, 12 juli 2003.

Achtergrondzaterdag, 12 juli 2003

Bush’ ontroerende verklaringen overtuigen niet

De ontmoetingen tussen president Bush en zijn Afrikaanse collega’s verliepen opvallend kameraadschappelijk, maar er zijn veel kritische geluiden te horen.

Analysezaterdag, 12 juli 2003

Een mislukte scheidingsoperatie

De Siamese tweeling Ladan en Laleh Bijani uit Iran hebben de operatie om hun lichamen van elkaar te scheiden niet overleefd. Ruim 52 uur na de start van de uiterst ingewikkelde chirurgische ingreep overleden de zussen aan ernstige complicaties door bloedverlies.

Bijschriftzaterdag, 12 juli 2003

Taxichauffeurs

Een paar weken geleden ging ik voor in een kerkdienst in Gouda. Ik ging daar al op zaterdag heen.

Economiezaterdag, 12 juli 2003

Failliet Loonbedrijf Fokke Noppert maakt doorstart

Scharsterbrug - Het loon- en grondtransportbedrijf Noppert in Scharsterbrug maakt een doorstart. Dat heeft de familie Noppert gisteren bevestigd.

Economiezaterdag, 12 juli 2003

Ongemakkelijkedoorstart voor Fokke Noppert

Scharsterbrug – Loon- en grondtransportbedrijf Fokke Noppert uit Scharsterbrug maakt een doorstart na faillissement. Problemen met justitie en bedrijfsfondsen werden het bedrijf bijna fataal, vertelde curator A. Brink gisteren.

Hoofdartikelzaterdag, 12 juli 2003

Geloofsopvoeding, bezorgdheid…

‘Christelijke opvoeding: een onmogelijke mogelijkheid’. Zo luidde de kop boven de samenvatting van de boeiende inaugurele rede van prof. dr Siebren Miedema, onlangs in deze krant. Achter die paar woorden schuilt een werkelijkheid die velen dagelijks ervaren. Hoe kun je het geloof ‘overdragen’, thuis en in de christelijke school? De conclusie van Miedema was onder meer dat ouders en leerkrachten het geloof niet kunnen overdragen of geven; jongeren hebben hun eigen zoektocht naar een persoonlijke verhouding tot God. Wel kunnen opvoeders proberen die zoektocht niet te belemmeren en, positief benaderd, proberen die zoektocht zo vruchtbaar mogelijk te laten zijn.

Regiozaterdag, 12 juli 2003

De herinneringen aan een jarige toren

Oudemirdum – De wachttoren bij Oudemirdum is een markant punt. Menig fietser stopt er even; er worden feesten gehouden om de toren en avonturiers gebruiken het bouwsel voor abseilen. Maar er was een tijd dat de toren dienst deed als uitkijkpunt voor de Korps Lucht Dienst, ten tijde van de Koude Oorlog. Vrijdag kregen vijf oudgedienden, die nog op de wachttoren gewerkt hebben, een cadeautje uit handen van burgemeester Pitlo van Gaasterlân-Sleat.

Regiozaterdag, 12 juli 2003

Trage start zomerseizoen

Leeuwarden – Het vakantieseizoen is in Fryslân traag van start gegaan. Campings in de provincie waren de afgelopen twee weken over het algemeen nog niet voor de helft bezet en de horeca had het uitzonderlijk rustig. De komende weken, wanneer er ‘bouwvak’ in Noord-Nederland is en de Duitsers massaal vakantie krijgen, wordt het naar verwachting drukker.

Regiozaterdag, 12 juli 2003

‘IJlst’ wil politiecontrole bij spoor

IJlst – Wymbritseradiel wil dat de politie meer controles houdt langs het spoor bij Greonterp. Wandelaars, vooral leerlingen van de nabijgelegen zeilschool, gebruiken het pad langs het spoor als sluiproute en dat levert levensgevaarlijke situaties op.

Regiozaterdag, 12 juli 2003

Snelvaren

Leeuwarden – Waterskischool H&D Speed in Sumar mag deze zomer toch met snelle boten varen op het Bergumermeer. De rechter maakte vrijdag het snelvaarverbod ongedaan dat is ingesteld door de provincie Fryslân.

Regiozaterdag, 12 juli 2003

Zes Friese VVV’s bundelen krachten

Leeuwarden – Zes Friese VVV’s gaan samenwerken in een federatie. Op deze manier hopen zij het gat op de toeristische kaart op te vullen dat is ontstaan na het faillissement van het Noord Nederlands Bureau voor Toerisme (NNBT), afgelopen voorjaar. Dat bevestigt voorzitter B. Verkerke van VVV De Friese Meren.

Regiozaterdag, 12 juli 2003

‘Ulbe Zwaga hat de SKS foar in twadde kear bedondere’

Grou – De tijdelijk geschorste Ulbe Zwaga hoeft wellicht niet te rekenen op een terugkeer in de SKS-wereld. Na de jongste affaire, waarover het Friesch Dagblad donderdag publiceerde, heeft hij het bij velen voorgoed verbruid. Na het SKS-seizoen zullen de schippers in een vergadering beslissen over het lot van de voormalig schipper van het Leeuwarder skűtsje.

Geloof & Kerkzaterdag, 12 juli 2003

‘Crisis bemoeilijkt bijbelwerk Zimbabwe’

Leeuwarden – Het werk van het Zimbabwaans Bijbelgenootschap stagneert door de crisis die dit Afrikaanse land teistert. Dat zegt algemeen directeur Edward Mutema.

Geloof & Kerkzaterdag, 12 juli 2003

11 september 2001: het einde van de dialoog?

De aanslagen op de Twin Towers in New York van 11 september 2001 hebben geleid tot een polarisatie tussen ‘het Westen’ en ‘de islamitische wereld’, tussen ‘christenen’ en ‘moslims’, zo luidt een veel gehoorde mening. Sinds de aanslagen is een grote hoeveelheid boeken verschenen over de islam in het algemeen en het steeds sterker wordende fundamentalisme binnen de islam in het bijzonder die deze mening leek te bevestigen.

Geloof & Kerkzaterdag, 12 juli 2003

Heilige Stoel belandt weer in de rode cijfers

Rome – De beheerskosten van de Romeinse Curie, het geheel van de regeringsinstellingen binnen het Vaticaan, drukken zwaar op de financiën van de Heilige Stoel. Na een positief saldo gedurende acht jaren staat de boekhouding voor het tweede opeenvolgende jaar in het rood.

Geloof & Kerkzaterdag, 12 juli 2003

‘Traditioneel en betrokken op elkaar’

Dit jaar viert de Rooms-Katholieke Kerk in Nederland dat het 150 jaar geleden is dat de paus weer bisschoppen aanstelde in ons land. Deze zomer portretteert het Friesch Dagblad daarom katholieke parochies in het Bisdom Groningen hoe zij invulling geven aan katholiek-zijn anno 2003. Vandaag: de Heilige Clemensparochie op Ameland.

Sportzaterdag, 12 juli 2003

‘Besturen modelzweefvliegtuig is topsport’

Vrouwenparochie - Niet iedereen zal het besturen van modelzweefvliegtuigen onmiddellijk als topsport zien. Voor Egbert Fokke van der Laan uit Vrouwenparochie ligt dat duidelijk anders. Hij plaatste zich als reservekampioen van Nederland voor de Europese kampioenschappen volgende week in Roemenië en lijkt al vrijwel zeker van een ticket voor het WK volgend jaar in Canada.

Sportzaterdag, 12 juli 2003

‘Internationaal is het een stuk zwaarder’

Mantgum – Wimbledon-winnaar Roger Federer is zijn grote voorbeeld. ,,Het lijkt alsof hij er niks voor hoeft te doen”, zegt Dennis Hageman. De 14-jarige Mantgummer speelt vanaf maandag in Leeuwarden een ‘thuiswedstrijd’ op de Windmill Cup Carl Gantois, ’s werelds sterkst bezette tennistoernooi voor kinderen tot en met 14 jaar. Op het toernooi spelen de Wimbledon-winnaars van morgen.

Sportzaterdag, 12 juli 2003

Comité clement voor Mol

Joure – Mariël Mol mocht vrijdagmiddag op de grasbaan van Joure de handen dichtknijpen met de zege in de koers om de felbegeerde Gouden Swipe voor amatrices. Het draverijcomité verwierp een protest na een vermeende hinderpartij.

Sportzaterdag, 12 juli 2003

In puzzel van De Haan missen nog wat stukjes

Appelscha – Omdat een ezel zich het liefst niet twee keer aan dezelfde steen wenst te stoten, zocht en vond Heerenveen gisteravond in Steaua Boekarest al vroeg in de voorbereiding een tegenstander van internationale allure. In Appelscha drukten de Roemenen de Friezen met de neus op de feiten.

Weerzaterdag, 12 juli 2003

Droog

Vanmiddag is het droog en wisselen zon en wolken elkaar af. Er waait een zwakke tot matige noordwestenwind en het wordt 21 graden. Morgen zijn er flinke zonnige perioden en wordt het 22 tot 24 graden .


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties