De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 22 april

Archief

De artikelen van woensdag, 12 juli 2006.

Economiewoensdag, 12 juli 2006

Steun voor project jonge boeren

Drachten/Groningen - Gedeputeerde Staten van de provincie Groningen hebben een subsidie toegekend van ruim 58.000 euro aan de Agrarische Jongeren Noord-Nederland voor het project Optimalisering in de landbouw. De subsidie wordt verdeeld over vier jaar. Het project beoogt driehonderd deelnemers te trekken verdeeld over Fryslân, Groningen, Drenthe en Flevoland. In eerste instantie gaat het om bedrijven in de akkerbouw, de melkveehouderij en de intensieve veehouderij.

Economiewoensdag, 12 juli 2006

Blom Interieur uit Dokkum naar nieuwbouw Sneek

Dokkum - Blom Interieurconcept & Inrichting verhuist eind dit jaar van Dokkum naar Sneek. Het bedrijf vestigt zich op bedrijventerrein De Hemmen aan de A7. Begin deze maand is de eerste paal geslagen van de nieuwbouw. De nieuwbouw heeft een oppervlakte van 4500 vierkante meter waarin naast de showroom ook de kantoren en de magazijnen komen.

Economiewoensdag, 12 juli 2006

Advies houdt werk van accountant leuk

Drachten/Stiens - De accountants Wijnand Jager (45) en Lieuwe Althof (47) staan vanaf nu op eigen benen, als Althof Jager Accountants en Adviseurs. De Friezen hebben zich afgescheiden van SCT Accountants, een landelijke keten van kantoren. Een andere visie, heet het en een andere doelgroep. ,,Wij willen ons op het hele midden- en kleinbedrijf richten. De overige vestigingen richten zich vooral op de middelgrote transportbedrijven’’, vat Althof samen.

Economiewoensdag, 12 juli 2006

Steun voor Agrobiodiversiteitscentrum Veenhuizen

Assen - De provincie Drenthe stelt 23.000 euro beschikbaar voor een haalbaarheidsonderzoek naar een regionaal centrum voor agrobiodiversiteit in het justitiecomplex Veenhuizen. De initiatiefnemer van het centrum is de stichting De Nieuwe Akker, die nauwe contacten onderhoudt met particulieren en overheidsinstellingen die actief zijn op het gebied van agrobiodiversiteit.

Hoofdartikelwoensdag, 12 juli 2006

Paria Noord-Korea...

De huidige rakettencrisis bewijst dat Noord-Korea weinig tot geen moeite doet om geliefd te worden. Het land heeft ruzie met de meeste buurlanden of verkeert er op zijn minst mee op gespannen voet.

Regiowoensdag, 12 juli 2006

Omleidingsplan tegen toename sluipverkeer

Leeuwarden - De provincie Fryslân brengt een nieuw omleidingsrouteplan in werking. Met dit plan wordt beter samengewerkt met andere wegbeheerders, waarmee in de dorpen toenemende overlast door sluipverkeer moet worden teruggebracht.

Regiowoensdag, 12 juli 2006

Friese zwerfjongeren tussen wal en schip

Leeuwarden - Ze zijn jong en hebben geen veilige plek om te slapen. Fryslân telt over de honderd zwerfjongeren - maar wie ziet ze? Ze gaan op in de massa, houden zich op de achtergrond en voldoen niet aan het stereotype beeld van een zwerver. Langzaam verdwijnen ze uit hun sociale omgeving en trekken zich terug totdat ze onzichtbaar zijn.

Regiowoensdag, 12 juli 2006

Jongeren leven gezonder, maar zijn zorgelijker

Leeuwarden - Jongeren in Leeuwarden zijn de afgelopen vier jaar gezonder gaan leven. Ze roken minder en sporten meer. Ook gaan ze met meer plezier naar school. Toch zien jongeren de toekomst met wat minder vertrouwen tegemoet. Dat blijkt uit een jeugdmonitor, een onderzoek van de gemeente naar de leefwereld van jongeren tussen de 12 en 17 jaar.

Weerwoensdag, 12 juli 2006

Zonnig en warm

Vandaag zijn er flinke zonnige perioden, blijft het droog en loopt de temperatuur op naar 22 graden op de Wadden Eilanden tot 25 graden landinwaarts.De wind komt in hoofdzaak uit noordoost tot noordelijke richtingen en is zwaktot matig. Ook morgen is het warm en zomers.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties