De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 25 april

Archief

De artikelen van donderdag, 12 augustus 2004.

Agendadonderdag, 12 augustus 2004

Klassiek

De uitagenda van 12 – 18 augustus 2004

Bijschriftdonderdag, 12 augustus 2004

Bespot vertrouwen


Economiedonderdag, 12 augustus 2004

Overtredingen bij vakantiewerk

Leeuwarden - De Arbeidsinspectie heeft in het Noorden bij vijftig werkgevers jongeren aangetroffen met vakantiewerk dat zij wettelijk nog niet mogen doen. In Fryslân waren tien van de dertig gecontroleerde bedrijven in overtreding.

Economiedonderdag, 12 augustus 2004

Vos en Setz neemt concurrent Straatsma over

Drachten - Vos en Setz in Drachten, gespecialiseerd in relatiegeschenken, neemt concurrent Straatsma over. Dat maakte directeur M. Setz van Vos en Setz gisteren bekend. Vos en Setz wil met de overname het marktaandeel vergroten.

Economiedonderdag, 12 augustus 2004

Friesland Bank verwacht hogere winst

Leeuwarden – De Friesland Bank verwacht voor 2004 een stijging van het operationeel resultaat met 5 tot 10 procent. Vandaag presenteerde de bank zijn halfjaarcijfers. Het operationeel resultaat steeg met 41 procent tot 49 miljoen euro. De totale baten stegen met 13 procent tot 100 miljoen euro.

Economiedonderdag, 12 augustus 2004

‘Terugvordering premie Dhondt terecht’

Groningen - Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland heeft terecht besloten een investeringspremie terug te vorderen van het bedrijf Dhondt Holding uit Lemmer. Dat heeft de Raad van State besloten. Dhondt kreeg de premie voor een uitbreiding, op voorwaarde dat die investering minstens drie nieuwe banen zou opleveren.

Hoofdartikeldonderdag, 12 augustus 2004

Harde hand…

Van VN-gezant Pronk, de Arabische Liga, de Europese Unie en natuurlijk Sudan zelf mag wat er in Darfur gebeurt geen genocide heten. Alleen het Amerikaanse Congres is die mening toegedaan.

Regiodonderdag, 12 augustus 2004

Tap draait overuren ondanks streng beleid

Sneek – Het echtpaar Hoeksma (50) heeft nog geen oog dicht gedaan sinds het stel zaterdag van vakantie terugkwam in Sneek. ,,Ze lopen tot half zes ’s ochtends luidruchtig bij ons voorbij’’, zegt mevrouw Hoeksma. ,,Maar dat was twintig jaar geleden ook al zo’’, brengt mevrouw Poiesz (in de zeventig) ertegenin. ,,Ja’’, beaamt meneer Hoeksma, ,,maar tegenwoordig is het veel luidruchtiger, en ook gewelddadiger op straat. Er komen veel groepjes voor ander vertier, zal ik maar zeggen. En er wordt veel meer bier geschonken.’’

Regiodonderdag, 12 augustus 2004

Brundel doet goede zaken

Sloten - Tony Brundel van de Lytse Lies uit Gaastmeer deed woensdag goede zaken op het Slotermeer. Hij won en zag zijn grootste concurrenten niet finishen of in de achterhoede eindigen. Grote kritiek was er op Sieb Meijer van de Jonge Jasper die bij de start over stuurboord brokken maakte. Pas vlak voor de finish verliet hij het wedstrijdwater.

Regiodonderdag, 12 augustus 2004

Dementerende thuis vastbinden

Den Haag - Staatssecretaris Ross (Volksgezondheid) wil de mogelijkheden om de bewegingsvrijheid van dementen te beperken, uitbreiden. Dat heeft ze geschreven in antwoord op vragen van de Tweede Kamer. De ouderenbond PCOB reageert afwachtend. Het Patiënten Consumenten Platform Fryslân en Thuiszorg Zuidwest-Friesland zijn kritisch.

Regiodonderdag, 12 augustus 2004

Sportclubs mogen op Schatzenburg blijven

Menaldum – De voetbalclubs Foarút en Dronrijp en de tennisvereniging Schatzenburg hoeven niet op zoek naar een nieuwe accommodatie. Hun erfpachtcontract met recreatiepark Schatzenburg blijft gewoon van kracht. Wel moeten de clubs voortaan deskundigen van Schatzenburg toelaten, als die willen inspecteren.

Regiodonderdag, 12 augustus 2004

Extra vangers muskusratten aan werk gezet

Dokkum – Er worden extra muskusrattenvangers ingezet om de muskusrattenplaag in Noordoost-Fryslân onder controle te krijgen. Vermoedelijk zijn hier viermaal zoveel muskusratten als elders in de provincie.

Geloof & Kerkdonderdag, 12 augustus 2004

Een klassiek drama dat roept om een schuldige

Wat is uw mooiste boek of welk boek heeft u op een bijzondere wijze geraakt? In het Friesch Dagblad een serie waarin betrokkenen uit christelijk Nederland vertellen over hun mooiste boek. Deel 5.

Sportdonderdag, 12 augustus 2004

Makkum sterkste in slijtageslag op 102de Freuledag

Wommels – De gebroeders Jorn en Lennart Adema en Hyltje Bosma hebben de kaatsvereniging Makkum voor de derde keer in de 112-jarige clubhistorie de Villa van de Freule bezorgd. Makkum was de sterkste in de slijtageslag die de Freule woensdag in Wommels was. In de finale had het dappere Tzummarum niets meer in te brengen (5-0 en 6-6). Daarvóór had Makkum thuisfavoriet Wommels al geëlimineerd.

Sportdonderdag, 12 augustus 2004

‘Wy binne hjir net om it keatsen ôf te sizzen’

Wommels – Drie kwartier was de Freule woensdagochtend aan de gang toen de aanhoudende regen de organisatie deed besluiten de partij stil te leggen. Er ontstonden plassen op het hoofdveld en er dreigden gevaarlijke situatie te ontstaan voor de kaatsers.

Sportdonderdag, 12 augustus 2004

Alleen Helmholt lijkt zeker van zichzelf na generale FK

IJlst – Als de favorieten zich drie dagen voor het FK fierljeppen melden, lijkt alleen Bart Helmholt zeker van zijn zaak. De overwinning die de Burgumer woensdagavond in IJlst pakte bij de topklassers, had hij volgens eigen zeggen nog net nodig om op scherp te staan voor de ontmoeting zaterdag in Winsum.

Sportdonderdag, 12 augustus 2004

Wind draait zeilers op Hardzeildag een loer

Kolmeersland – Na drie dagen met een stevig oostenwind kregen de ongeveer 1750 deelnemers aan de 69ste Sneekweek woensdag op Hardzeildag een matige, draaiende wind voorgeschoteld. Het werd daardoor op de vijfde dag voor de zeilers een lastige klus. De wind maakte een halve slag in de rondte en ruimde 180 graden van oost naar west, waardoor reputaties sneuvelden en de lichtweer zeilers hun kans schoon zagen om een zo felbegeerde prijs te pakken.

Sportdonderdag, 12 augustus 2004

Theocharis verliest met Griekse vrouwen

Athene – Het Griekse nationale dameselftal met de Friezin Dimitra Theocharis van Heerenveense Boys in de gelederen heeft woensdag het openingsduel van Olympische vrouwen voetbaltoernooi met 3-0 verloren van de Verenigde Staten.

Sportdonderdag, 12 augustus 2004

Cambuur sponsort busreis Volendam

Leeuwarden – Het bestuur van Cambuur-Leeuwarden, de Supportersclub en de Vriendenclub hebben besloten aan alle supporters die zondag met de bus meereizen naar Volendam vijf euro terug te betalen.

Weerdonderdag, 12 augustus 2004

Veel regen

Vanmiddag is het zwaar bewolkt en gaat het langdurig en veel regenen, mogelijk met onweer. Het wordt maximaal 24 graden, maar tijdens de regen een stuk kouder. De oost tot zuidoostenwind is zwak tot matig.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties