De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zaterdag 21 april

Archief

De artikelen van vrijdag, 12 augustus 2011.

Hoofdartikelvrijdag, 12 augustus 2011

Veranderingen in de eurozone zijn nodig

De woelingen in de financiële markten raken de consument nog niet. De eventuele gevolgen van de lagere dekking van de pensioenfondsen komen nog - als ze komen. Ook verder is er niet zo veel aan de hand voor de doorsnee burger. Maar inmiddels gebeurt er veel dat ingrijpende gevolgen kan hebben voor landen in de eurozone.

Regiovrijdag, 12 augustus 2011

Grietje Staal hield haar gezin goed draaiende

Heerenveen - Grietje Staal-Talen heeft haar honderdste verjaardag gistermiddag gevierd met het eten van een pannenkoek. Om haar heen zaten haar kinderen, klein- en achterkleinkinderen. En dat was uiteraard veel belangrijker dan die pannenkoek.

Regiovrijdag, 12 augustus 2011

Cambuurpraters eerder present dan de spelers

De leugenbank is de dagelijkse vergaderplaats van gepensioneerden in menig dorp of stad. Het Friesch Dagblad doet wekelijks verslag vanaf een leugenbank. Vandaag Leeuwarden.

Regiovrijdag, 12 augustus 2011

Uitsluitsel erfpacht komt pas in najaar

Vlieland - Staatsbosbeheer heeft brieven gestuurd naar erfpachters op de Waddeneilanden met de mededeling dat er in ieder geval tot september geen zekerheid komt over nieuwe voorwaarden voor erfpacht. De natuurorganisatie was van plan om in juli erfpachters te informeren over nieuwe voorwaarden van contracten en mogelijke verkooptrajecten.

Regiovrijdag, 12 augustus 2011

Reddingsheli’s van SAR raken op bij Defensie

Terschelling - De Koninklijke Marine zet tijdelijk particuliere helikopters in om Search and Rescuetaken (SAR) uit te kunnen voeren. De Lynxhelikopters die werden gebruikt om drenkelingen uit zee op te pikken, zijn afgeschreven. In de praktijk wordt de SAR vooral ingezet voor patiëntenvervoer vanaf de Waddeneilanden. Die taak komt niet in de knel, zo laat minister van Defensie Hans Hillen weten.

Geloof & Kerkvrijdag, 12 augustus 2011

Zwolse studenten denken na over roeping

Elke universiteit of hogeschool heeft er wel een: een studentenpastor. Studentenpastors van Maastricht tot Leeuwarden vertellen wat er aan hun instelling aan geloof gebeurt. Vandaag Christelijke Hogeschool Windesheim te Zwolle.

Geloof & Kerkvrijdag, 12 augustus 2011

Kritiek op nieuw meldpunt misbruik R.-K. Kerk

Utrecht - Zo’n zeshonderd slachtoffers van seksueel misbruik in de Rooms-Katholieke Kerk willen niet samenwerken met Wim Wolters die het nieuwe, meldpunt voor seksueel misbruik leidt. De Koepel Landelijk Overleg Kerkelijk Kindermisbruik (KLOKK) heeft het vertrouwen opgezegd in het meldpunt, dat in de plaats kwam van het inmiddels opgeheven Hulp & Recht.

Sportvrijdag, 12 augustus 2011

Friezen pakken in Sneek zestien keer een eindzege

KOLMEERSLAND. 76e Sneekweek. Hoofdprijswinnaars. Laser: Sierk Jan ter Haar, Medemblik. Laser 4.7: Peter Plevier, Lelystad. Lasermaster: Jan Makkinga, Heerenveen. Laserradial: Korné Sweers, Elst. Lasermasterradial. Henk Wittenberg, Oostzaan. 2.4: Richard van Rij, Oostende. Finnjol: Gert van der Heijden, Hilversum. Flash: Joost Kooren, Krimpen aan den IJssel. Olympiajol: Wessel Kuik, Oudewater. Twaalfvoetsjol: Pieter Bleeker, Groningen. Optimist A: 1.Demi van der Meer, Grou. Optimist B: Bryan Westerink, ’T-Harde. Splash A: Bob de Vries, Amsterdam. Splash B: Robin Berendschot, Gouda. Flits A: Eric-Jan Westerhof, Sneek. Flits B: Charlotte Eveleens, Sneek. Flits C: Jurgen Roman, Sneek. Lark: Harry Gierveld, Aadorp. Schakel Gold: Ronald Damen, Eemnes. Schakel Silver: Geart-Jacob de Jong, Akkrum. 16m2 Gold: Jaap Jongsma en Hieko Seinen, Lemmer. 16m2 Silver: Klaas Stam en M. Stam, Lemmer. Randmeer Gold: Geert Wijma, Anne-Jolly Wijma en Bob Weenink, Heeg. Randmeer Silver: Paul de Geus, Florine de Geus en Marijn de Geus, Nederhorst den Berg. Efsix: Jan Ligthart en Mathijs Ligthart, Ede. Sailhorse: Hans Keulen en Arjen Lanjouw, Koudum. Top: Anton Lingbeek en Jasper van der Veen, Amsterdam. Valk A: Menno Huisman en Marcel van der Kooi, Anna Paulowna. Valk B: Herman Bijl, Jurjen Blokzijl en Jan van den Broek, Hoofddorp. Vaurien: Henk Elard de Vries en Daan Stoel, Sneek. Wayfarer: Brian Lamb en Tony Hunt, Coxheath. 22m2: Pieter Kremer, Thijs Kremer en David Agterbos, Zuidwolde. 30m2: Siep-Jan Wiersma, Gerard Pol en Sybo Smeding, Hempens. G2: Bob Driessen en Dick Everwijn, Overveen. Spanker: Rainier Boerdijk en Tjard Meursing, Folsgare. Vrijheid: Anne Halma en Jelmer Wijma, Nanjing. Yngling: Hidde Jan Haven, Don van Arem en Miguel Karsters, Den Haag. Pampus Gold: 1.Robbert Noordanus en George In der Maur, Huis Ter Heide. Pampus Silver: Anton Hassing en Siberta Hassing, Giethoorn. Regenboog Gold: Willem Nico Potma, Maarten Morsman en Frank Hettinga, Enschede. Regenboog Silver: Lucas Bouma en Ids Hospes, Sneek.

Sportvrijdag, 12 augustus 2011

Laatste dag Sneekweek maakt een hoop goed

Kolmeersland - Met prima zeilweer heeft de 76e Sneekweek gisteren een slotakkoord van formaat gekregen. Johan de Visser kon tijdens zijn voorlopig laatste klus als wedstrijdleider van het evenement alle klassen nog één wedstrijd aanbieden, waardoor elke zeiler zich na vijf races kon beroepen op een aftrekwedstrijd. Daarmee werd een druilerige editie alsnog eentje waar organisatie en deelnemers met redelijke voldoening konden terugkijken.

Sportvrijdag, 12 augustus 2011

Bouwmeester: goud niet zeker

Weymouth - Marit Bouwmeester waakt voor teveel optimisme voor de Olympische Spelen, volgend jaar in Londen. Dat zei de zeilster uit Warten gisteren desgevraagd, na de afsluiting van de olympische testwedstrijden in het Engelse Weymouth. De Friezin won in de Laser Radial met overmacht en vriend en vijand zien in haar nu al de topfavoriete voor het olympische goud in 2012.

Sportvrijdag, 12 augustus 2011

SC Cambuur

Leeuwarden - Oguzhan Türk en Bob Schepers staan vanavond in de basisopstelling van SC Cambuur. Beide spelers vervangen in de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven respectievelijk Mohamed El Makrini en Melvin de Leeuw.

Sportvrijdag, 12 augustus 2011

De drukke week van Cambuur-goalie Marco Bizot

Toegegeven: alle spelers van SC Cambuur kenden een druk weekje, met een wedstrijd op maandag en de voorbereiding op die van vandaag, vier dagen later alweer. Maar er is altijd een overtreffende trap. En in dit geval heet die Marco Bizot. Zeven dagen, één overzicht.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties