De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 21 maart

Archief

De artikelen van maandag, 12 augustus 2013.

Economiemaandag, 12 augustus 2013

Friese bouwvakkers aan de slag in Zwitserland

Leeuwarden | Friese werkzoekenden die er in de bouw niet tussenkomen, maken wél kans op de Zwitserse arbeidsmarkt. In het land is dringend behoefte aan personeel en de inkomsten zijn lucratief. Acht Friezen hebben vanuit een uitkeringssituatie werk gevonden in Zwitserland. Volgens het betrokken Zwitserse uitzendbureau kunnen binnen een maand zo nog vijftig mensen aan de slag.

Hoofdartikelmaandag, 12 augustus 2013

En nog steeds zijn er gelovigen in de markt

Privatisering van, en marktwerking in organisaties die het algemeen belang dienen, zijn riskante handelingen. Neem de geplande overname van KPN door Carlos Slim, de Mexiaanse telecom-gigant. Als Slim zijn zin krijgt, krijgt hij de zeggenschap over voor het land cruciale diensten zoals Defensie en veiligheidsorganisaties. Oud-staatssecretaris van Financiën, Willem Vermeend, is daarom beducht voor die overname. Hij vindt dat de regering de overname niet zonder meer moet laten gebeuren. Op z’n minst moeten er voorwaarden verbonden aan de overname. Voor Vermeend is het feit dat de overnemende partij buitenlands is, bezwaarlijk. Kun je die diensten wel waarborgen als een buitenlandse partij de meerderheid van de aandelen heeft? Het is straks één meneer die bepaalt wat er gebeurt bij KPN.

Regiomaandag, 12 augustus 2013

Ook Omrop voert actie

Leeuwarden | Omrop Fryslân staat positief tegenover het initiatief van voorzitter Jan Slagter van Omroep Max om op 9 oktober in Den Haag actie te voeren tegen de geplande bezuinigingen van het kabinet. ,,Hoe we dat gaan doen, moeten we eerst nog intern bespreken, maar we zullen daar zeker aanwezig zijn”, zegt Jan Koster, directeur van Omrop Fryslân.

Regiomaandag, 12 augustus 2013

IFKS krijgt Heerschop als nieuwe kampioen

Lemmer | Al meer dan een kwart eeuw zeilt Sikke Heerschop uit De Meern mee in de IFKS. Afgelopen zaterdag pakte de 57-jarige ondernemende Fries om utens voor het eerst de titel in de A-klasse. ,,Al wiene dy oare kampioenskippen ek prachtich, hear”, relativeert hij.

Regiomaandag, 12 augustus 2013

Recreatievaart in Fryslân heeft goede maand

Stavoren | Het was dit jaar in juli drukker op het Friese water dan vorig jaar juli. Dat blijkt uit het aantal passages bij drie sluizen in de provincie: de Johan Frisosluis bij Stavoren, de Linthorst Homansluis bij Nijetrijne en de Willem Lorésluis bij Engwierum/Dokkumer Nieuwe Zijlen.

Regiomaandag, 12 augustus 2013

Prins Friso overleden

Prins Friso is vanochtend overleden op Paleis Huis ten Bosch in Den Haag. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) laten weten. Hij was 44 jaar.

Geloof & Kerkmaandag, 12 augustus 2013

Masterclass lobbyen bij PKN

Utrecht | Hoe kun je al diaconie lokaal en landelijk beleid beïnvloeden? Daarover is op de Landelijke Diaconale Dag in Utrecht van de PKN dit najaar een masterclass lobbyen. Samen met Tweede Kamerlid Joël Voordewind (ChristenUnie), journalist Rob Pieterse (Trouw) en Jan Eerbeek (oud-justitiepredikant) geeft Geesje Werkman (Kerk in Actie/ Raad van Kerken in Nederland) de training. Met de masterclass wil de kerk handvaten geven waarmee plaatselijke kerken de positie van mensen in de marge, zoals vluchtelingen en armen, kunnen verbeteren. De diaconale dag is op 9 november.

Geloof & Kerkmaandag, 12 augustus 2013

Derde tweespraak van Ouweneel

Heerenveen | Prof. dr. Willem Ouweneel gaat voor de derde keer in boekvorm een gesprek aan over het geloof. Dit keer met rabbijn Loby B. van de Kamp over het geloofsgesprek tussen joden en christenen. Eerder verschenen bij uitgeverij Medema al twee boeken waarbij Ouweneel een tweespraak hield met bisschop Gerard de Korte (Rome en Reformatie) en dr. Jan Hoek (Gereformeerden en evangelischen). Het boek verschijnt in september.

Geloof & Kerkmaandag, 12 augustus 2013

Het (on)gelovige Nederland wordt gekerstend vanuit de Bijlmer

Terwijl heel wat kerken in Nederland te maken hebben met terugloop, groeien veel migrantenkerken. Wat is hun geheim? Een serie over migrantenkerken in de Amsterdamse Bijlmer. Deel 4: de missie voor Nederland.

Sportmaandag, 12 augustus 2013

Bart Helmholt is nu toch echt de beste fierljepper aller tijden


Sportmaandag, 12 augustus 2013

Krokettengate

Het verhaal van de voetballer Anthony Lurling begon in 1994 op zeventienjarige leeftijd in het eerste elftal van FC Den Bosch. Het verhaal van de verschoppeling Anthony Lurling begon zeven jaar later in dienst van sc Heerenveen, met een vakkundige buiteling na een schop van Feyenoorder Bonaventure Kalou.

Sportmaandag, 12 augustus 2013

Fortuinlijke zege voor trio Van der Bos in Menaam

Menaam | Vrouwe Fortuna keek gisteren op de vrije formatiepartij heren hoofdklasse in Menaam met welgevallen naar de verrichtingen van het huidige koningstrio Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Daniël Iseger toen dit partuur in de finale op 5-4 en 6-2 het partuur Jan-Dirk de Groot, Marten Feenstra en Pier Piersma versloeg. Op die stand sloeg Pier Piersma kwaad uit en kon het winnende partuur zijn geluk niet op, want ze waren door het oog van de naald gekropen.

Sportmaandag, 12 augustus 2013

Hoekstra piekt op het goede moment

Gerard Bos

Sportmaandag, 12 augustus 2013

De Boer en Nauta: de Wesley en Yolanthe van het fierljeppen

Winsum | Het was een paar uur voor aanvang van het FK fierljeppen in Winsum. Hans Ulco de Boer keek zijn vriendin Klaske Nauta eens diep in de ogen. En zei: ,,Aan het einde van de middag staan we beiden als Fries kampioen op het podium.” Het bleek een vooruitziende blik. Want toen de prijzen werden verdeeld, stonden de Wesley en Yolanthe van het Friese fierljeppen daadwerkelijk allebei met een krans om hun nek.

Sportmaandag, 12 augustus 2013

Helmholt is na zes titels hongeriger dan ooit

Aan de vooravond van het FK kondigde Bart Helmholt al aan dat hij een trilogie wil schrijven. In Winsum speelde de Burgumer zaterdag ook in deel twee van zijn eigen scenario een glanzende hoofdrol.

Sportmaandag, 12 augustus 2013

Van den Berg: ’t moet niet te lang duren

Joey van den Berg maakte in Breda zijn rentree in de hoofdmacht. Niet als basisspeler, maar als invaller. Hij kreeg van trainer Marco van Basten een half uur om zijn kunsten te vertonen, nadat hij voor het openingsduel tegen AZ nog geschorst was.. Een hele nieuwe ervaring voor de man die dit seizoen nota bene te boek staat als de aanvoerder. ,,Ik ben nooit eerder gepasseerd en wat dat betreft is het een leermoment voor mij”, zei Van den Berg.

Sportmaandag, 12 augustus 2013

Degelijk Heerenveen blijft positief verrassen

Na de thuiszege tegen AZ werd zaterdag ook NAC Breda door een degelijk sc Heerenveen aan de zegekar gebonden. Dat was ietwat fortuinlijk, maar de ploeg van Marco van Basten blijft positief verrassen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties