De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 20 mei

Archief

De artikelen van dinsdag, 12 augustus 2014.

Hoofdartikeldinsdag, 12 augustus 2014

Andersdenkenden bruut vermoord

Er voltrekt zich een humanitaire ramp in het noorden van Irak. Strijders van de extremistische soennitische moslimorganisatie IS trekken plunderend en brandschattend door het land. Alles en iedereen die niet hun visie van de islam onderschrijft en/of - in het geval van christenen - die geen grote sommen geld willen betalen, worden over de kling gejaagd.

Regiodinsdag, 12 augustus 2014

Ergernis over het spuiten van gif langs het spoor

Feanwâlden | ,,Ze spuiten alles dood.” Dick Jongman uit Feanwâlden baalt ervan. Sinds een aantal jaar worden de planten langs het spoor bij de ijsbaan in het dorp door spoorbeheerder ProRail plat gespoten. ,,En dat is erg jammer, want het zijn mooie planten.”

Regiodinsdag, 12 augustus 2014

Een aparte wens voor een aparte klant

Harlingen | Twintig vierkante meter telt het tegeltableau dat de Harlinger Aardewerk en Tegelfabriek eind deze week verscheept. Het handgemaakte tableau wordt aangebracht in een landhuis in West Palm Beach in het Amerikaanse Florida.

Regiodinsdag, 12 augustus 2014

Friese brandweer wil graag jeugdkorps

Leeuwarden | De Veiligheidsregio Fryslân zou graag een jeugdbrandweer in de provincie willen oprichten. Landelijk zijn er 149 jeugdbrandweerkorpsen, waar jongeren tussen de twaalf en de achttien jaar bekend worden gemaakt met het brandweervak. Door jongeren al vroeg bij het werk van de (vrijwillige) brandweer te betrekken, is de kans groter dat zij later lid worden van de vrijwillige brandweer.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties