De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 25 april

Archief

De artikelen van woensdag, 12 augustus 2015.

Cultuurwoensdag, 12 augustus 2015

Voorstelrondje aan de hand van passies

Zeventien jongeren werken deze week onder leiding van Kees van der Meer en Maartje Ghijsen op multidisciplinaire wijze aan het thema 'passie'. Het Friesch Dagblad volgt het Friesch Dagblad-atelier op de voet. Vandaag deel 2.

Cultuurwoensdag, 12 augustus 2015

Zomaar even uit je comfortzone gehaald

Zeventien jongeren werken deze week onder leiding van Kees van der Meer en Maartje Ghijsen op multidisciplinaire wijze aan het thema 'passie'. Het Friesch Dagblad volgt het Friesch Dagblad atelier op de voet. Vandaag deel 1.

Economiewoensdag, 12 augustus 2015

Dorp brengt geld bijeen voor behoud dorpssupermarkt

Drachtstercompagnie - Dankzij een crowdfundactie behoudt Drachtstercompagnie een buurtsupermarkt. Dankzij een startkapitaal van 65.000 euro kan zorgboerderij Helianthus Zathe de Attent-winkel zeer waarschijnlijk in oktober overnemen van de huidige eigenaren.

Regiowoensdag, 12 augustus 2015

Wijkverpleegkundige komt in alle dorpen

Leeuwarden - In alle dorpen en wijken in Fryslân komen vanaf volgend jaar 'algemene' wijkverpleegkundigen, die activiteiten organiseren en overleggen met huisartsen en andere zorgverleners. Zorgverzekeraar De Friesland heeft besloten om de anderhalf miljoen euro die hiervoor beschikbaar is, vanaf volgend jaar te verdelen over de gehele provincie. Nu wordt het geld nog ingezet voor dertig specifieke achterstandswijken en -dorpen en zijn de wijkverpleegkundigen dus voornamelijk daar actief.

Regiowoensdag, 12 augustus 2015

Trend in personeelsuitjes: armen helpen

Drachten - Bedrijven zetten hun personeel steeds vaker in om zich maatschappelijk betrokken te tonen. Zo gaat vandaag personeel van de supermarkt Jumbo via de stichting Present de kinderkamers en de hal in de woning van een alleenstaande moeder in Drachten sauzen en behangen.

Regiowoensdag, 12 augustus 2015

Inloophuis blijft gewoon bestaan in Leeuwarden

Leeuwarden - De inloophuizen in Leeuwarden zullen het in de toekomst met minder subsidie moeten doen, maar sluiting van deze zorgvoorziening is niet aan de orde.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties