De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 20 april

Archief

De artikelen van maandag, 12 september 2005.

Bijschriftmaandag, 12 september 2005

Weest niet bezorgd

Dat is wat je noemt een bemoedigend woord!

Dossiermaandag, 12 september 2005

Meeslepend


Dossiermaandag, 12 september 2005

Op zoek naar rust die zij nooit zullen vinden


Economiemaandag, 12 september 2005

Glaskracht in gesprek met Hoogendoorn

Bleiswijk - De nieuwe organisatie voor glastuinbouwers, Glaskracht, heeft K. Hoogendoorn gevraagd voor een bestuursfunctie, zo maakte Glaskracht gisteren bekend. Hoogendoorn is voormalig sectorhoofd glastuinbouw van de Land- en Tuinbouworganisatie LTO Noord. Hij gaat het gesprek met Glaskracht over de bestuursfunctie ,,heel positief’’ in. Hoogendoorn denkt dat Glaskracht de belangrijkste organisatie voor glastuinbouwers gaat worden. ,,Ze hebben hun doelstelling aangepast en gaan niet meer alleen voor de grotere, innovatieve bedrijven.’’ Dat punt is voor Hoogendoorn belangrijk. ,,Ik wil de belangen van alle tuinders verdedigen.’’

Economiemaandag, 12 september 2005

Weinig visie bij recreatiebedrijven

Groningen - Visie en verkoop, daar schort het nogal eens aan bij toeristische bedrijven als campings en hotels. Ondernemers werken vaak zonder een langetermijnvisie en het product moet zichzelf verkopen. Dat is de belangrijkste tussenconclusie in het project Versterking Ondernemerschap Toeristische en recreatieve sector.

Hoofdartikelmaandag, 12 september 2005

Jorwert…

Het kan niet uitblijven; de vier diensten in Jorwert van de oud-katholieke gemeenschap in het Noorden van ons land, worden in verband gebracht met het boek van Geert Mak: Hoe God verdween uit Jorwerd . Afgelopen zaterdag bezochten tientallen mensen de eerste dienst van de geloofsgemeenschap die verwant is aan de Rooms-Katholieke Kerk, maar toch ook wezenlijk van haar verschilt. Keert God terug in Jorwert? Of is Hij nooit weg geweest?

Regiomaandag, 12 september 2005

Nederlandse boer kan straks druiven telen

Londen – Door de opwarming van de aarde kunnen boeren in Nederland binnen enkele decennia goed druiven en zonnebloemen telen. De landbouwgebieden in Europa schuiven flink op naar het noorden. Droogte en hitte verdrijven teelten uit Spanje, Italië en Zuid-Frankrijk.

Regiomaandag, 12 september 2005

Heiploeg stoot schelpdiertak af

Harlingen - Visbedrijf Heiploeg in Zoutkamp handelt niet langer in schelpdieren. Directeur Simon Lenger van Heiploeg vertrekt bij het bedrijf en neemt de schelpdierdivisie onder de naam The Shellfish Group over. Voor de 35 personeelsleden van de schelpdierdivisie in Harlingen heeft de splitsing van Heiploeg geen directe gevolgen.

Regiomaandag, 12 september 2005

Personeel CHF wil snel bestuur

Grou – Het personeel van de Corporatie Holding Friesland (CHF) staat te springen om een nieuw bestuur. Dit jaar zijn er drie bestuurders vertrokkenen sindsdien staat de organisatie, die ruim twintigduizend woningen in bezit heeft, onder leiding van de interim-directeur J. Herberigs. ,,Sinds het verdwijnen van de top moet iedereen een stap harder. Daarbij is in een aantal zaken de klad gekomen, zoals de uitvoering van de CAO. We hebben bij de interim aangedrongen snel een bestuur aan te stellen”, stelt voorzitter van de ondernemingsraad H. Visser. Hij wil ontkennen noch bevestigen dat er meer personeel vertrekt vanwege de omstandigheden. ,,Je weet nooit precies waarom iemand weggaat.”

Regiomaandag, 12 september 2005

Religieus erfgoed trekt veel bezoekers

Leeuwarden – De Open Monumentendag heeft in het weekeinde volgens de organisatoren honderdduizenden bezoekers getrokken. Dit is gelijk aan het aantal bezoekers van vorig jaar. Een woordvoerster van de organisatie sprak gisteren van een ,,heel geslaagd weekeinde’’. Ook in Fryslân verliep de Open Monumentendag naar wens.

Regiomaandag, 12 september 2005

Fracties: schone centrale verdient overheidssteun

Drachten – Het Rijk moet de nieuw te bouwen schone energiecentrale in Drachten subsidie verstrekken. Dit vinden de VVD- en de CDA-fractie in de Tweede Kamer. Economische Zaken zou zijn steun aan de bouw van dure windmolenparken in de Noordzee moeten intrekken, ten gunste van dergelijke ‘klimaatneutrale’ centrales.

Geloof & Kerkmaandag, 12 september 2005

God is de God van het verrassende nieuwe begin

Hoogeveen - Nieuwe initiatieven die opbloeien in de kerk, mensen die ook in deze tijd trouw zijn aan God en aan zijn Woord. Trouw zijn in hun kerk. In een tijd van ballingschap toont God zich keer op keer ,,de God van het verrassende nieuwe begin’’, zo zei ds Hans Eschbach zaterdag in Hoogeveen op de startdag van de Gemeente Groei Groepen.

Geloof & Kerkmaandag, 12 september 2005

Rechterlijke uitspraak bracht het orgel in Workum

Workum – Het monumentale koororgel uit 1784 van orgelbouwer Künckel is zaterdag in de Gertrudiskerk in Workum in gebruik genomen. Ds J.D.Th. Wassenaar ging – als oud-predikant van de hervormde gemeente in Workum, voor. Voor Workum het in gebruik kon nemen, moesten er de nodige hobbels genomen worden. Een bewerking van de lezing die ds Wassenaar zaterdag hield.

Geloof & Kerkmaandag, 12 september 2005

Ballonnen met een boodschap in Britsum

Britsum - Bij gereformeerde kerk De Hoekstien in Britsum gingen zondagmorgen 150 ballonnen de lucht in met daaraan een kaartje met een speciale boodschap van de kerkgangers. Ze hadden hierop geschreven wat hen bezighoudt en hoe ze die bezigheden of gedachten met God kunnen verbinden. Mensen die het kaartje terugvinden, kunnen deze met hun eigen interesse en bezieling terugzenden naar een adres van de kerk. De reacties komen op de website.

Sportmaandag, 12 september 2005

Heracles wordt nachtmerrie voor Verbeek

Heerenveen – Heracles Almelo vormde een mooie opstap voor Gertjan Verbeek als beginnend oefenmeester. De hernieuwde kennismaking met de promovendus, ditmaal als trainer van SC Heerenveen, was minder mooi. Sterker nog, Heracles werd zaterdagavond als opwarmertje voor het UEFA Cupduel tegen Banik Ostrava een nachtmerrie voor de Friese oefenmeester. Nul punten en een hoop stof tot nadenken.

Sportmaandag, 12 september 2005

‘Stikeltried om ’t fjild heart net’

Holwerd - Sin en wille is mear as jild yn bosk en iepen fjild. De zinsnede uit It Feintsje fan Menaem is Douwe Kuipers op het lijf geschreven. Om hem te typeren als alleen maar een markante clubman van voetbalvereniging Holwerd zou hem tekort doen. De lijst met het vrijwilligerswerk dat hij gedaan heeft en nog altijd doet is lang. Het was ooit een bewuste keus om zich belangeloos in te zetten voor de gemeenschap en niet voor het geld te kiezen.

Sportmaandag, 12 september 2005

Fries trio geeft beetje kleur aan Westergeest

Westergeest - Germ van der Burg pakte in Westergeest zijn zevende overwinning van deze zomer. Voor de fietser uit Folsgare betekende het een record aantal overwinningen in één seizoen. Met Dokkumer Sierk-Jan de Haan en Jord Veslinga uit Makkum gaf Van der Burg in ieder geval nog een beetje kleur aan een saaie Acht van Westergeest.

Sportmaandag, 12 september 2005

Polen krijgt gedreven korfbalbondscoach

Oldeberkoop - Als de Poolse nationale korfbalselectie net zo gedreven is als haar toekomstige bondscoach, dan kunnen er in Warschau en wijde omgeving nog mooie dingen gebeuren. De beoogde nieuwe bondscoach is Cees Mulder, coach Lintjo in Oldeberkoop. En Mulder is zo ongeveer synoniem voor aan fanatisme grenzende gedrevenheid.

Weermaandag, 12 september 2005

Perioden met zon

Het blijft vanavond en vannacht droog. De minimumtemperaturen komen te liggen rond 13 graden, bij een zwakke tot matige wind uit het noordwesten tot noordoosten. Er kan later plaatselijk mist ontstaan. Morgen krijgen we perioden met zon en wordt het 21 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties