De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 18 maart

Archief

De artikelen van vrijdag, 12 september 2008.

Cultuurvrijdag, 12 september 2008

Grimbergen speelt in Easterein voor Amnesty

Easterein - De beroemde concertpianist Pieter Grimbergen geeft morgenavond een benefietconcert in de oude kerk, tegenwoordig kunstencentrum, van Easterein. Grimbergen brengt tijdens deze avond composities ten gehore van de onderdrukte Argentijnse componist Carlos Guastavino. Van deze composities is een cd samengesteld, waarvan de opbrengst ten goede komt aan aan Amnesty International.

Economievrijdag, 12 september 2008

Zorgen over oplopende loonkosten

Delft - Het midden- en kleinbedrijf in Nederland verwacht volgend jaar amper groei van de werkgelegenheid. De wereldwijde kredietcrisis hakt er ook voor deze ondernemingen diep in. Loonmatiging en meer flexibiliteit op de arbeidsmarkt moeten de banenmotor van Nederland weer op gang brengen. ,,De discussie over het ontslagrecht is nog niet voorbij’’, waarschuwt voorman Loek Hermans van ondernemersorganisatie MKB-Nederland.

Economievrijdag, 12 september 2008

Rijdende melkrobot op open dag Nij Bosma Zathe

Lekker in de buitenlucht laten de koeien op proefboerderij Nij Bosma Zathe in Goutum zich melken in een mobiele melkrobot. De robot Natureluur wordt vandaag en morgen gepresenteerd op de open dagen van het bedrijf. De melkinstallatie maakt het mogelijk dat de koeien tussen de melkbeurten door buiten kunnen blijven lopen. Vandaag en morgen kunnen bezoekers kennismaken met de boerderij die onderdeel is van de universiteit in Wageningen. Vandaag zijn veehouders uitgenodigd om een kijkje te nemen. Morgen zijn burgers welkom. Onderdeel van de open dagen is de opening van het Boerenlandpad Nij Bosma Zathe door burgemeester Ferd Crone vandaag. Het wandelpad ligt op het land van het praktijkcentrum en loopt langs de Zwette, twee spinnekopmolens en een plas-dras-gebied.

Economievrijdag, 12 september 2008

Bedrijven in competitie Millenniumdoelen

Uitwellingerga - Tijdens de afgelopen Bedrijvencontactdagen in het WTC Expo in Leeuwarden hielden de Millenniumvrouwen een grote wervingsactie onder bedrijven, eergisteren was de eerste bijeenkomst in Uitwellingerga. 'Millenniumvrouw' Janneke Schaaf van beveiligingsbedrijf Schaaf was tevreden over de opkomst. ,,Tijdens de contactdagen hebben zo'n zestig bedrijven een formulier ingevuld om concreet aan te geven aan welk millenniumdoel zij willen bijdragen. Daar zijn deze week nog eens 25 bijgekomen.”

Hoofdartikelvrijdag, 12 september 2008

DNA-onderzoek...

Het CDA en VVD willen burgers verplichten om hun DNA af te staan voor onderzoek als daarmee ernstige misdaden kunnen worden opgelost. Het gaat dan om zware misdrijven als moord, mishandeling of verkrachting. De politieke partijen maakten dit deze week tijdens het Kamerdebat over DNA-onderzoek bekend. CDA-minister van Justitie Hirsch Ballin vindt een verplichting voorlopig niet nodig, aangezien 99 procent van de mensen in de buurt van een misdrijf al vrijwillig meewerkt. Het is nog niet zeker of het voorstel van CDA en VVD een meerderheid krijgt in de Kamer. Een aantal partijen twijfelt nog over nut en noodzaak van een dergelijke maatregel.

Regiovrijdag, 12 september 2008

Leeuwarder bestuurder naar Cartesius

Yvonne Bleize stopt als milieuwethouder

Geloof & Kerkvrijdag, 12 september 2008

‘Een wauw-gevoel in de Sint Piter’

Grou - Meer dan tweehonderd kerken deden deze zomer mee aan Tsjerkepaad. Op diverse manieren toonden ze hun rijke historie als bedehuis, monument en ontmoetingsplek. Dit weekend is het slot. In het Friesch Dagblad staat wekelijks een van deze kerken in de kijker. Vandaag: de Sint Piterkerk in Grou, waar Tsjerkepaad wordt afgesloten.

Geloof & Kerkvrijdag, 12 september 2008

‘Monument past bij mennisten’

Witmarsum - Een replica van het kerkje waarin de doperse kerkhervormer Menno Simons (1496-1561) ooit preekte wordt zaterdag officieel geopend. Het modelkerkje staat aan It Fliet bij Witmarsum, waar de doopsgezinde kerk vroeger heeft gestaan. Het gaat om een stalen skelet in de oorspronkelijke afmetingen van de kerk, die in 1878 werd afgebroken.

Geloof & Kerkvrijdag, 12 september 2008

De Korte wil mensen winnen voor Christus

Groningen - Mgr. Gerard de Korte (53) neemt morgen tijdens een eucharistieviering officieel de bisschopszetel van het bisdom Groningen-Leeuwarden in. Daarmee begint de oecumenische bruggenbouwer officieel aan zijn missie in het Noorden. ,,Het is tegenwoordig gemakkelijker om een heiden te bekeren dan een afgedwaalde christen.’’

Sportvrijdag, 12 september 2008

Van der Ree terug in verdediging Cambuur

Leeuwarden - Dennis van der Ree keert vanavond in het uitduel met Helmond Sport terug in het elftal van SC Cambuur-Leeuwarden. De verdediger vervangt in de defensie Paul Beekmans, die ten koste van Erik Wegh een linie naar voren schuift. Opvallend is de absentie van Marc Mboua. De Kameroenees moet in de voorhoede plaatsmaken voor Rachid El Khalifi.

Sportvrijdag, 12 september 2008

Sollied zet aankopen eerst nog op de bank

Heerenveen - De meest recente aankopen van sc Heerenveen, Mika Väyrynen en de Belgische doelman Kenny Steppe, beginnen vanavond in het eerste thuisduel tegen Heracles Almelo op de bank. Het tweetal trainde gisteravond, vanwege interlandverplichtingen in de afgelopen week, voor het eerst mee met de selectie van de Friese club. Maar een basisplaats zit er logischerwijs nog niet in, dat stond als een paal boven water voor de Noorse trainer Trond Sollied.

Sportvrijdag, 12 september 2008

Mika Väyrynen is blij om weer ‘thuis’ te zijn

Heerenveen - Hoewel Mika Väyrynen nog geen minuut heeft gespeeld voor sc Heerenveen is het tweede huwelijk tussen beide partijen voor de 26-jarige Fin een geschenk uit de hemel. In de interland tegen Duitsland, woensdagavond in Helsinki, laat de ‘oude’ Väyrynen zich al weer even van zijn goede kant zien. ,,Dat was de mensen in Finland woensdagavond ook opgevallen. Sinds ik een contract heb getekend bij Heerenveen ben ik opgelucht. Er is een last van mijn schouders gevallen. Ik ben fit en gretig en wil laten zien dat Värynen nog niet passé is.”


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties