De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Archief

De artikelen van woensdag, 12 oktober 2005.

Bijschriftwoensdag, 12 oktober 2005

Zonde en ziekte

Nog één keer komt het thema van deze week met zoveel woorden aan de orde.

Dossierwoensdag, 12 oktober 2005

Van verschoppeling tot supertalent van het jaar


Economiewoensdag, 12 oktober 2005

Architect afgekeurde reorganisatie Avebe nieuwe topman

Veendam - Aardappelzetmeelconcern Avebe heeft operationeel directeur O. Koo aangesteld als nieuwe bestuursvoorzitter. Dat heeft het bedrijf gisteren bekendgemaakt. Koo is de architect van het reorganisatieplan van Avebe, dat vorige week werd afgekeurd door de Ondernemingskamer. Daardoor moet Avebe waarschijnlijk 125 aangevraagde ontslagen intrekken.

Economiewoensdag, 12 oktober 2005

Golf van faillissementen in transport

Leeuwarden – Het aantal faillissementen in de transportsector is dit jaar fors hoger dan vorig jaar. Het gaat vooral om jonge en kleinere bedrijven die werkzaam zijn in het internationaal transport. De grotere concurrentie van bedrijven uit de Nieuwe landen van de Europese Unie wordt gezien als belangrijkste oorzaak.

Economiewoensdag, 12 oktober 2005

Steeds meer Nederlanders krijgen diabetes

Amsterdam - Steeds meer Nederlanders krijgen suikerziekte. In 2000 waren er nog 475.000 patiënten. Drie jaar later was dat aantal gestegen tot 600.000. Dat blijkt uit cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) die gisteren in Amsterdam zijn gepresenteerd.

Hoofdartikelwoensdag, 12 oktober 2005

Vertrouwen scheppen…

De Duitsers hadden niet beter kunnen kiezen. Door de uitslag van de verkiezingen van 18 september waren alle coalities uitgesloten, behalve die van CDU en SPD.

Regiowoensdag, 12 oktober 2005

Provincie sluit regiokantoren

Leeuwarden – De provincie Fryslân bezuinigt vanaf 2010 ee n miljoen euro per jaar op Provinciale Waterstaat. Hiertoe worden de drie districtskantoren in Dokkum, Gorredijk en Uitwellingerga gesloten. Er vallen geen gedwongen ontslagen.

Regiowoensdag, 12 oktober 2005

Geen huur voor plantsoen

Drachten – Friese woningcorporaties gaan met gemeentebesturen scherpere afspraken maken over de toegankelijkheid en het onderhoud van hun groenvoorzieningen. Dat moet wel, nu de Hoge Raad heeft bepaald dat het onderhoud van plantsoenen rond bijvoorbeeld flatgebouwen niet bekostigd mag worden uit de huuropbrengsten.

Regiowoensdag, 12 oktober 2005

Muskusrat doden met verdrinkingsval mag

Brussel/Leeuwarden - De verdrinkingsval voor muskusratten blijft de eerstkomende jaren gewoon bestaan.

Regiowoensdag, 12 oktober 2005

‘Wie bent u en wat houdt u bezig’, maal zes

Leeuwarden - ,,Genoeg hierover. We schenken straks nog een borrel, dan kunt u er nog even met de wethouder over doorpraten.’’ Bijna negen uur ’s avonds, de eerste vraag is eindelijk gesteld: over de ,,onlogische’’ omkering van het eenrichtingverkeer op de Noordersingel.

Regiowoensdag, 12 oktober 2005

‘Brandweerzorg beter regelen’

Heerenveen – Iedere Nederlander heeft recht op dezelfde brandweerzorg. In elke gemeente zou de brandweer binnen tien minuten op de plaats van de brand moeten zijn. Dat vindt burgemeester De Jonge van Heerenveen. Hij verwijt het ministerie van Binnenlandse Zaken gebrek aan daadkracht. ,,Ze zijn bang dat ze moeten betalen.”

Geloof & Kerkwoensdag, 12 oktober 2005

Bachelor-opleiding Islam aan VU trekt veel vrouwen

Leeuwarden ­ De Bachelor Religie en Levensbeschouwing, traject Islam, aan de Vrije Universiteit in Amsterdam is populair bij vrouwen. Dit cursusjaar zijn zo’n vijftien studenten - in grote meerderheid jonge vrouwen - gestart met de studievariant van het Centrum voor Islamitische Theologie.

Geloof & Kerkwoensdag, 12 oktober 2005

Mear fiering troch Frysk tsjinstboek

Ljouwert -Acht jier nei de útjefte fan Dienstboek - een proeve, Schrift, Maaltijd, Gebed , presintearret de Yntertsjerklike Kommisje foar de Fryske Earetsjinst (YKFE) kommende sneon yn in feestlike byienkomst de Fryske ferzy Tsjinstboek-in oanset, Skrift, Miel, Gebed . Dęrmei is it Fryske liturgyske materiaal foar earetsjinst en hústsjinst foarearst kompleet makke. Dr Bernard Smilde en Jan Breimer makken it projekt fan tichteby mei.

Sportwoensdag, 12 oktober 2005

Gijssen directeur Heite schaaktoernooi

Wolvega - Internationaal schaakarbiter en schaakdocent Geurt Gijssen uit Nijmegen is door de stichting het Heite Schaaktoernooi aangetrokken als toernooidirecteur.

Sportwoensdag, 12 oktober 2005

Smulders bezorgt Flyers benauwde overwinning

Den Haag - Met twee doelpunten in de reguliere speeltijd en één assist in overtime heeft Brad Smulders, de jongste aanwinst van Vadeko Flyers, dinsdagavond in Den Haag tegen de Wolves direct zijn waarde voor de ijshockeyers uit Heerenveen bewezen. Mede door de inbreng van Smulders boekte Flyers een nipte overwinning, 3-4. James Easter scoorde de winnende treffer namens de Flyers.

Sportwoensdag, 12 oktober 2005

Jong Heerenveen bekert verder

Veendam – De beloften van Heerenveen hebben de pouleronde in de beker overleefd. De Friezen speelden maandagavond 4-4 gelijk bij Veendam. Door die uitslag gaan die beide teams op doelsaldo verder ten koste van Cambuur, FC Groningen en Emmen.

Sportwoensdag, 12 oktober 2005

Basketballer Dotson loopt weg bij Woon!Aris

Leeuwarden - De Amerikaan Ed Dotson is verdwenen bij basketballclub Woon!Aris in Leeuwarden. De eredivisieclub kreeg zondag van Dotson te horen dat hij graag voor een Portugese club wilde spelen. De Friezen zouden maandag met de center uit New Orleans praten, maar Dotson bleek al naar Portugal te zijn gevlogen. Dat deelde manager Gert Schurer van Leeuwarden dinsdag mee.

Weerwoensdag, 12 oktober 2005

Zonovergoten 

Vanmiddag is het met 20 graden warm najaarsweer en is het zonovergoten. Er waait een matige tot vrij krachtige zuidoostenwind. Vannacht koelt het af tot omstreeks 11 graden. Ook morgen is er veel zon, al komt er later wat meer bewolking voor. Het wordt dan 19 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties