De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 21 mei

Archief

De artikelen van maandag, 12 oktober 2009.

Cultuurmaandag, 12 oktober 2009

Leeuwarder verrassingen maken concert nog rijker

Hessel Fluitman

Cultuurmaandag, 12 oktober 2009

Puberproblematiek bij ’n Meeuw

Het snelste festival ooit. Dat is Fast Forward, de nieuwe voorstelling van het productiehuis ’n Meeuw van de jeugdtheaterschool. Onmiddellijk is duidelijk dat ’n Meeuw weet hoe het theater aantrekkelijk moet maken voor jongeren: met een fantastische locatie - de oude gevangenis de Blokhuispoort in Leeuwarden -, een afwisselend programma en een welgekozen thematiek.

Cultuurmaandag, 12 oktober 2009

Koninklijke onderscheidingen voor De Harmonie

Sint Nicolaasga - Muziekvereniging De Harmonie in Sint Nicolaasga heeft twee koninklijke onderscheidingen ontvangen. Het muziekkorps heeft een Koninklijke Erepenning gekregen en voorzitter Agatha Jonkman-Melchers is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Kuiper van Skarsterlân heeft de onderscheidingen zaterdagavond uitgereikt tijdens het jubileumconcert van De Harmonie. De muziekvereniging bestaat honderd jaar.

Hoofdartikelmaandag, 12 oktober 2009

DSB, DNB...

Het lijkt een boeiende week te worden: wat gebeurt er met de DSB? Hoe vergaat het Jongerius van de FNV als zij bij Wilders een kopje koffie is wezen drinken? En zal het kabinet deze week met besluiten komen over de verhoging van de AOW-leeftijd?

Regiomaandag, 12 oktober 2009

‘Nationaal landbouwmuseum naar Fryslân’

Earnewâld - Het bestuur van het Frysk Lânboumuseum gaat onderzoeken of het museum in Earnewâld uitgebreid en opgewaardeerd kan worden tot een nationaal landbouwmuseum. Op de Dag van de Friese landbouwgeschiedenis opperde prof. dr. Gerard Rooijakkers , hoogleraar cultuurgeschiedenis van Europa aan de Universiteit van Amsterdam, zaterdag het idee om het Frysk Lânboumuseum uit te bouwen.

Regiomaandag, 12 oktober 2009

Het voordeel van de crisis: hergebruik neemt toe

Sneek-Leeuwarden - Het wordt steeds drukker bij de Kringloopwinkels. Onder invloed van de recessie kopen mensen minder nieuw en kijken ze eerst of er bij Estafette - dat zaterdag open huis hield - iets van hun gading te vinden is.

Regiomaandag, 12 oktober 2009

WMC-niveau op Taptoe Leeuwarden

Leeuwarden - Een taptoe in het jaar van het Wereld Muziek Concours (WMC) is altijd veelbelovend. Showkorpsen hebben immers maandenlang extra hun best gedaan om aan hun show te sleutelen. Op Taptoe Leeuwarden in het WTC Expo was dat zaterdagavond te merken. Het was echt top, wereldtop.

Geloof & Kerkmaandag, 12 oktober 2009

Evangelisatiedienst mannenvereniging trekt 70 bezoekers

Deinum - De zangavond in de Sint-Jankerk in Deinum op initiatief van de mannenvereniging Onderzoekt de Schriften heeft gisteravond zo’n zeventig mensen getrokken.

Geloof & Kerkmaandag, 12 oktober 2009

Echtpaar Ruitenberg nieuwe directie Sports Witnesses

Drachten - René en Mirjam Ruitenberg gaan samen de sportevangelisatie-stichting Sports Witnesses leiden. Dat heeft het bestuur bekendgemaakt. Ze volgen de huidige directeur Ronald Lepez op die per 1 september volgend jaar als voetbaltrainer aan de slag gaat in Indonesië. Lepez, oud-profvoetballer bij sc Cambuur, was in 1986 de oprichter van Sports Witnesses. Hij richtte de organisatie op vanuit zijn passie om de sportwereld te bereiken met het Evangelie.

Geloof & Kerkmaandag, 12 oktober 2009

Heilige onvrede over kleine kerk

Wons - De nood van de kerk in Nederland vraagt erom de kerk opnieuw uit te vinden. Dat zei Menno Zandbergen van het Evangelisch Werkverband tijdens de bijeenkomst ‘Kleine gemeenten, grote kansen’ in Wons.

Geloof & Kerkmaandag, 12 oktober 2009

Huidige dorpscultuur vraagt om nieuwe manier van kerk-zijn

Wons/Leeuwarden - Kleine gemeenten die de kerkbanken op zondag alleen maar leger zien worden: het is een probleem waar heel wat Friese kerken in de dorpen tegen aanlopen.

Sportmaandag, 12 oktober 2009

Cambuur blijft nog even ongeslagen

Veendam - SC Cambuur heeft gisteren opnieuw niet kunnen overtuigen. Tegen Veendam liepen de Leeuwarders in de noordelijke derby bijna tegen de eerste seizoensnederlaag aan. Een doelpunt van Sandor van der Heide zorgde dat de Leeuwarders in de 94e minuut nog een gelijk spel pakten.

Sportmaandag, 12 oktober 2009

Aris naar eerste seizoensoverwinning

Sportmaandag, 12 oktober 2009

Volleybalteam DVC zorgt in 1982 voor unieke prestatie

In de Friese sportwereld is nog altijd een bijzondere plaats weggelegd voor de volleybalsters van het Dokkumer DVC. Een uniek team, dat aan de hand van de in 1995 overleden Hans van Wijnen, aan het eind van de tachtiger jaren en het begin van de jaren negentig nadrukkelijk aan de weg timmert in volleyballand. Niet alleen nationaal, maar ook internationaal met een tweede plaats in het Europa Cuptoernooi voor landskampioenen.

Sportmaandag, 12 oktober 2009

SCO komt net te kort tegen Nic.

Oldeholtpade - SCO kan ondanks een nederlaag tegen Nic. met een goed gevoel aan de zaalcompetitie beginnen. De korfballers uit Oldeholtpade keken gisteren niet op tegen de Groningse koploper in de hoofdklasse B, maar Nic. had meer kwaliteit op het veld en dat gaf de doorslag in een duel dat bol stond van spanning.

Sportmaandag, 12 oktober 2009

Samenwerking tussen hockeyclubs, ALO en CIOS

Leeuwarden - Hockey is in het noorden van het land nog altijd een ondergeschoven kindje. De sport leeft niet zoals in andere delen van het land. Bij de dames speelt Mixed Hockey Club Leeuwarden, samen met de Graspiepers uit Drachten, in de tweede klasse. Het zijn daarmee de twee clubs die het hoogst van alle Friese hockeyclubs spelen. Boven de tweede klasse komen nog de eerste klasse, overgangsklasse en de hoofdklasse. Het vierde niveau van Nederland is dus waar de beste Friese dames in acteren. En zelfs daarin hebben beide clubs het zwaar.

Sportmaandag, 12 oktober 2009

Cometas na avontuur wél alleen, maar niet eenzaam

Leeuwarden - Handbalclub Cometas is op zoek naar meer financiële middelen. Bij de Leeuwarder handbalvereniging, die met de mannen in de regioklasse na FHC (Stiens) de beste Friese ploeg is, hopen ze met een nieuwe actie dit doel te bereiken. Via een sms-systeem kunnen mensen nieuws ontvangen over de club. En zelfs stemmen op de man of the match bij wedstrijden van het eerste. Met de inkomsten hoopt Cometas meer te kunnen investeren in jeugd. En hoopt het extra activiteiten voor de vereniging te organiseren.

Sportmaandag, 12 oktober 2009

‘Imago van volkssport kan nog veel beter’

Het tijdvak Angenent en Hulzebosch is afgesloten. Een jonge generatie marathonschaatsers luidde zaterdag in Alkmaar een nieuw tijdperk in. Tegelijk werd duidelijk dat marathonschaatsen terug is bij de basis. Gewoon honderd ronden erin knallen en de rijder die als eerste over de streep komt, die heeft gewonnen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties