De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 20 april

Archief

De artikelen van donderdag, 13 januari 2005.

Bijschriftdonderdag, 13 januari 2005

Dorst en deemoed

Reportages over de ruimtevaart hebben ons ervan bewust gemaakt hoe groots het firmament is.

Hoofdartikeldonderdag, 13 januari 2005

Los van de samenleving...

,,We kunnen toch moeilijk alle viaducten in Nederland gaan voorzien van netten of hekken.’’ De woorden van minister Peijs drukten geen gelatenheid uit, maar machteloze woede over het feit dat onverlaten er niet voor terugdeinzen zware voorwerpen van viaducten te gooien in een poging verkeersdeelnemers te raken. En deze week was het raak: een stoeptegel vanaf een viaduct boven de A4 kostte het leven aan de bestuurster van een passerende auto.

Regiodonderdag, 13 januari 2005

Friezen vaker huis uit gezet; plan in de maak

Joure/Sneek – De Friese gemeenten, de woningcorporaties en de nutsbedrijven steken de koppen bij elkaar om de stijging van het aantal huisuitzettingen en het aantal mensen met torenhoge schulden terug te dringen.

Regiodonderdag, 13 januari 2005

Zolders verborgen ‘Vijversburg’ jarenlang

Tytsjerk – Zeker zeventig jaar lang braken verschillende generaties ‘regenten’ van de Stichting Op Toutenburg zich er het hoofd over: hoe zag de door hen beheerde villa Vijversburg in het Bos van Ypey er oorspronkelijk uit? Dat het een stuk groter geweest moest zijn dan het gebouw dat er nu nog altijd staat, dat wisten ze uit oude aktes. Maar hoe groot?

Regiodonderdag, 13 januari 2005

Schipper Andinet vervolgd

Amsterdam/Vlieland – De kapitein en de reder van de Andinet, het Ethiopische schip dat op 21 december 2003 drie containers en 63 losse vaten met arseenpentoxide verloor in de Noordzee boven Vlieland, hebben bewust het leven van mens en dier in de waagschaal gesteld.

Regiodonderdag, 13 januari 2005

‘China? Het is alsof je naar een andere planeet gaat’

Handel drijven met China vereist kennis van het land en zijn bewoners. Wie zich niet in de cultuur wil verdiepen, gaat onherroepelijk onderuit. Dat is de ervaring van Jan Vlieg (54). Hij is projectleider van het Sichuan Liaison Bureau in oprichting, een servicekantoor dat de handel tussen Fryslân en China moet bevorderen. Vlieg is China-kenner uit de praktijk. Als oud-bondscoach tafeltennis heeft hij twintig jaar ervaring met het land en z’n bewoners. Sport ziet hij als het bindmiddel tussen zakenpartners.

Regiodonderdag, 13 januari 2005

Friese huisarts komt in actie

Heeg – De krap driehonderd Friese huisartsen beginnen vanaf dinsdag patiëntvriendelijke acties tegen de bezuinigen van het kabinet. In navolging van hun collega’s in Twente zullen de huisartsen in Fryslân hun patiënten sneller doorverwijzen naar tweede- en derdelijnszorgverleners.

Geloof & Kerkdonderdag, 13 januari 2005

Friese kerken verenigen zich

Leeuwarden – Verscheidene Friese Gereformeerde Kerken en Hervormde Gemeenten zijn bezig met een fusie in hun dorp of stad. Van de 270 kerkelijke gemeenten werkt bijna 8 procent aan een plaatselijk verenigingsproces. Dat blijkt uit cijfers van het Provinciaal Dienstencentrum Fryslân.

Geloof & Kerkdonderdag, 13 januari 2005

Bonifatiuskerk wordt gerestaureerd

Leeuwarden - De Bonifatiuskerk in Leeuwarden wordt dit jaar gerestaureerd. De kerk gaat over enkele maanden helemaal in de steigers, aldus secretaris Ate Damstra van de Stichting Bonifatiustoren. De klus is begroot op 448.000 euro.

Weerdonderdag, 13 januari 2005

Vrij zonnig

Vanmiddag enkele buien, waarbij er kans is op hagel en onweer. De middagtemperaturen komen te liggen rond 6 graden. Morgen wordt het vrij zonnig en wordt het 6 graden. De wind uit westelijke richtingen is dan zwak tot matig.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties