De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 24 april

Archief

De artikelen van woensdag, 13 januari 2016.

Economiewoensdag, 13 januari 2016

Biologisch eten hoeft echt niet ingewikkeld te zijn

Leeuwarden - 'Eat good food’ staat met grote verlichte letters op de achterwand van de supermarkt-in-aanbouw aan de Verlengde Schrans in Leeuwarden. Het is een raad die eigenaar Greet Jansen zelf met enthousiasme uitdraagt. ,,Dit ziet er toch prachtig uit?" vraag ze verschillende keren als ze tussen de schappen doorloopt en de producten aanwijst. ,,Ik heb soms zin om het uit te proberen."

Regiowoensdag, 13 januari 2016

Steeds meer treinstoringen in Nederland

Leeuwarden - Het aantal storingen op het spoor neemt opnieuw toe. Vorig jaar waren er 2947 meldingen van storingen in het treinverkeer, een toename van ruim 18 procent in vergelijking met een jaar eerder. Het is het vijfde jaar op rij dat het aantal treinstoringen toeneemt. Reizigersorganisatie Rover is bezorgd over de ontwikkeling.

Regiowoensdag, 13 januari 2016

Scholieren studeren vaker door na diploma

Leeuwarden - Veel minder havo- en vwo-scholieren gingen de afgelopen twee jaar na hun eindexamen een jaar werken of naar het buitenland. Ze gingen vaker meteen naar het hbo of de universiteit, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Volgens het CBS is dit het gevolg van de invoering van het leenstelsel.

Regiowoensdag, 13 januari 2016

Mensen met dementie horen er nog steeds bij

Leeuwarden - De zorg voor mensen met dementie richt zich te veel op het medische, als je het hoogleraar Anne-Mei The vraagt. Als hoogleraar langdurige zorg en dementie maakt ze zich daar zorgen over.

Geloof & Kerkwoensdag, 13 januari 2016

Christenvervolging in 2015 nog heviger

Ermelo - De vervolging van christenen is vorig jaar wereldwijd sterk toegenomen. Dat blijkt uit de Ranglijst christenvervolging 2016 van Open Doors. De internationale organisatie die opkomt voor vervolgde christenen bracht de ranglijst over vorig jaar dinsdag naar buiten. Religieus extremisme is de grootste aanjager van vervolging.

Sportwoensdag, 13 januari 2016

Leiding sc Heerenveen krijgt vorm

Als Luuc Eisenga benoemd wordt tot Heerenveen-directeur stapt hij op een trein waarvan veel andere machinisten al bekend zijn. Het wachten is vooral op een commercieel manager én sponsor, zo bleek op de nieuwjaarsreceptie.

Sportwoensdag, 13 januari 2016

Westra: geen 'Nederlandse’ Giro, wél Parijs-Nice en NK tijdrijden

Door Daan Rieken

Sportwoensdag, 13 januari 2016

Oud-toptalent Bunnig als routinier tegenover Aris

Door Nathan Sprey -


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties