De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van vrijdag, 13 februari 2009.

Cultuurvrijdag, 13 februari 2009

Europese Jeugdbrassband zoekt muzikaal talent

Leeuwarden - Jonge Friese koperblazers die ervan dromen te blazen in de Europese Jeugdbrassband kunnen zich nog tot en met 21 februari opgeven voor de audities die eind februari plaatsvinden.

Cultuurvrijdag, 13 februari 2009

NNO maakt grote indruk

Een Nederlandse premičre en een groot romantisch werk stonden gisteravond op het programma van het Noord Nederlands Orkest (NNO) gedirigeerd door chef-dirigent Michel Tabachnik. Debussy’s Fantaisie pour piano et orchestra, 2e versie en Symfonie nr. 4 van Anton Bruckner, de ‘Romantische’ volgens Bruckner zelf. De werken hadden gemeenschappelijk dat er veel aan gesleuteld is.

Economievrijdag, 13 februari 2009

Nieuwe campagne voor vaccinatie blauwtong

Den Haag - Het ministerie van Landbouw begint volgende week maandag met de nieuwe vaccinatiecampagne tegen de veeziekte blauwtong. Dierenartsen kunnen het vaccin vanaf maandag aanschaffen voor het vaccineren van schapen, geiten en runderen. Minister Verburg van roept alle houders op hun dieren te laten vaccineren.

Economievrijdag, 13 februari 2009

Post Heerenveen opent tankstation in Eemshaven

Heerenveen - Post Oliemaatschappij uit Heerenveen en O.K. Projects uit Groningen hebben een overeenkomst getekend voor de vestiging van een tankstation voor personen- en vrachtwagens op het O.K. Businesspark in de Eemshaven.

Hoofdartikelvrijdag, 13 februari 2009

Antisemitisme...

Het begrip antisemitisme duikt dezer dagen geregeld op in het nieuws. Zo wordt er verwezen naar de uitspraken van bisschop Williamson, de geestelijke wiens excommunicatie onlangs door de paus ongedaan werd gemaakt. Hij loochent dat er tijdens de Tweede Wereldoorlog joden in de concentratiekampen zijn vergast. Daarnaast scandeerden demonstranten tegen de inval van Israël in de Gazastrook de afgelopen weken op vele plaatsen in de wereld antisemitische leuzen.

Regiovrijdag, 13 februari 2009

Met tieners in gesprek over het S-woord

Leeuwarden – Met sekscolleges en een modeshow vol condooms, trekt de GGD de aandacht voor Sense, het nieuwe centrum voor seksuele voorlichting. Als je met jeugd praat over seks, wat vertel je dan?

Regiovrijdag, 13 februari 2009

Sportvissers willen aandacht

Leeuwarden - Provincie en het waterschap moeten bij het waterbeheer meer rekening houden met de wensen van sportvissers. Marco Kraal van Sportvisserij Nederland wil schoner water en een grotere variatie aan vissen om zijn hengel naar uit te gooien.

Regiovrijdag, 13 februari 2009

Zelfs de jongens zijn aan het lezen geslagen

Leeuwarden - Schouwburg De Harmonie stond gisteren in het teken van de Leeuwarder Dag van de Jonge Jury. Eerste- en tweedeklassers kozen voor de elfde keer samen de populairste jeugdboeken.

Regiovrijdag, 13 februari 2009

Drie molens plus 110 huisjes bij dijk Harlingen

Harlingen - Houtzaagmolen ’t Fortuin komt terug aan de Westerzeedijk van Harlingen, ongeveer op de plek waar hij tussen 1800 en 1927 stond. Projectontwikkelaar MNR Groep wil een eindje verderop ook de molens De Standvastigheid en De Arend herbouwen, elk op een eigen schiereilandje, omringd door in totaal 110 recreatiehuisjes. Dat alles moet rond 2014 klaar zijn, op voorwaarde dat alle procedures goed verlopen.

Regiovrijdag, 13 februari 2009

Groningen weet niks van lobbyafspraak

Groningen - Als er al een afspraak bestaat tussen Groningen en Leeuwarden over beurtelings lobbyen voor de komst van rijksdiensten, dan is die in slechts zeer kleine kring bekend. In Groningen weet men van geen afspraken over bijvoorbeeld de locatie van een rechtbank.

Sportvrijdag, 13 februari 2009

Cambuur is niet meer speciaal voor Ruben Schaken

Venlo - Hij speelde er tussen 2002 en 2005. Een blik op de opstellingen van toen en die van vandaag de dag, leert dat er bij Cambuur niet veel spelers meer over zijn met wie Ruben Schaken nog dezelfde kleedkamer deelde. De vleugelaanvaller kreeg in 2005 geen nieuw contract meer bij de Leeuwarder eerstedivisionist en vertrok naar Veendam. Inmiddels speelt hij bij VVV-Venlo, de ongenaakbare koploper. Vanavond wacht in eigen stadion Cambuur als opponent. En dan niet als een opponent bij wie Schaken nog een speciaal gevoel heeft, maar puur als een opponent zoals vele andere. Oftewel: als de zoveelste opponent op weg naar wat voor Schaken en VVV het kampioenschap moet worden.

Sportvrijdag, 13 februari 2009

Collen maakt debuut, Brack en Guijt gepasseerd

Leeuwarden - Verdediger Koen Brack en middenvelder Danny Guijt staan vanavond in de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo niet in de basis bij SC Cambuur. Trainer Stanley Menzo wijzigt door zijn ploeg na het teleurstellend verlies tegen Emmen op twee plaatsen; Brack en Guijt zijn daar het slachtoffer van. Centraal achterin neemt Pieter Collen de plaats van Brack over, terwijl Tjaronn Chery links op het middenveld Guijt vervangt.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties