De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 21 mei

Archief

De artikelen van donderdag, 13 februari 2014.

Hoofdartikeldonderdag, 13 februari 2014

Plasterkdebat slecht voor stabiliteit kabinet

Een van de ‘meest geliefde’ oppositiepartijen heeft zich gisteren een stuk minder geliefd gemaakt. D66 diende aan het eind van het debat met minister Plasterk (Binnenlandse Zaken) een motie van wantrouwen in. De partij vindt het onvergefelijk dat Plasterk niet alleen een mogelijk scenario als ware verklaring verkocht, maar ook vervolgens niet de Kamer inlichtte toen hij wist dat deze verklaring onjuist was.

Regiodonderdag, 13 februari 2014

Ik hoor al vijftig jaar bij het meubilair

Joure | Voor Gerrit Hoekstra, werkzaam bij Spanninga Metaal in Joure, is het deze hele week feest. Eergisteren werd hij door de andere personeelsleden van de fietslichtenfabrikant verrast met presentjes vanwege zijn vijftigjarig jubileum. Vandaag volgt een etentje met zijn collega’s. ,,Vier dagen per week werk ik nog vier uren per dag. ’s Ochtends van zeven tot elf. Ik doe het graag en zo lang het lichamelijk mogelijk is, blij ik er mee doorgaan”, zegt de jubilaris. ,,Ik hoor intussen bij het meubilair.”

Regiodonderdag, 13 februari 2014

Treurnis en berusting over sluiten bankfilialen

Menaam | Banken verdwijnen meer en meer uit het straatbeeld. In Noordwest-Fryslân sluit de Rabobank zes kantoren: er blijven vier over. Onder de inwoners is er teleurstelling, maar ook berusting. ,,Dit is onafwendbaar. Alles gaat tegenwoordig via telefoon en internet”, zegt Piet Boerrigter, voorzitter van Dorpsbelang Menaam. ,,Maar prettig is het niet voor de leefbaarheid.”

Regiodonderdag, 13 februari 2014

Restauratie oudste boot van Fryslân duurt langer

Sneek | De restauratie van het oudste schip van Fryslân bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed in Lelystad heeft vertraging opgelopen. De middeleeuwse praam zou vanaf zaterdag te zien zijn in het Fries Scheepvaartmuseum in Sneek, maar is nog niet klaar om tentoongesteld te worden. De planken blijken te broos.

Regiodonderdag, 13 februari 2014

Invoering De Fryske Marren kost twee ton

Joure | De invoering van de Friese gemeentenaam kost De Friese Meren twee ton. Dat heeft het college van B en W berekend. Het college wil de naam De Fryske Marren op 1 juli 2015 invoeren.

Geloof & Kerkdonderdag, 13 februari 2014

Actieve bevordering van geloofsvrijheid nodig

Brussel | ‘Tot nu toe bestaat er nog geen aparte rubriek op de website van de Europese buitenlandse dienst voor vrijheid van geloven en van godsdienst. Voor andere fundamentele vrijheden is al wel zo’n rubriek geopend. Dat moet zo spoedig mogelijk veranderen.’

Geloof & Kerkdonderdag, 13 februari 2014

Dominee 2.0 houdt Ophefdag

Utrecht | De theologenbeweging Dominee 2.0 houdt op 22 maart een zogenoemde Ophefdag in Utrecht. Of de beweging daar echt haar laatste adem uitblaast, is nog niet duidelijk, verklaart Folkert de Jong van Dominee 2.0.

Sportdonderdag, 13 februari 2014

Peter de Vries is terug op sportieve podium

Heerenveen | Oud-marathonschaatser Peter de Vries is sinds vier jaar terug op het sportieve podium, waar hij zich zo thuis voelt. De 46-jarige Heerenvener is sinds drie dagen werkzaam als accountmanager bij sc Heerenveen. ,,Werken bij een topsportbedrijf geeft toch een extra prikkel”, zegt De Vries, die is binnengehaald om de commerciële afdeling te versterken. In diezelfde functie was hij eerder bijna anderhalf jaar werkzaam bij AZ.

Sportdonderdag, 13 februari 2014

WV Drachten en Olympia nu samen sterk

Leeuwarden | De wielerverenigingen Woonexpo Kapenga uit Drachten en Olympia Heerenveen gaan samen veder. De leden van de beide clubs hebben ingestemd met het voorstel om tot een fusie te komen. ,,We hebben in plezierige bijeenkomsten formeel toestemming gekregen van de beide ledenvergaderingen om tot een fusie over te gaan”, zegt Anja Dijkman, die voorzitter was van WV Drachten en in die functie aanblijft bij de nieuwe fusievereniging.

Sportdonderdag, 13 februari 2014

Te veel fouten nekken LDODK tegen Blauw-Wit

Amsterdam | Het is LDODK niet gelukt om op bezoek bij Blauw-Wit Amsterdam voor een stuntje te zorgen. De ploeg van trainer Jan Sjoerd Pool ging bij de nummer zes van de Korfbal League met 35-29 onderuit.

Sportdonderdag, 13 februari 2014

Heerenveen kweekvijver voor badmintontalent

Sportdonderdag, 13 februari 2014

Zelfs de juffrouw hielp Groothuis niet

Ze friemelde wat aan het handje van kleinzoon Luuk. En lachte een lach die iets meer opluchting dan angst verried. Natuurlijk, Ineke Groothuis voelde soms nog steeds pijn omdat zoon Stefan eraan had gedacht zich van van het leven te beroven. En ja, soms was ze bang dat ‘het’ weer terugkwam. Maar moest je hem nu eens over zijn overwonnen ellende zien lachen. Een lach waarvan ze anderhalf jaar eerder nooit had vermoed ’m ooit terug te zien.

Sportdonderdag, 13 februari 2014

Friese fysio kneedt Boer naar het brons

Sotsji| Met nog twee ritten voor de boeg op de 500 meter voor vrouwen rent Thea Jorna op dinsdagmiddag naar het middenterrein van de Adler Arena. Niet veel later volgt er grote ontlading bij de fysiotherapeute uit Sneek als Margot Boer brons pakt. ,,Vanaf dat moment was ik constant bij haar in de buurt.”


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties