De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 18 maart

Archief

De artikelen van vrijdag, 13 november 2009.

Economievrijdag, 13 november 2009

Adjiedj Bakas: herstel krijgt een W-vorm

Amsterdam - Trendwatcher Adjiedj Bakas gaat ervan uit dat in 2010 de economische crisis een tweede dip krijgt. Het herstel krijgt daarmee een W-vorm omdat de economieën van veel landen sinds kort uit de recessie zijn gekomen. Bakas verwacht ook dat het wantrouwen tegenover financiële dienstverleners groot blijft. Een echte oplossing voor de bonussen zit er niet in. Verder verwacht Bakas dat de industrie- en technologiesector in 2010 weer wat opkrabbelen en dat werkgevers zullen opdraaien voor het AOW-gat.

Economievrijdag, 13 november 2009

Noord-Nederland opent Russische handelslocatie

Groningen - De Commissarissen van de Koningin John Jorritsma (Fryslân) en Max van den Berg (Groningen) openen met het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) en Nordconnect volgende week een handelskantoor voor de drie noordelijke provincies in het Russische Sint Petersburg. Daarbij sluiten de partijen een samenwerkingsovereenkomst met de oblast (provincie) Leningrad, die aan deze stad grenst.

Hoofdartikelvrijdag, 13 november 2009

Culturele hoofdstad

Fryslân strijdt mee om de titel Europese Cultuurhoofdstad. Dat kost een paar centen, 11 miljoen om precies te zijn, maar de gedachte is dat het op den duur vooral veel oplevert. Het is nauwelijks te voorspellen of dat zo is. De ervaringen met de gewezen Europese hoofdsteden – en dat zijn er sinds de lancering van het concept in 1985 heel wat geweest – zijn nogal divers.

Regiovrijdag, 13 november 2009

Weer onderzoek naar politie Fryslân

Leeuwarden - Ondanks alle bezuinigingen is de politie Fryslân er bij lange na niet in geslaagd om uit de rode cijfers te komen. Het moment dat de politie daadwerkelijk minder agenten op straat zal hebben is niet ver weg meer, erkennen nu ook korpschef Magda Berndsen en korpsbeheerder Ferd Crone.

Regiovrijdag, 13 november 2009

‘Toolkit’ helpt gemeenten bij bestrijding graffiti

Leeuwarden - De Leeuwarder ervaringen in de bestrijding van overlast door graffiti zijn opgenomen in een toolkit voor andere gemeenten, die vanaf deze week beschikbaar is.

Regiovrijdag, 13 november 2009

Niet iedereen is blij met de SAM in Littenseradiel

Wommels - Leden van de PvdA in Littenseradiel reageren verdeeld op het plan van het bestuur om bij de komende gemeenteraadsverkiezingen een samenwerkingsverband aan te gaan met GrienLinks, D66 en enkele leden van de SP. De meeste PvdA-leden zijn voor. Enkele leden zijn tegen of hebben hun twijfels.

Regiovrijdag, 13 november 2009

‘Huisverbod helpt tegen geweld thuis’

Leeuwarden - Het tijdelijk huisverbod lijkt een goed middel om te voorkomen dat geweld in gezinnen uit de hand loopt, althans op korte termijn. Dat vinden de Friese gemeenten, de politie, het Openbaar Ministerie en hulpverleners die de afgelopen maanden met het nieuwe wettelijk middel werkten. Toch zijn er nog veel vragen.

Geloof & Kerkvrijdag, 13 november 2009

Ritueel voor doopgedachtenis komt er

Lunteren - De Protestantse Kerk in Nederland gaat een ritueel invoeren waarmee mensen hun doop kunnen gedenken. Dat heeft de synode van de kerk gisteren met een ruime meerderheid besloten in Lunteren. Helemaal zonder slag of stoot ging dat niet. Veel synodeleden waren verontrust dat de eenmaligheid van de doop in gevaar komt.

Geloof & Kerkvrijdag, 13 november 2009

Charter of Compassion wereldwijd gelanceerd

Amsterdam - In een overvolle Mozes en Aäronkerk in Amsterdam heeft rabbijn Awraham Soetendorp gisteren het interreligieuze pleidooi voor compassie gelanceerd. ,,Tot nu toe was het een goed bewaard geheim.’’ The Charter of Compassion werd op 175 bijeenkomsten, in 32 verschillende landen gepresenteerd. ,,De Charter gaat er vooral om dat je mensen moet behandelen zoals je zelf ook behandeld wilt worden’’, zei Soetendorp.

Sportvrijdag, 13 november 2009

Van der Ree bij Cambuur vervanger van Rustenberg

Leeuwarden - Dennis van der Ree start vanavond bij SC Cambuur in de basis tijdens de uitwedstrijd tegen FC Oss. De verdediger is op de linksbackposititie de vervanger van de door ziekte afwezige Randy Rustenberg. Oguzhan Türk en Rudy Jansen zijn er vanavond ook niet bij. Beiden kampen met enkelklachten; Jansen, in de zomer geopereerd aan zijn enkel, ontbrak daardoor vorige week ook al tijdens de eerste competitienederlaag thuis tegen Excelsior (1-2).

Sportvrijdag, 13 november 2009

Aris recht rug in slotfase en wint opnieuw

Den Bosch - Een goede slotfase heeft De Friesland Aris gisteren in Den Bosch de tweede opeenvolgende zege opgeleverd. Door de stunt tegen topploeg EiffelTowers - de vierde zege in negen duels - doen de Leeuwarder basketballers met de vijfde plaats volop mee in de play-offstrijd én nam het zelfvertrouwen opnieuw toe.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties