De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van dinsdag, 13 december 2016.

Economiedinsdag, 13 december 2016

Ondernemers bijspijkeren in digitale vaardigheden

Leeuwarden - Ongeveer negenhonderd ondernemers en ondernemers in spe scholen zich in Leeuwarden bij in digitale vaardigheden. Met workshops en één-op-één-gesprekken, gisteren en vandaag, willen ze de groeikansen aangrijpen die het internet hen biedt.

Hoofdartikeldinsdag, 13 december 2016

Niet alleen banken schuldig aan kloof

De motor achter het populisme in Europa is de instabiliteit van de financiële sector. Dat is minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem van mening. In een interview dit weekeinde zei hij dat de bankensector verantwoordelijk is voor ,,een totale ontwrichting van het vertrouwen van mensen, van pensioenen van mensen, van werkperspectief". Dijsselbloem heeft deels gelijk. Maar hij zit ernaast als hij meent dat voor het toenemende populisme één specifieke oorzaak kan worden aangewezen. Ook de globalisering, de immigratie en het democratisch tekort in de Europese Unie hebben ervoor gezorgd dat het wantrouwen tegen de Europese instituties fors is gedaald.

Regiodinsdag, 13 december 2016

Vriezer vol hondenkadavers in Holwerd

Holwerd - In een vriezer in een loods in Holwerd heeft de politie gisteren 23 dode honden en vier dode konijnen gevonden. Dat gebeurde in een onderzoek naar een twintigjarige man uit Drachten die dezelfde dag is opgepakt wegens illegale puppyhandel. In de loods aan de Grândyk trof de politie ook negen nog levende pups en zestien volwassen honden aan. Ze zijn overgebracht naar een opvangadres.

Regiodinsdag, 13 december 2016

Mbo-opleidingen in Fryslân scoren maar matig

Leeuwarden - Het Friese middelbaar beroepsonderwijs (mbo) scoort landelijk gezien onder het gemiddelde. Dat blijkt uit de Keuzegids Mbo 2017 die vandaag wordt gepresenteerd.

Regiodinsdag, 13 december 2016

Officier: handhaving schiet ernstig tekort in Leeuwarden

Leeuwarden - Handhavingsambtenaren van de gemeente Leeuwarden zijn onvolledig in hun rapportages over overtredingen door inwoners. Processen-verbaal deugen niet en mede daardoor worden overtreders vaak vrijgesproken van rechtsvervolging. Dat zei officier van justitie Meine Geerds gisteren in de rechtbank Leeuwarden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties