De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van dinsdag, 13 maart 2018.

Hoofdartikeldinsdag, 13 maart 2018

Dan ook 50 procent erbij voor alle ING’ers

Deze maand zal Jeroen van der Veer de Tweede Kamer te woord staan over de exorbitante salarisverhoging (50 procent, naar drie miljoen euro per jaar) van ING-topman Ralph Hamers die Van der Veer als voorzitter van de raad van commissarissen toestond. Hij zal felle kritiek over zich heen krijgen, en hij zal die kritiek stoďcijns over zich heen laten gaan - omdat hij toch wel weet dat het bij woorden blijft.

Regiodinsdag, 13 maart 2018

Ternaard stemt morrend in met gas-overleg

Dokkum - Liever geen gaswinning bij Ternaard, maar als het dan toch moet, dan doen omwonenden en belanghebbenden graag mee aan een omgevingsproces. Dat bleek gisteravond in de IJsherberg in Dokkum uit de presentatie van de ruim vijftig gesprekken die de afgelopen vier maanden zijn gehouden met belanghebbenden.

Regiodinsdag, 13 maart 2018

PvdA en FNP op stoel van GroenLinks en PVV in Achtkarspelen

Buitenpost - De PvdA en de FNP deden gisteravond tijdens een debat in Buitenpost hun best om de twee nieuwkomers bij de verkiezingen voor de gemeenteraad in Achtkarspelen de wind uit de zeilen te nemen. Met een bevlogen pleidooi voor duurzame energie ,,omdat we onze planeet in hoog tempo opbranden", probeerde Sjon Stellinga (PvdA) het groene geluid van GroenLinks te neutraliseren. Tjibbe Brinkman (FNP) leek potentiële overloop naar de PVV te willen voorkomen met zijn betoog tegen een azc en de komst van vluchtelingen, die fnuikend zouden zijn voor de Friese cultuur.

Regiodinsdag, 13 maart 2018

Rapport: Fryslân faalt met snel internet

Leeuwarden - De provincie Fryslân heeft veel beleid gemaakt om huishoudens op het Friese platteland te laten aansluiten op snel internet, maar in de praktijk is daarvan weinig terechtgekomen. Tussen 2011 en mei 2017 is 3,43 miljoen euro uitgegeven aan beleidskosten en zijn er welgeteld 436 glasvezelaansluitingen aangelegd, terwijl twintigduizend huishoudens nog steeds geen toegang hebben tot internet. Dat staat in het rapport  Internet, en een beetje snel graag  dat de Noordelijke Rekenkamer gisteravond naar buiten bracht.

Regiodinsdag, 13 maart 2018

Na uurtje ‘ervaren’ groeit respect voor ouderen

Sneek - ,,Oh”, kreunt een studente roc Friese Poort terwijl ze de trap af wordt begeleid. ,,Dit is zwáár zeg.” Ze draagt een zwaar vest. Om de polsen hangt nog meer gewicht, eveneens aan de enkels. Verder heeft ze een bril en een koptelefoon op gekregen. Horen en zien is moeilijk, zoals veel mensen op leeftijd overkomt. Activiteitenbegeleidsters Emmy van Dijk en Mirella van der Schaaf gaan even aan de kant om deze bejaarde tiener langs te laten. ,,Deze heeft het wel erg voor de kiezen gekregen, hoor. En slechtziend én slechthorend en ook nog eens heel zwarte artritis.”


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties