De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van maandag, 13 april 2015.

Regiomaandag, 13 april 2015

Oppositie legt nog ťťn keer wensen neer

Leeuwarden - De meeste oppositiepartijen in Provinciale Staten nemen de uitnodiging aan om te komen met tips en suggesties voor een nieuw collegeakkoord. Formateur Geart Benedictus liet afgelopen vrijdag weten dat vanaf vandaag het inhoudelijke deel begint van de coalitiebesprekingen van CDA, VVD, SP en FNP. Hij zei daarbij dat de zeven overige partijen aan het begin nog de kans krijgen om hun ideeŽn op tafel te leggen. Dat kan schriftelijk, of in een apart gesprek met hem. Na afloop van de coalitiebesprekingen zal duidelijk moeten worden in een verslag hoe die suggesties zijn meegenomen.

Regiomaandag, 13 april 2015

Verbouw legt oude revolver uit 1906 bloot

Surhuisterveen - Bovenop het schrootjesplafond lag hij, keurig verpakt in een tas en goed in het vet gezet: een Smith & Wesson uit 1906. Toen de werklui in het huis aan de Groningerstraatweg in Surhuisterveen het plafond verwijderden, viel hij naar beneden. ,,En hij werkte nog perfect", vertelt Mattie Bruining, met haar man eigenaar van zorgbedrijf D.O.R.P. Bruining Zorg. ,,Als je er patronen in zou doen, zou je er nog zo mee kunnen schieten."

Geloof & Kerkmaandag, 13 april 2015

Kwetsbaar verhaal over burnout predikant

Door Lodewijk Born

Sportmaandag, 13 april 2015

Cambuur: oogsten voor het te laat is

Door Daan Rieken - Cambuur wil een historisch seizoen afsluiten met de achtste plaats. Volgend jaar lijkt de strijd om handhaving weer te wachten, dus moeten de Leeuwarders oogsten voor het te laat is. Dat bewees de 3-2-nederlaag bij Groningen gisteren.

Sportmaandag, 13 april 2015

Trek steunpilaar El Makrini weg en ploeg valt om in Groningen

Door Daan Rieken

Sportmaandag, 13 april 2015

Bradley's biercollectie

Eigenlijk heeft de wielermachine Bradley Wiggins maar twee standen. Aan of uit. Bij de een gaat hij oerend hard op een fiets. Bij de ander drinkt-ie op een even hoog tempo.

Sportmaandag, 13 april 2015

'Boksstad' Leeuwarden koestert talent van Frisia

Leeuwarden - Bij ieder talent van de Leeuwarder boksclub Frisia dat op deze zondagmiddag de ring in het Kalverdijkje betreedt, is er diezelfde trotse blik van trainer Piet Rozendaal. De ervaren oefenmeester geniet en met hem zo'n driehonderd belangstellenden die op het Leeuwarder boksgala zijn afgekomen.

Sportmaandag, 13 april 2015

Verval Broekster Boys is voer voor psychologen

Damw‚ld - Ommekeer. Dat was zaterdag het woord van de dag bij Broekster Boys. Voorafgaand aan het thuisduel met SV Bedum was er bijvoorbeeld eerst die al maandenlang durende hoop op de ommekeer, tijdens de wedstrijd stond de ploeg vervolgens zelf eerst aan de goede kant van een ommekeer in de tussenstand, om daarna aan de verkeerde kant te eindigen. En dus viel na afloop van het 2-3 verlies tegen Bedum opnieuw het woord ommekeer. Namelijk het nog altijd uitblijven daarvan in de vrije val die Broekster Boys op de ranglijst heeft gemaakt.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties