De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 22 april

Archief

De artikelen van woensdag, 13 april 2016.

Cultuurwoensdag, 13 april 2016

Fanfares Burgum gaan fuseren in 2017

De twee fanfares in Burgum gaan in februari 2017 samen verder. Beide muziekverenigingen, het christelijke Hallelujah en het neutrale Apollo, hebben elk ongeveer dertig leden. Een goede fanfarebezetting telt circa 45 leden.

Economiewoensdag, 13 april 2016

Boosheid over schrappen plan Skûlenboarch

Kootstertille - Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel zijn boos dat de provincie Fryslân niet verder wil gaan met de aanleg van het nieuwe bedrijventerrein Skûlenboarch-Westkern bij Kootstertille. Ze gaan op korte termijn in gesprek met de provincie Fryslân.

Economiewoensdag, 13 april 2016

Vijf voor twaalf voor visserij op het IJsselmeer

Den Haag - Het gaat zo slecht met de visstand in het IJsselmeer dat ook de komen jaren visbeperkingen van kracht moeten blijven. Dat meldt staatssecretaris Martijn van Dam in een brief die hij deze week naar de Tweede Kamer stuurde.

Hoofdartikelwoensdag, 13 april 2016

Waarom wil VVD nu geen mini-enquête?

De coalitie van VVD en PvdA is verdeeld over het plan om een parlementaire mini-enquête te organiseren over de kennelijk massale belastingontduiking. De zogeheten Panama Papers bevatten gegevens die kunnen leiden tot een indrukwekkend beeld van legale belastingontwijking en illegale belastingontduiking. PvdA, SP en GroenLinks willen het nieuwe instrument van de parlementaire mini-enquête inzetten om dat beeld te onderzoeken. De mini-enquête is een initatief van ChristenUnie-voorman Segers. De enquête is een korte variant van de parlementaire enquête. De mini-enquête kent een verschijningsplicht en mensen kunnen onder ede worden gehoord. Het instrument is nog niet eerder gebruikt. Gehoopt wordt dat met de mini-enquête het parlement een extra en effectief instrument krijgt in zijn onderzoeks- en controlerende functie.

Regiowoensdag, 13 april 2016

Omkeercollecte brengt 1700 euro op voor voedselbank

Dronryp - De zogenoemde omkeercollecte die de Protestantse Gemeente Dronryp (en omgeving) vorige maand hield, heeft 1700 euro opgebracht voor de voedselbank.

Regiowoensdag, 13 april 2016

Geen correctie referendum

Noordwolde - De verkeerd doorgegeven uitslag van het stembureau in obs De Velden in Noordwolde heeft geen aanleiding gevormd tot een hertelling of herstemming.

Regiowoensdag, 13 april 2016

Prinsentuin staat in 2018 in het teken van taal

Leeuwarden - De Prinsentuin en het Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden staan in 2018 in het teken van taal. Het gehele jaar worden hier activiteiten gehouden in het kader van het provinciale project Lân fan Taal. Gisteren werden de plannen gepresenteerd.

Regiowoensdag, 13 april 2016

Kans op aardbevingen pal onder Sneek

Oppenhuizen - De gevolgen van de toekomstige gaswinning bij Oppenhuizen zijn mogelijk veel ernstiger dan gas- en oliebedrijf Vermilion Energy Inc. denkt. De verwachte bodemdaling is groter en de kans op aardbevingen is 19 procent.

Sportwoensdag, 13 april 2016

De grens was bereikt voor Bosma

Het duel tussen WTOC en Leovardia kende zaterdag een vroegtijdig einde, nadat Sybren Bosma, geboren met één arm, om zijn handicap werd geschoffeerd door een speler van de Leeuwarders. Bosma kijkt terug op de roerige dagen die volgden. -

Sportwoensdag, 13 april 2016

Aafke Soet: in het wiel van Vos dromen van een topcarrièreACTUEEL
Familieberichten
Advertenties