De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 21 mei

Archief

De artikelen van vrijdag, 13 april 2018.

Economievrijdag, 13 april 2018

Makkum worstelt nog met tweede scheepsdok De Vries

Met de bouw van een tweede droogdok wil Koninklijke De Vries Scheepsbouw fors investeren in Makkum. Het dorp is blij met de extra werkgelegenheid, maar heeft zorgen over het dorpsgezicht.

Hoofdartikelvrijdag, 13 april 2018

Zingende weg geen promotie voor Fryslân

Het leek een verlate 1 aprilgrap, zei de provincie zelf, en achteraf had de proef met de ‘zingende weg’ bij Jelsum dat misschien ook beter kunnen zijn: een 1 aprilgrap. Want de klucht die nu rondom de N357 is opgevoerd klinkt misschien lachwekkend, maar is in feite vooral treurigstemmend.

Regiovrijdag, 13 april 2018

Midden-Fryslân wordt proeftuin voor busvervoer

Leeuwarden | Stel dat er, op de trein na, helemaal geen openbaar vervoer is in de regio. Wat is er dan in uw dorp of stad nodig voor goed openbaar vervoer? Over deze vraag buigen zich de komende tijd inwoners van het gebied tussen Leeuwarden, Franeker, Sneek en Joure.

Regiovrijdag, 13 april 2018

Boeren kiezen voor grondgebondenheid

Leeuwarden | De Nederlandse melkveehouderij kiest nadrukkelijk voor zogeheten grondgebondenheid. In 2040 halen de boeren het gras voor hun koeien van het eigen bedrijf of uit de directe omgeving, dat wil zeggen binnen twintig kilometer van hun boerderij. Daar rijden ze ook alle mest uit. En soja uit ontgonnen Zuid-Amerikaans oerwoud gaat in de ban.

Regiovrijdag, 13 april 2018

Lijsttrekker nu al weg bij lokale partij in Drachten

Drachten | Drie weken na de verkiezingen is de eerste afsplitsing in de gemeenteraad van Smallingerland al een feit. Fractievoorzitter en lijsttrekker Willem de Boer van Smallingerlands Belang maakte gisteren bekend dat hij alleen verdergaat en op termijn aansluiting wil zoeken bij een andere partij.

Regiovrijdag, 13 april 2018

Toerist weet Leeuwarden nu al goed te vinden

Leeuwarden De meeste evenementen moeten nog komen, maar in Leeuwarden is het effect van Culturele Hoofdstad 2018 al duidelijk te merken. Overal in het centrum lopen mensen rond met plattegronden in de hand, samen of in groepjes turend naar gevels en stilstaand bij monumenten als Us Heit.

Regiovrijdag, 13 april 2018

Kootstertille ziet niets in alternatieve locatie vergister

Kootstertille Plaatselijk Belang Kootstertille ziet niets in de alternatieve locatie voor de biovergister in het dorp. ,,Hjir wurdt it allinnich mar slimmer fan”, aldus Lys Visser.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties