De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van zaterdag, 13 mei 2006.

Economiezaterdag, 13 mei 2006

‘Betere economie door samenwerking buurtgemeenten’

Oranjewoud - Verbetering van de bedrijvigheid en de economie in een gemeente heeft alleen een grote kans van slagen wanneer met omliggende gemeenten wordt samengewerkt. Anders werken gemeenten elkaar tegen en gaat werkgelegenheid verloren. Nieuwe bedrijven mijden deze regio’s. Door samenwerking kunnen de beste troeven van de verschillende gemeenten beter worden uitgebuit. Dit waren gisteren belangrijke conclusies van Town-Net, de internationale samenwerking van verschillende regio’s, waaronder de A7-zone en de regio Groningen-Assen.

Economiezaterdag, 13 mei 2006

Ex-fietsenmaker begint sanitairshop A7 Leek

ALLERT VAN DER HOEVEN

Economiezaterdag, 13 mei 2006

Holland Sailing doet goede zaken

Workum - De opgaande economie heeft dit jaar al voor een grote groei gezorgd voor het Workumer bedrijf Holland Sailing. Gisteravond is het honderdste zeiljacht van het Bavariatype van dit jaar opgeleverd . De importeur van jachten uit het Duitse Beieren verwacht dit jaar 13 procent te groeien.

Economiezaterdag, 13 mei 2006

Chrysler Jeep Heerenveen gaat dicht

Heerenveen - Autodealer Chrysler Jeep in Heerenveen is overgenomen door Astrum Automative. De vestiging sluit 22 mei. De activiteiten worden overgenomen door de filialen van Wensink Friesland in Leeuwarden en Heerenveen. Wensink is onderdel van Astrum. De monteurs, de verkoper en de magazijnmedewerker van Chrysler Jeep gaan over naar Wensink Friesland.

Economiezaterdag, 13 mei 2006

Friesland Foods stelt melkprijs op 31,90

Meppel - Friesland Foods heeft de voorlopige melkprijs voor 2005 gesteld op 31,90 euro per honderd kilogram. Dat maakte de zuivelcoöperatie gisteren bekend. Van dat bedrag is 20,38 al aan de leden-melkveehuders betaald als voorschot.

Hoofdartikelzaterdag, 13 mei 2006

Het wonder van de 21ste eeuw...

Nederlanders zijn de scepsis voorbij. Het gekoesterde en gecultiveerde zelfbeeld van de 'nuchtere Hollander' of, in ons gewest, de 'nuchtere Fries', raakt uit de mode. Het rationalisme is op z'n grenzen gestuit en maakt weer ruimte voor verwondering. Dat is misschien wel de meest markante bevinding uit het jongste secularisatierapport dat gisteren gepresenteerd werd: een toenemend aantal Nederlanders - kerkelijken én niet-kerkelijken - gelooft (weer) in wonderen.

Sportzaterdag, 13 mei 2006

Ketting en Barakat komen selectie versterken, maar vertrek van routinier dreigt

Leeuwarden - Cambuur Leeuwarden heeft twee nieuwe spelers aangetrokken, maar dreigt steunpilaar Rick Hooijboer te verliezen aan FC Volendam. De 31-jarige verdediger heeft nog een contract voor een jaar bij Cambuur, maar hij kan bij De Wijdbroeken een meerjarig contract tekenen. ,,Ik heb het de trainer gemeld en die was niet blij. Hij wilde mij absoluut houden. Volendam neemt nog contact op met Cambuur, maar dat is door omstandigheden nog niet gebeurd. Als ik bij Cambuur ook een meerjarig contract kan krijgen, dan blijf ik hier”, aldus Hooijboer. Hij wil dan zijn voetballoopbaan in Leeuwarden afsluiten.

Weerzaterdag, 13 mei 2006

Weersverandering

Vandaag is het wisselend bewolkt en is er kans op een regen of onweersbui. Het wordt 18 graden en de noord tot noordoostenwind is zwak tot matig. Morgen 16 graden als maximumtemperatuur. Er is bewolking en nog een paar opklaringen. Zie verder pagiona 15


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties