De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 23 april

Archief

De artikelen van vrijdag, 13 mei 2016.

Economievrijdag, 13 mei 2016

De Streekboer haalt ton binnen met crowdfunding

Nieuwehorne - De Streekboer heeft in ruim een maand via crowdfunding zijn financiële doel bereikt. Het Friese initiatief voor lokale boerenmarkten in het Noorden heeft 100.000 euro binnengehaald. ,,Dat het zo snel zou gaan hadden we niet durven dromen", zegt mede-eigenaar Janco Heida. ,,Nu kunnen we los met verdere uitbreiding."

Hoofdartikelvrijdag, 13 mei 2016

Schending van het recht op gezondheid

Deze week werd bekend dat Milieudefensie een rechtszaak aanspant tegen de Nederlandse staat. De achtergrond daarvan is dat we als Nederlanders recht hebben op gezonde lucht. En dat recht wordt op een aantal plaatsen in ons land geschonden.

Regiovrijdag, 13 mei 2016

Buurt Dokkum wil niet dat bruggetje verdwijnt

Dokkum - Het bruggetje over de Suderie tussen de Reigerstraat en de Schans in Dokkum dreigt te verdwijnen. In het kader van het grootschalige toerismeproject Súd Ie en Wetterfront Dokkum worden alle bruggen over de Suderie verhoogd zodat grotere pleziervaartuigen eronderdoor kunnen.

Regiovrijdag, 13 mei 2016

Inzet van mobiele commando-unit

Drachten - De nieuwe mobiele commando-units (MCU’s) van Veiligheidsregio Fryslân en Groningen moeten zorgen voor een snellere en volledigere communicatie bij grote incidenten. Dat meldt Veiligheidsregio Fryslân. De units zijn een soort verrijdbare noodvergaderruimtes, waarin alle aanwezige hulpdiensten met elkaar kunnen overleggen over een plan van aanpak.

Regiovrijdag, 13 mei 2016

100 procent afval scheiden in 100 dagen

Drachten - Deelnemers die sinds 1 april meedoen aan het project 100-100-100, produceerden in de eerste weken 1,86 kilo restafval terwijl de gemiddelde Nederlander 10,7 kilo restafval per week produceert. Dat meldt Smallingerland, de eerste Friese gemeente die meedoet aan de uitdaging. De bedoeling is dat per project honderd mensen honderd dagen 100 procent van hun afval scheiden. In Smallingerland doen zelfs 142 huishoudens mee aan het landelijke initiatief.

Sportvrijdag, 13 mei 2016

Nynke Oud vervolgt volleybalcarričre in Frankrijk

Sneek - Volleybalsters Nynke Oud uit Sneek gaat volgend seizoen aan de slag in het noordoosten van Frankrijk. De 22-jarige spelverdeelster, die de afgelopen twee seizoenen met VC Sneek landskampioen werd en aangaf toe te zijn aan een nieuwe uitdaging, heeft een eenjarig contract getekend bij Terville Florange Olympique Club (FOC). Dat is een ploeg die de afgelopen jaren uitkwam in de hoogste Franse volleybaldivisie, de Ligue A.

Sportvrijdag, 13 mei 2016

Bestuur Cambuur kan emotie fans niet wegnemen

In de zakenclub van het Cambuurstadion verzamelt een groep van zo’n honderd supporters van de Leeuwarders om in gesprek te gaan met de clubleiding. Het is donderdagavond, tijd voor een supportersforum na een seizoen waarin degradatie uit de eredivisie een feit werd.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties