De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 21 mei

Archief

De artikelen van zaterdag, 13 juni 2015.

Hoofdartikelzaterdag, 13 juni 2015

Samen groeien in vanzelfsprekendheden

Het is niet zo zichtbaar, maar het is er wel: honger naar een verdiept geestelijk leven en verbinding tussen dat geestelijk leven en de praktijk van het dagelijks handelen. Oudezijds 100, vanouds een dienstbare christelijke gemeenschap in hartje Amsterdam, herbergt nu meer mensen dan een aantal jaren geleden. Op andere plaatsen in ons land zijn ook christelijke leefgemeenschappen ontstaan. In Fryslân is Nijkleaster in Jorwert een voorbeeld van het zoeken naar nieuwe verbanden

Regiozaterdag, 13 juni 2015

Klaas Kielstra, in vijf jaar van onervaren raadslid tot gedeputeerde

De werkkamer van gedeputeerde Klaas Kielstra (Drachten, 1963) is een van de mooiste in het provinciehuis. Licht, ruim en klassiek. ,,Hij is wel erg roze, hè. Zuurstokroze", verzucht Kielstra als ik hem naar zijn werkplek vraag. Om er haastig aan toe te voegen: ,,Maar de kamer op zich is natuurlijk prachtig. En aan die kleur schijnen we wat te kunnen doen."

Regiozaterdag, 13 juni 2015

Leegstand van Friese winkels zorgelijk

De toenemende leegstand van winkels in Fryslân is zorgelijk. Als meerdere panden in een straat geen verhuurder meer hebben, zorgt dat voor minder passanten en dreigt een verdere achteruitgang van het winkelaanbod. Dat schrijft het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) in een gisteren uitgebracht rapport.

Regiozaterdag, 13 juni 2015

Komst azc: van schrik naar steun in Sneek

Hoewel de inwoners van de wijk Noorderhoek in Sneek in eerste instantie schrokken van het nieuws dat er een asielzoekerscentrum (azc) in hun wijk komt, staan ze nu grotendeels achter de komst van het centrum. Dat meldt Wijkpanel Noorderhoek.

Geloof & Kerkzaterdag, 13 juni 2015

Boekje over dertigers en de kerk

Houten - Ds. Margje Kuijper uit Houten heeft een boekje geschreven hoe er in de kerk meer aandacht kan zijn voor dertigers. 'Dertigers zijn in veel gemeentes zo onzichtbaar geworden dat er zelfs gesproken wordt over 'het gat in de kerk'. Hoe komt het dat deze tussengeneratie schijnt te ontbreken in de gemiddelde gemeente?' De emerituspredikant uit de Protestantse Kerk werkte zelf vijftien jaar als predikant in Rotterdam met de leeftijdsgroep en drie jaar in Bunnik. Met haar uitgave geeft ze handvaten en tips door aan predikanten, kerkenraadsleden en andere belangstellenden. Het belangrijkste is volgens haar dat jonge mensen ondervinden dat de kerk belangstelling voor hen heeft. Het boekje is een uitgave van Narratio en kost 8 euro.

Geloof & Kerkzaterdag, 13 juni 2015

Rotondekerk wordt Terbantster Tsjerke

Terband - De Rotondekerk in Terband heeft een nieuwe naam: Terbantster Tsjerke. Dat werd vrijdagavond bekendgemaakt tijdens de feestelijke bijeenkomst 700 jaar kerkelijke aanwezigheid in Terband.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties