De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 21 mei

Archief

De artikelen van vrijdag, 13 juli 2007.

Cultuurvrijdag, 13 juli 2007

Tentoonstelling ‘Beautiful People’ naar Fries Museum

Leeuwarden - In het Fries Museum in Leeuwarden is komend najaar de internationale tentoonstelling Beautiful People te zien. De expositie is samengesteld door de Spanjaard Miquel Bardagil en focust op de rol van schoonheid in onze samenleving.

Economievrijdag, 13 juli 2007

Jaarlijkse omzetverdubbeling in kassasystemen

Leeuwarden - Drinken, een broodje kaas en een kop soep. Tegenwoordig is afrekenen met het aantippen van een afbeelding op een digitaal beeldscherm al voldoende om een eindbedrag in beeld te laten verschijnen. ,,En dat is nu juist het bedrijfsonderdeel waar wij nu zo in groeien”, vertelt directeur en eigenaar Johannes Bolt (59) van it-bedrijf Bolt.nl in Leeuwarden. ,,Met het maken en installeren van afrekensystemen behalen we 60 procent van de omzet van ons bedrijf. Daarnaast leveren we financiële pakketten en systemen voor magazijnbeheer.”

Hoofdartikelvrijdag, 13 juli 2007

Een nieuwe politieke periode...

Nu de Tweede Kamer op reces is, heerst er in Den Haag een radiostilte. Het kabinet werkt nog wel even door maar in feite is het wachten op Prinsjesdag wanneer het echte politieke werk wordt voortgezet. Tijd voor een tussenstand.

Regiovrijdag, 13 juli 2007

Busbedrijven ontduiken te vaak regels

Leeuwarden - Busbedrijven in het openbaar vervoer en voor georganiseerde vakantiereizen zetten de veiligheid van hun reizigers nog te vaak op het spel door de regels te negeren. Dat stelt de Inspectie Verkeer en Waterstaat in haar jaarbericht. OV-bussen hebben opvallend vaak technische gebreken; in touringcars zitten de chauffeurs vaak te lang achter het stuur.

Regiovrijdag, 13 juli 2007

Werken aan waarden én de ademhaling

Exmorra - Enthousiast gaan de kinderen in het weiland op een rij staan. Als ze allemaal voldoende ruimte hebben, volgen ze de bewegingen van yogaleraar Marius. Uitrekken, voorover bukken, op de grond liggen, opdrukken en nog wat bewegingen erachter aan. De zonnegroet noemt Noor Francken het. Ze is bestuurslid van de stichting Art of Living. De stichting geeft deze week de cursus Art Excel in het Zonnehuis in Exmorra.

Regiovrijdag, 13 juli 2007

‘Witmarsum’ in geldnood

Witmarsum - Het doek kan elk moment vallen voor de noodopvang in Witmarsum. De voorziening heeft voor zeker 130.000 euro aan schulden. Per maand komt daar 7000 euro aan onbetaalde lasten bij. ,,De eerste schuldeiser die zijn geld komt halen, kan bij ons de deuren sluiten.”

Regiovrijdag, 13 juli 2007

‘Een groot studentenhuis is niets voor mij’

Verven, behangen en sneupen in de kringloopwinkel. Aankomende studenten gebruiken de zomermaanden om hun kamer in te richten. In het Friesch Dagblad vertellen ze over hun nieuwe stek. Vandaag: Rob Buitenhuis is blij dat hij maar één huisgenoot heeft.

Regiovrijdag, 13 juli 2007

Zorgdossiers op de pc

Drachten - Als eerste ziekenhuis in Nederland heeft Nij Smellinghe in Drachten alle papieren dossiers van de poliklinieken gedigitaliseerd. Dit bespaart het ziekenhuis veel tijd en geld. Patiënten zullen hiervan voordeel hebben: artsen hebben minder papierenrompslomp en kunnen zich meer op de patiënt richten.

Geloof & Kerkvrijdag, 13 juli 2007

Veel nieuwe Present stichtingen in voorbereiding, vier in Friesland

Leeuwarden - Stichting Present timmert aan de weg. De formule die Present biedt om betrokken te zijn op de samenleving slaat aan bij veel kerken en christenen. Na een campagne van Present van zes miniconferenties - waarvan één in Wolvega - zijn 36 nieuwe stichtingen in voorbereiding. In vier Friese gemeenten wordt inmiddels serieus nagedacht over het opzetten van een lokale stichting Present.

Geloof & Kerkvrijdag, 13 juli 2007

Het verhaal van kerk en kroeg

Jongeren hebben niets meer met de kerk, klinkt het vaak. De jeugd van hervormd en gereformeerd Morra-Lioessens liet onlangs iets heel anders zien. De jongeren deden mee aan de optocht van versierde wagens bij het dorpsfeest en bouwden... een kerk en kroeg. Jeugdouderling Tettie Stiemsma-Walda over de bijzondere boodschap van de jeugd.

Geloof & Kerkvrijdag, 13 juli 2007

7000 Jehova’s Getuigen in Thialf

Heerenveen - De Jehovah’s Getuigen komen vanaf vandaag drie dagen bij elkaar in het Thialf-stadion in Heerenveen. De schaatstempel is de locatie voor het inmiddels bekende districtscongres voor de leden van het Wachttoren Genootschap.

Weervrijdag, 13 juli 2007

Warm weekend

Vandaag is er veel bewolking en kan het licht regenen. Later breekt de zon eens door en wordt het 21 of 22 graden. Morgen wordt het 23 graden in de kustgebieden tot 25 of 26 graden landinwaarts. Er zijn perioden met zon.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties