De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van zaterdag, 13 augustus 2005.

Bijschriftzaterdag, 13 augustus 2005

Twee wegen of één?

Wanneer Jezus vertelt over de twee wegen, komt vrijwel meteen de afbeelding uit vroeger tijden in je op.

Economiezaterdag, 13 augustus 2005

Faillissement Comfort Villa Twijzel

Leeuwarden – Bouwbedrijf Comfort Villa uit Twijzel is failliet. Het bedrijf hield zich onder andere bezig met het bouw van vakantieparken in Spanje en Frankrijk.

Economiezaterdag, 13 augustus 2005

Mekon Yachtbuilding Lemmer failliet

Leeuwarden – Voor de rechtbank in Leeuwarden is deze week Mekon Yachtbuilding in Lemmer failliet verklaard. Volgens bewindvoerder T. van Geenhuizen is het bedrijf recentelijk statutair verhuisd naar Amsterdam. Volgens gegevens uit het handelsregister waren er bij het bedrijf dertien mensen in dienst.

Hoofdartikelzaterdag, 13 augustus 2005

De spermashow, Bert Bakker…

De nieuwe omroep Talpa wil een ‘spermashow’ maken: een televisieprogramma waarin een vrouw een man uitzoekt die kan functioneren als spermadonor. De vrouw wil verder niets met die man; alleen zijn zaad. Hoe dat programma zal gaan, laat zich betrekkelijk gemakkelijk denken: een vrouw inspecteert mannen op uiterlijk, stem, gedrag, kleren, grapjes, intelligentie, beroep, kleur ogen en haar etc. Er zullen vast pikante vragen worden gesteld aan de kandidaat-donoren; er zullen grapjes worden gemaakt over onder de gordel met een hartelijke omhelzing van de gelukkige ‘vader’ als slotscène.

Regiozaterdag, 13 augustus 2005

Grou wint skûtsjethriller

Sneek – De hele SKS-competitie zeilde Douwe Visser van Grou onopvallend in de top. Gisteren pakte hij op het Snekermeer voor de tweede achtereenvolgende dag de eerste plek en daarmee direct ook zijn eerste SKS-titel. De onttroonde kampioen Eldert Meeter van Bolsward werd stijlvol tweede in de finale, terwijl Stavoren derde werd.

Regiozaterdag, 13 augustus 2005

Gisteren honderd jaar, morgen pas jarig

Boelenslaan – Al 98 keer heeft mevrouw Wilhelmina (Mine) Bos-van der Molen uit Boelenslaan haar verjaardag op 14 augustus gevierd. Morgen zal ze ook op de veertiende vieren dat ze honderd jaar is geworden.

Regiozaterdag, 13 augustus 2005

Apotheker wil werk beter kunnen doen

Joure – Friese apothekers willen geld van De Friesland om de medicijninformatie bij de dienstapotheken te verbeteren.

Regiozaterdag, 13 augustus 2005

Stemmen kan straks overal in de gemeente

Leeuwarden – Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 7 maart volgend jaar kunnen burgers zelf bepalen in welk stemlokaal binnen hun gemeente ze hun stem uitbrengen. Op drukke plaatsen komen mobiele stemkantoren.

Geloof & Kerkzaterdag, 13 augustus 2005

Bijbels-confessioneel met een open houding

Damwoude – Het is aangenaam vertoeven in de gereformeerde kerk in Damwoude. Het gebouw is van een formaat, zoals niet veel kerken van gereformeerde signatuur dit in Fryslân kennen. ‘Gereformeerd Damwoude’ telt dan ook liefst 1600 leden. En er gebeurt heel wat. Het verhaal van een PKN- gemeente die nadrukkelijk ,,bijbels-confessioneel is mét veel ruimte voor vernieuwing en eigen inbreng’’, aldus predikant ds Siep Boukes.

Geloof & Kerkzaterdag, 13 augustus 2005

Katholieke jeugd staat te popelen om naar Keulen te gaan

Dokkum – De sfeer is ,,hartstikke goed’’ bij de 61 jongeren uit het bisdom Groningen die op dit moment in Dokkum zijn. Nog twee dagen en dan gaan ze naar Keulen voor de katholieke Wereldjongerendagen.

Geloof & Kerkzaterdag, 13 augustus 2005

Jeugd wil ‘puberen’ in kerk en geeft een 6,2

Liempde - Jongeren vinden dat kerken hen de ruimte moeten geven om te ‘puberen’ in de kerk. Ze moeten zich kunnen afzetten tegen bepaalde tradities, maar ook in gesprek raken met de oudere generatie. Er moet minder instituut zijn, en meer gemeenschap van Christus.

Sportzaterdag, 13 augustus 2005

FK fierljeppen opent met carbonpolsstok

Leeuwarden – Voorafgaand aan de opening van het Friese kampioenschap fierljeppen in Winsum, zal vanmiddag een demonstratiesprong worden uitgevoerd met een polsstok van carbon. Om het publiek een voorproefje te geven van het materiaal waarmee – zeer waarschijnlijk – volgend seizoen gesprongen, mag Sjoerd van der Berg (10) uit Rotsterhaule morgen het bal openen. Hij is de jongste fierljepper van het Frysk Ljeppers Boun (FLB).

Sportzaterdag, 13 augustus 2005

Cambuur heeft het tactisch nog niet in het snotje

Leeuwarden - De seizoensouverture begon gisteren voor Cambuur Leeuwarden weinig hoopgevend. In een teleurstellend duel pakte het bezoekende Excelsior de zuur verdiende punten. De nieuwe trainer Roy Wesseling vond dat Cambuur een helft tactisch werd weggespeeld, de andere helft nam zijn ploeg meer initiatief, voetbalde aardig, maar iemand vrijspelen was nog te veel gevraagd.

Weerzaterdag, 13 augustus 2005

Buien

Vandaag valt er een enkel buitje, maar breekt de zon ook af en toe door. Het wordt 18 graden op de waddeneilanden tot 20 graden in het zuidoosten van Fryslân. De zuidwestenwind is landinwaarts matig, rond 3 bft, in het kustgebied 4 tot 5 bft. Vanavond, vannacht en morgen is het flink buiig weer.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties