De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 23 april

Archief

De artikelen van donderdag, 13 augustus 2009.

Cultuurdonderdag, 13 augustus 2009

Yby Potlach eert Michael Jackson

Leeuwarden - Kunstenares Yby Potlach heeft vijftig schilderijen gemaakt om de in juni overleden Michael Jackson te eren. Potlach, bekend van het duurzaamheidsproject Natuurlijk Leven in Wyns, voelt zich naar eigen zeggen nauw verbonden met de King of Pop, omdat hij net als zij erg begaan was met de wereld.

Economiedonderdag, 13 augustus 2009

Regeling steun in de rug voor gezonde bedrijven

Den Haag - Minister Van der Hoeven van Economische Zaken (EZ) gaf gisteren bekendheid aan een nieuwe steunregeling voor bedrijven, Garantie Ondernemingsfaciliteit (GO). De GO is voor gezonde bedrijven die bij hun bankier aankloppen om uitbreidingen, nieuwe investeringen of overnames te financieren.

Economiedonderdag, 13 augustus 2009

ING: melkprijs trekt eind dit jaar nog aan

Doetinchem - ING Bank verwacht dat melkprijzen eind dit jaar weer aantrekken. Ook zullen er geen melkveehouders failliet gaan. Dit meldt het Agrarisch Dagblad.

Economiedonderdag, 13 augustus 2009

Faillissementen stijgen 70 procent

Leeuwarden/Den Haag - In het eerste halfjaar van 2009 is

Hoofdartikeldonderdag, 13 augustus 2009

Een familiecongres...

De commotie die was ontstaan over de betrokkenheid van minister Rouvoet van Jeugd en Gezin aan het World Congres of Families is de afgelopen dagen verdwenen als sneeuw voor de zon. Duidelijk kwam vast te staan dat het misbaar dat de liberale partijen D66, GroenLinks en VVD van tevoren hebben gemaakt (zonder dat ze wisten wat de minister zou gaan zeggen) voorbarig en onterecht is. Rouvoet deed staatsrechtelijk niets fout met zijn videoboodschap waarmee het congres werd geopend.

Regiodonderdag, 13 augustus 2009

‘Iedereen is geholpen met plattelandswoning’

Leeuwarden - Het voorstel van de CDA-fractie in de Tweede Kamer om het hergebruik van boerenwoningen door particulieren in goede banen te leiden, is positief onthaald. Zowel de nieuwkomers op het platteland als de boeren die nieuwe buren krijgen, hebben er baat bij.

Regiodonderdag, 13 augustus 2009

Mfc Rinsumageast wordt duurzaam verwarmd

Rinsumageast - Het nieuwe multifunctionele centrum van Rinsumageast krijgt een warmtepomp in plaats van centrale verwarming op gas. Om dit te kunnen betalen, wil het bouwcomité een renteloze obligatielening afsluiten met de inwoners van het dorp.

Regiodonderdag, 13 augustus 2009

Lemsterland sluit fusie niet langer uit

Lemmer - Het college van Lemsterland sluit een fusie met Skarsterlân en Gaasterlân-Sleat niet langer uit. Dat is opmerkelijk, want de gemeenteraad was tot dusver fel tegen een fusie. Burgemeester Stellingwerf is overigens niet overtuigd van de voordelen van een fusie. Hij neemt binnen het college een minderheidsstandpunt in.

Regiodonderdag, 13 augustus 2009

‘Als het moet peddelen we naar Polen’

Dokkum - Ze zijn in korte tijd min of meer lokale beroemdheden geworden in Dokkum. De Poolse Agnieszka Golebiowska (29)en vriend Tom White (26) uit Rutland, Engeland. Het stel ligt sinds drie weken met het zeiljacht ‘Candice Marie’ en hondje Bazzil noodgewongen afgemeerd in de jachthaven aan het Dokkumer Ie. Motorpech.

Geloof & Kerkdonderdag, 13 augustus 2009

Microkrediet via internet wereldwijd succes

San Francisco - Met hun microkrediet-idee haalden Jessica en Matt Flannery shows als Oprah en de Today Show. Ze zijn de oprichters van Kiva.org, een website die mensen één op één koppelt aan ondernemers in de derde wereld die een lening nodig hebben.

Geloof & Kerkdonderdag, 13 augustus 2009

Duitse kerken: te veel voetbal op tv bedreigt gezinsleven

Keulen - Het nieuwe wedstrijdschema van de Duitse voetbalcompetitie baart kerken in Duitsland grote zorgen. Dat er het hele weekend lang voetbal op televisie te zien is, zal het gezinsleven van de Duitsers geen goed doen, vrezen ze.

Sportdonderdag, 13 augustus 2009

De Haan op podium in Gouden Pijl

Emmen - Sierk Jan de Haan blijft in vorm. Na zijn zege in de etappekoers van het Belgische Namen eindigde de Dokkumer wielrenner gisteren als derde in de Gouden Pijn van Emmen. Bij de elite en beloften hoefde De Haan alleen Ruud Fransen uit Nieuw Weerdinge en Umberto Atzori uit Nieuw Weerdinge voor te laten gaan. ,,Ik wie noch net earder op it poadium einige yn Emmen. Wat dat oanbelanget bin ik seker tefreden.”

Sportdonderdag, 13 augustus 2009

Verliezen, da’s prima doping voor sportieve wraak

It Heidenskip - De kaatssport heeft in de hoedanigheid van de eerste wedstrijd na de PC al een revanchepartij, maar de eerstvolgende wedstrijd voor fierljeppers na de Friese kampioenschappen kan ook als zodanig worden gezien. In drie van de vier klassen was de winnaar gisteren in It Heidenskip een andere dan degene die zaterdag werd gelauwerd als Fries kampioen in Winsum. Doping in de fierljepsport bestaat dus toch. De naam: verliezen. Nog altijd het beste middel voor het nemen van sportieve wraak.

Sportdonderdag, 13 augustus 2009

Pieter Weening kan bergop weer met besten mee

Harkema - Met een overwinning in de koninginnenrit van de ronde van Oostenrijk en twee sterke optredens in de bergetappes van de ronde van Polen bewees Pieter Weening weer helemaal terug te zijn. De 28-jarige wielrenner uit Harkema kan bergop met de besten mee. Na een tegenvallend voorseizoen lijkt de Fries klaar voor een mooi seizoenslot met onder andere de Vuelta en het WK in Mendrisio.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties