De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 24 april

Archief

De artikelen van dinsdag, 13 augustus 2013.

Economiedinsdag, 13 augustus 2013

Een beetje gek zijn helpt als je festivals produceert

In vijf jaar tijd je omzet vervier- en vijfvoudigen. Het kan, ondanks de economische crisis. Dat bewijzen Jens Koudstaal en Jan Gaastra van GK Producties. Daar staan wel werkweken van tachtig ŕ negentig uur tegenover.

Hoofdartikeldinsdag, 13 augustus 2013

Onverwacht overlijden prins Friso is een schok

De onverwachte dood van Friso heeft bij veel Nederlanders een schok veroorzaakt. Zijn leven was ondergedompeld in de diepe sluimer van de coma, maar dat is toch iets anders dan het overlijden. De gedachten gaan uit naar prinses Beatrix, naar prinses Mabel, de kinderen en de broers. De dood van de prins kwam onverwachts, daags na de verjaardag van zijn vrouw. Familie was met vakantie: het overlijden kwam als een verrassing.

Regiodinsdag, 13 augustus 2013

Na ruim 67 jaar kende Aad het Friese volkslied weer

Noardburgum | Zeven jaar was Aad van Vondelen, toen hij op 2 maart 1945 in Delft op een schip stapte en een dagenlange reis naar Fryslân maakte. Daar, meenden zijn ouders, zou hij een betere kans hebben om de laatste maanden van de oorlog goed door te komen.

Regiodinsdag, 13 augustus 2013

Wetterskip met prikstok langs de veendijken

Terherne | Het is maar een kleine polder, die van het Henshuisterveld bij Terherne. Maar als de dijk aan de rand van de polder het begeeft, zijn de gevolgen best serieus. ,,Dan stiet der samar tachtich sentimeter wetter op it lân”, zegt Wiebe van den Berg, rayonbeheerder van Wetterskip Fryslân. ,,En dęr is de boer dy’t hjir buorket net wiis mei.”

Regiodinsdag, 13 augustus 2013

Personeel Sionsberg bijeen

Dokkum | Het personeel van ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum krijgt tegen het einde van de middag meer duidelijkheid over de gevolgen van de reorganisatie. Er is een grote bijeenkomst belegd waarin wat concreter wordt uitgelegd wat de plannen zijn. Voor sommige werknemers zal aan de hand daarvan ook duidelijk worden dat hun functie ophoudt te bestaan. Met deze mensen is inmiddels gesproken. Voor de meeste personeelsleden zal die duidelijkheid er nog niet zijn.

Sportdinsdag, 13 augustus 2013

One Wall Handball gaat ook van start in Tilburg

Heerenveen | De Friese kaatsbond heeft een succesje geboekt met het One Wall Handball, de laagdrempelige vorm van muurkaatsen. De zeer actieve Brabantse kaatsclub HDKC (Hank-Dussen) is van plan om wekelijks One Wall Handball te gaan spelen op een grote parkeerplaats in het centrum van Tilburg. Dat initiatief vloeide voort uit een clinic die werd gegeven door de projectleider van de KNKB, Geert VanderVelden, aan zo’n vijftig leden van het sportstimuleringsteam Tilburg.

Sportdinsdag, 13 augustus 2013

De fiets van Lautrec; tragiek van een goed vakantieboek

Een simpele liefdesroman? Mooi kijkje in de geschiedenis? Sportboek dat leest als een McDonalds-maaltijd (na snelle consumptie met vooral hongerige leegte die rest)? Of toch maar gewoon een Telegraaf van de plaatselijke kiosk?

Sportdinsdag, 13 augustus 2013

Sportieve wraak voor verliezers FK

Burgum | In het kaatsen hebben ze voor veel grote wedstrijden een zogeheten ‘revanchepartij’. In het fierljeppen bestaat die traditie niet of nauwelijks. Maar het had er gisteravond in Burgum wel wat van. In Ysbrand Galama (senioren), Hilianne van der Wal (dames) en Bobby Zwaagman (jongens) kreeg de ljepperij drie winnaars die zaterdag in Winsum nog buiten de boot vielen tijdens de Friese titelstrijd.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties