De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 24 april

Archief

De artikelen van woensdag, 13 augustus 2014.

Hoofdartikelwoensdag, 13 augustus 2014

Reclasseringswerk is nodig en werkt

Een van de moeilijk uit te leggen dingen in deze samenleving is de taakstraf. In de kroeg en o[p verjaardagsfeestjes wordt vaak verontwaardigd gesproken over de onzin van de geitewollen sokken-straf: de taakstraf. Hoe kun je van iemand die, bijvoorbeeld, een diefstal op zijn geweten heeft, verwachten dat die in honderd uur schoffelen zijn leven betert?

Sportwoensdag, 13 augustus 2014

Healy verkast van Aris naar Hongaarse club

Leeuwarden | De basketballers van Aris uit Leeuwarden raken Amerikaan Nate Healy kwijt. De 2,01 meter lange power forward uit New Bern (North Carolina) vertrekt, net als Jerrell Williams een jaar, vanuit Leeuwarden naar Hongarije. Healy zal daar gaan speler voor Zalakeramia ZTE KK uit Zalaegerszeg, niet ver van de Oostenrijkse en Sloveense grens. De basketballer, die vandaag 24 jaar wordt, speelde eerder onder meer voor het Poolse Polpharma Gdanski.

Sportwoensdag, 13 augustus 2014

Flyers haalt Canadees, verlengt tweetal spelers

Heerenveen - UNIS Flyers heeft weer drie namen bekendgemaakt van spelers die komend seizoen voor de Heerenveense ijshockeyclub uit zullen komen. Goalie Martijn Oosterwijk en verdediger Dax van de Velden hebben hun contract verlengd. Daarnaast heeft Flyers de 24-jarige Brandon Greenside vastgelegd. De Canadese verdediger komt over van het Amerikaanse Fayetteville. Onder anderen Marco Postma, Mark Hoekstra en Andrew Krelove werden al eerder gecontracteerd.

Sportwoensdag, 13 augustus 2014

Gouden Pijl-winst voor Ten Dam, Westra derde

Emmen - Laurens ten Dam heeft gisteren het wielercriterium de Gouden Pijl gewonnen. De Belkin-renner klopte in Emmen de Pool Rafal Majka, in de Tour-winnaar van twee etappes en het bergklassement. De derde stek was voor Lieuwe Westra (Tijnje/Monaco). De Astana-coureur kampte de afgelopen dagen met de naweeën van een valpartij. Verwondingen aan zijn linkerknie maakten dat hij een criterium in het Belgische Wilrijk maandagavond nog aan zich voorbij moest laten gaan.

Sportwoensdag, 13 augustus 2014

AZ bevestigt gesprek met Cambuur over Gorter, blessure Elm kan obstakel zijn

Leeuwarden - Een eventuele komst van Donny Gorter naar SC Cambuur laat nog even op zich wachten. AZ-directeur Earnest Stewart bevestigde gisteravond desgevraagd dat de beide clubs in gesprek zijn over een verhuur van de middenvelder. ,,Maar het is níet zo dat we alleen nog maar de puntjes op de i moeten zetten. We zijn nog in onderhandeling met Cambuur.” Een mogelijk extra obstakel is de blessure die Viktor Elm maandagavond opliep in een duel met Jong AZ.

Sportwoensdag, 13 augustus 2014

Larsson vandaag medisch gekeurd bij sc Heerenveen

Heerenveen | Na dagen van onderhandelen is sc Heerenveen tot een akkoord gekomen met IFK Göteborg over de transfer van Sam Larsson. De Friezen betalen naar verluidt zo’n anderhalf miljoen euro voor de komst van de 21-jarige aanvaller die vandaag medisch gekeurd wordt.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties